Άρης Ασβεστάς

Δίνουν τα ανύπαρκτα και δεν βλέπουν τα «μαρς»!

Αλάνθαστες διαιτησίες είναι βέβαιο πως δεν θα δούμε ποτέ, ωστόσο είναι γεγονός πως η συνολική εικόνα φέτος είναι καλύτερη από πέρσι. Η 8η αγωνιστική, πάντως, σημαδεύτηκε από λανθασμένες υποδείξεις πέναλτι (π.χ. Τούμπα) και από πέναλτι πεντακάθαρα που δεν δόθηκαν (π.χ. Περιστέρι και Αγρίνιο).

Αλάνθαστες διαιτησίες είναι βέβαιο πως δεν θα δούμε ποτέ, ωστόσο είναι γεγονός πως η συνολική εικόνα φέτος είναι καλύτερη από πέρσι. Η 8η αγωνιστική, πάντως, σημαδεύτηκε από λανθασμένες υποδείξεις πέναλτι (π.χ. Τούμπα) και από πέναλτι πεντακάθαρα που δεν δόθηκαν (π.χ. Περιστέρι και Αγρίνιο).

Του Άρη Ασβεστά

Με την υπόθεση των στημένων αγώνων να καταλήγει, ως γνωστόν, σε φιάσκο σε επίπεδο αθλητικής δικαιοσύνης και η κατάσταση να ηρεμεί προς το παρόν (μέχρι να κινηθεί η ποινική δικαιοσύνη και να ξανα-φουντώσει το πράγμα), το www.sport-fm.gr εγκαινιάζει –έστω και καθυστερημένα- την κριτική των διαιτητικών αποφάσεων που θα δημοσιεύουμε κάθε Δευτέρα.

Ας δούμε τι έγινε στα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής…


ΚΥΡΚΟΣ: Ατρόμητος-Πανιώνιος 2-1

Ο Δημήτρης Κύρκος υπέπεσε σε ένα σοβαρό λάθος στο Περιστέρι, ωστόσο επειδή το αποτέλεσμα δεν αλλοιώθηκε πιθανόν να γλιτώσει την τιμωρία. Ο Ηπειρώτης έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι-μαρς που κάνει ο Τσότσαλιτς στον Μήτρογλου στο 32’, το οποίο θα έπρεπε να συνοδευτεί και από αποβολή του ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου. Από εκεί και πέρα ο Κύρκος είχε γενικά σωστά σφυρίγματα και δεν έδειξε να επηρεάζεται ιδιαίτερα από την έκρυθμη κατάσταση στην κερκίδα. Το ίδιο και οι βοηθοί, Γκάγκας και Καρατζίκας: Ορθώς δεν σημειώθηκε οφσάιντ στην ισοφάριση του Αναστασάκου, ενώ σωστή ήταν και η ακύρωση γκολ του Ατρομήτου.


ΒΟΣΚΑΚΗΣ: Παναιτωλικός-Ξάνθη 2-0

Θάλασσα τα έκανε ο Μιχάλης Βοσκάκης στο Αγρίνιο, καθώς δεν είδε το πέναλτι που κάνει ο Εντζεγκουέλε στον Μαρκόφσκι στο 54’, το οποίο σήκωνε και κόκκινη κάρτα. Έτσι δεν δόθηκε η δυνατότητα στην Ξάνθη να ισοφαρίσει και να αποκτήσει και αριθμητικό πλεονέκτημα. Ωστόσο, το πέναλτι που δόθηκε στον Παναιτωλικό στο 67’ και η αποβολή του Εντιμάρ ήταν σωστά σφυρίγματα. Ορθώς, εξάλλου, δεν μέτρησε στο 74’ το γκολ του Μαρσελίνιο, διότι ο Ρεθυμνιώτης ρέφερι δεν είχε σφυρίξει. Έπρεπε όμως να του βγάλει και κίτρινη.


ΣΕΛΙΜΟΣ: Ολυμπιακός-OΦΗ 2-2

Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η παρουσία του Σπύρου Σελίμου στο Καραϊσκάκη. Σε δύο πτώσεις του Φετφατζίδη και του Μιραλάς στην περιοχή του ΟΦΗ ορθώς δεν δόθηκε τίποτα, μάλιστα ο Βέλγος θα μπορούσε να δει και κίτρινη για θέατρο. Αναφορικά με το δεύτερο γκολ του ΟΦΗ για το οποίο έγινε ντόρος από την φιλική προς τον Ολυμπιακό μερίδα του Τύπου, το βέβαιο είναι πως πρόκειται για μια οριακή και δύσκολη φάση. Κατά την άποψη μας, φάουλ του Ταυλαρίδη στον Μανιάτη δεν υπάρχει. Ωστόσο, ο Γεωργίου φαίνεται να βρίσκεται οριακά σε θέση οφσάιντ, βρισκόμενος μεν στην ίδια ευθεία με αντίπαλο παίκτη, αλλά να εξέχει ελάχιστα το πόδι του. Το βέβαιο είναι πως μόνο ο Μακούν βρίσκεται εμφανώς μπροστά του και να στέκεται στο δεξί δοκάρι. Ο Δωδεκανήσιος, Φραγκιαδάκης, θεώρησε πως υπάρχει «ίδια ευθεία», δεν σήκωσε τη σημαία και το γκολ μέτρησε. Δύσκολα, πάντως, να έχει πρόβλημα για μια τόσο «τηλεοπτική» φάση.


ΚΟΜΙΝΗΣ: Εργοτέλης-Αστέρας Τρίπολης 2-0

Αδίκως γκρίνιαζε μετά τη λήξη του ματς ο Καραγεωργίου, πάντως είναι γεγονός ότι ο Γιώργος Κομίνης αντιμετώπισε προβλήματα στον πειθαρχικό έλεγχο. Όπως διαπιστώσαμε, έκοψε μια επίθεση του Αστέρα σε φάση όπου έπρεπε να αφήσει πλεονέκτημα. Χαρίστηκε περισσότερες από μία φορά στους Ρομάνο και Μπέτο που δεν είδαν ούτε κίτρινη, ενώ μια κίτρινη που είδε ο Κυριακίδης… μόνο ο ρέφερι από τη Θεσπρωτία ξέρει γιατί την έδειξε. Μια πραγματικά αμφισβητούμενη φάση ήταν αυτή με το χέρι του Ολίσε σε σέντρα του Μπρέσκα. Ο Κομίνης το έκρινε ακούσιο (αν και το χέρι ήταν σε έκταση) καθώς ο παίκτης ήταν και πεσμένος στο έδαφος. Ας δεχτούμε την κρίση του διαιτητή…


ΚΑΚΟΣ: ΑΕΚ-Άρης 3-0

Η εύκολη νίκη της ΑΕΚ διευκόλυνε και τον Τάσο Κάκο στο έργο του, που είχε τον έλεγχο του αγώνα και χωρίς ιδιαίτερες αμφισβητούμενες φάσεις είχε μια επιτυχημένη διαιτησία. Θα μπορούσε βέβαια, να αποβάλλει τον Ιάκομπ σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά ο Κερκυραίος του χαρίστηκε. Ένα κράτημα του Λαζαρίδη στον Λυμπερόπουλο θα μπορούσε να δοθεί και πέναλτι, αλλά ήταν μια πολύ δύσκολη φάση για να την δει ο Κάκος.


ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-3

Ανύπαρκτο το πέναλτι που έδωσε ο Μιχάλης Κουκουλάκης στον ΠΑΟΚ. Βλέποντας προσεκτικά τη φάση, περισσότερο μοιάζει με επιθετικό φάουλ του Βιεϊρίνια στον Βιτόλο παρά με κάτι άλλο. Ο Ηρακλειώτης ρέφερι συνεχίζει να παρουσιάζει την περσινή προβληματική εικόνα και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το κατά πόσο θα τον εμπιστευτεί η ΚΕΔ στη συνέχεια. Πάντως, αναφορικά με τον πέναλτι που ζήτησε ο ΠΑΟΚ στο 13’ σε χέρι του Μπουμσόνγκ, ο Κουκουλάκης σωστά έπραξε και δεν το υπέδειξε, καθώς ο παίκτης των «πρασίνων» τραβάει το χέρι του ενώ ήταν και σχεδόν εξ επαφής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x