Αγγλία

Άλλη ομάδα η Γιουνάιτεντ

Με άλλη αντίπαλο και άλλη ενδεκάδα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν… άλλη ομάδα (σε σχέση με το ντέρμπι του Μάντσεστερ) στο Κάρλινγκ Καπ, περνώντας ένα ήσυχο βράδυ στην έδρα της Όλντερσοτ (3-0). Πρόκριση για την Άρσεναλ με ανατροπή κόντρα στην Μπόλτον στο «Έμιρεϊτς». Στην επόμενη φάση Κάρντιφ και Κρίσταλ Πάλας.

Με άλλη αντίπαλο και άλλη ενδεκάδα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν… άλλη ομάδα (σε σχέση με το ντέρμπι του Μάντσεστερ) στο Κάρλινγκ Καπ, περνώντας ένα ήσυχο βράδυ στην έδρα της Όλντερσοτ (3-0). Πρόκριση για την Άρσεναλ με ανατροπή κόντρα στην Μπόλτον στο «Έμιρεϊτς». Στην επόμενη φάση Κάρντιφ και Κρίσταλ Πάλας.


Όλντερσοτ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3

Η ενδεκάδα είχε Κλέβερλεϊ (μετά από 1,5 μήνα), Βίντιτς και Όουεν Μπερμπάτοφ στην επίθεση που συνδυάστηκαν άψογα και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες στα καρέ της Όλντερσοτ που δεν μπόρεσε να αντιδράσει σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.

Στο 15’ ο Παρκ συνεργάστηκε υπέροχα με τον Κλέβερλεϊ κάνοντας το 1-2 με την μπάλα να χάνεται και να εμφανίζεται στη συνέχεια με τελικό αποδέκτη τον Μπερμπάτοφ που άνοιξε το σκορ με ψύχραιμο πλασέ.

Η Γιουνάιτεντ συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό και να δημιουργεί ευκαιρία με το επόμενο γκολ να έρχεται στο 41’. Ο μόνιμος σκόρερ των «κόκκινων διαβόλων» στο Λιγκ Καπ, Μάικλ Όουεν, πήρε τη πάσα του Μπερμπάτοφ και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.

Το βράδυ έμοιαζε εύκολο για τους πρωταθλητές Αγγλίας που το έκαναν ακόμη πιο εύκολο στο 48’ με τον Βαλένσια να παίρνει την πάσα του Κλέβερλεϊ και με μία βολίδα αρκετά έξω από την περιοχή να στέλνει την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Γουόρνερ για το 3-0.

Συνθέσεις Ομάδων

Όλντερσοτ: Γουόρνερ, Χερντ, Τζόουνς, Μόρις, Στράκερ, ΜακΓκλάσαν, Βινσέντι, Γκάτριτζ, Ρόντμαν, Χίλτον, Ρανκιν
Πάγκος: Γιανγκ, Μπράουν, Κόλινς, Μπαμ, Πιούλις, Σμιθ, Πάνθερ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Άμος, ΤΖόουνς, Βίντιτς, Φράιερς, Φάμπιο, Βαλένσια, Κλέβερλεϊ, Παρκ, Ντιούφ, Όουεν, Μπερμπάτοφ
Πάγκος: Ντε Χέα, Βερμίλ, Μ.Κιν, Πογκμπά, Γ.Κιν, Μόρισον, Κόουλ


Άρσεναλ - Μπόλτον 2-1

Πετώντας στα σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο η Άρσεναλ έπρεπε να βρεθεί πίσω στο σκορ από την Μπόλτον για να αντιδράσει και να πάρει την πρόκριση εντός έδρας στο Κάρλινγκ Καπ με σκορ 2-1, χάρη στα γκολ των Αρσάβιν(53’) και Παρκ(56’). Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με τον Μουάμπα στο 47’.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στην Άρσεναλ, αλλά μόνο στα στατιστικά και στην εικόνα του παιχνιδιού. Γιατί το σκορ ήταν κολλημένο στο 0-0.

Το δεύτερο μέρος όμως είχε ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο με την Μπόλτον να παίρνει προβάδισμα στο σκορ στο 47’ όταν ο Φριμπονγκ δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον Μουάμπα, που έκανε το 1-2 με τον Πράτλεϊ και άνοιξε το σκορ.

Το γκολ αυτό όμως δεν ξύπνησε τους συμπαίκτες του, αλλά του γηπεδούχους. Οι «κανονιέρηδες». Ο Αρσάβιν ήταν αυτός που «μάζεψε» την μπάλα στο ύψος της περιοχής των φιλοξενούμενων στο 53’ και με ωραίο σλάλομ και σουτ έφερε το ματς στα ίσια.

Στο 56’ ο Αρσάβιν ήταν και πάλι αυτός που δημιούργησε τις προϋποθέσεις για το γκολ τραβώντας τρεις παίκτες πάνω του, πριν ο Παρκ σκοράρει για το 2-1 βάζοντας την Άρσεναλ μπροστά στο σκορ.

Συνθέσεις Ομάδων

Άρσεναλ: Φαμπιάνσκι, Γεναρις, Βερμάελεν, Σκιλασί, Μικέλ, Όοξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Φριμπονγκ, Κοκελεν, Παρκ Αρσάβιν
Πάγκος: Μανον, Μιγιάγκι, Ανεκε, Μπόατεγκ, Μεντ, Οζιακουπ, Γουατ

Μπόλτον: Μπογκντάν, Στέινσον, Κέιχιλ, Νάιτ, Γκάρντνερ, Μ.Ντέιβις, Πράτλεϊ, Μουάμπα, Σάνλι, Κλάσνιτς, Κακουτά
Πάγκος: Γιασκελάινεν, Ιγκλς, Ρίο-Κόκερ, Μπλέικ, Ενγκόγκ, Γουίτερ, Ρίλεϊ


Κάρντιφ-Μπέρνλι 1-0

Κρίσταλ Πάλας-Σαουθάμπτον 2-0

Άκης Βαΐου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x