Champions League

Μαντούκα και τέζα!

Ηρωική νίκη του ΑΠΟΕΛ που επικράτησε 2-1 της Πόρτο και παρέμεινε στην κορυφή του 7ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Παρά τις απουσίες, παρά το αυστηρό εις βάρος του πέναλτι που δόθηκε στο 89’ και ισοφαρίστηκε, παρά το ειδικό «βάρος» της αντιπάλου του, παρά την απειρία και τον δύσκολο όμιλο, η κυπριακή ομάδα έχει τρελάνει την Ευρώπη, αφού ο Μαντούκα στο 90’ «σκότωσε» την Πόρτο και έδωσε ήδη την πρόκριση στο Europa League. Διαβάστε τα σενάρια πρόκρισης της ομάδας του Γιοβάνοβιτς.

Ηρωική νίκη του ΑΠΟΕΛ που επικράτησε 2-1 της Πόρτο και παρέμεινε στην κορυφή του 7ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρά τις απουσίες, παρά το αυστηρό εις βάρος του πέναλτι που δόθηκε στο 89’ και ισοφαρίστηκε, παρά το ειδικό «βάρος» της αντιπάλου του, παρά την απειρία και παρά τον δύσκολο όμιλο, η κυπριακή ομάδα έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο, αφού ο Μαντούκα στο 90’ «σκότωσε» και την Πόρτο και έδωσε ήδη την πρόκριση στην ομάδα του στο Europa League.

Το παιχνίδι ήταν πολύ σκληρό στο πρώτο μέρος και αρκετά αμφίρροπο. Ο ΑΠΟΕΛ ευτύχησε να προηγηθεί σε κρίσιμο σημείο, αφού ο Αίλτον εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στο 42ο λεπτό.

Η Πόρτο στην επανάληψη ανέβασε την απόδοσή της και πίεσε, διάστημα που ο ΑΠΟΕΛ είχε χώρο για την κόντρα-επίθεση και το… κλείδωμα της νίκης. Καμία ομάδα δεν έφτανε στον στόχο της, με αποτέλεσμα το 1-0 υπέρ των Κύπριων να παραμένει και να δείχνει πως θα είναι και το τελικό σκορ.

Το τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης όμως, έκρυβε μεγάλες συγκινήσεις. Ένα αυστηρότατο πέναλτι δόθηκε υπέρ της Πόρτο, αφού όπως φάνηκε και από το ριπλέι, δεν υπήρξε καμία επαφή στα πόδια των δύο παικτών που πρωταγωνιστούν στην φάση. Οι Πορτογάλοι με τον Χουλκ ισοφάρισαν αλλά ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με την σέντρα, ο Γκουστάβο Μαντούκα ...ξέρανε τους περσινούς τροπαιούχους του Europa League και σήκωσε στο πόδι όλη την Κύπρο!

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σολωμού, Πουρσαϊτίδης, Ζόρζε, Ολιβέιρα, Μοράις, Πίντο, Χαραλαμπίδης, Τρισκόσκι (86'Σολάρι), Μαντούκα (90'Αλεξάνδρου), Άιλτον (77'Γιάχιτς).

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Περέιρα, Φουτσίλε, Ρολάντο, Μανγκαλά, Μπελούτσι (76'Ντεφούρ), Μουτίνιο, Φερνάντο (60'Γκουαρίν), Κλέμπερ, Χουλκ, Βαρέλα (60'Ροντρίγκεζ).

Τα τρία σενάρια πρόκρισης...

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έχει ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Europa Laegue και βρίσκεται πολύ κοντά στο να κατακτήσει μία εκ των δύο θέσεων πρώτων θέσεων και να προκριθεί στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αυτό γίνεται με τρεις τρόπους.

1. Ο ΑΠΟΕΛ πρόκρινεται αυτόματα, εάν την επόμενη αγωνιστική η Πόρτο δεν κερδίσει μέσα στην Σαχτάρ.

2. Εάν οι Πορτογάλοι κερδίσουν, τότε ο ΑΠΟΕΛ για να είναι σίγουρη η πρόκρισή του θα χρειάζεται ακόμη μια νίκη. Είτε μέσα στην Ζενίτ που είναι και το δυσκολότερο σενάριο, είτε την τελευταία αγωνιστική στην Κύπρο με αντίπαλο την αδιάφορη(αφού θα έχει χάσει από την Πόρτο) Σαχτάρ.

3. Υπάρχει όμως πιθανότητα ακόμη κι αν δεν κερδίσει η ομάδα του Γιοβάνοβιτς την τελευταία αγωνιστική να προκριθεί την Σαχτάρ να προκριθεί. Πως; Εάν η Πόρτο, δεν κερδίσει την Ζενίτ την 6η αγωνιστική.

Το άλλο παιχνίδι της αγωνιστικής

Στο άλλο παιχνίδι της μέρας σε ένα σεληνιασμένο από άποψης ρυθμού παιχνίδι, η Ζενίτ, λύγισε την Σαχτάρ στην έδρα της με 1-0 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ο Λόμπαερτς, με γκολ που πέτυχε με κεφαλιά, στην τελευταία φάση του πρώτου ημίχρονου.

Ζ’ Όμιλος

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-0
(45’+1’ Λόμπαερτς)

ΑΠΟΕΛ-Πόρτο 2-1
(42’ Αίλτον, 90’ Μαντούκα – 89’ Χουλκ)

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) ΑΠΟΕΛ 8 (6-4)
2) Ζενίτ 7 (7-5)
3) Πόρτο 4 (5-7)
4) Σαχτάρ 2 (4-6)

Επόμενη αγωνιστική (23/11)

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-ΑΠΟΕΛ (19:00)
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Πόρτο (21:45)

Το πρώτο γκολ του ΑΠΟΕΛ


szolj hozza: apoel1-0porto

Το ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της Πόρτο


szolj hozza: apoel1-1porto

Και η εξιλέωση από τον Μαντούκα!


szolj hozza: apoel2-1porto

Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x