Αγγλία

Με σπασμένα φρένα η Νιούκαστλ

Το τρένο της Νιούκαστλ δεν λέει να σταματήσει! Έστω και αν πιέστηκε αρκετά κατάφερε να φτάσει σε μία ακόμη νίκη αυτή τη φορά εντός έδρας κόντρα στην Έβερτον με 2-1 και να πλασαριστεί προσωρινά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας περιμένοντας τα αποτελέσματα των υπόλοιπων πρωτοπόρων.

Το τρένο της Νιούκαστλ δεν λέει να σταματήσει! Έστω και αν πιέστηκε αρκετά κατάφερε να φτάσει σε μία ακόμη νίκη αυτή τη φορά εντός έδρας κόντρα στην Έβερτον με 2-1 και να πλασαριστεί προσωρινά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας περιμένοντας τα αποτελέσματα των υπόλοιπων πρωτοπόρων.

Α’ Ημίχρονο

Πω πω μπάλα! Αυτός είναι ο τίτλος του ημιχρόνου στο Σεντ Τζέιμς Παρκ. Η Νιούκαστλ και η Έβερτον προσέφεραν σπουδαίο θέαμα με τρία γκολ, δύο δοκάρια, μεγάλες φάσεις, δυνατές μονομαχίες και δύο αναγκαστικές αλλαγές. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν με σπασμένα φρένα από την έως τώρα πορεία τους στο πρωτάθλημα και πίεσαν από τα πρώτα λεπτά.

Στην αρχή κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους πεσόντες στον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο με αρκετό κόσμο στην εξέδρα να φορά παπαρούνα (το σύμβολο μνήμης). Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό και μόλις στο 12’ οι «καρακάξες» πήραν το προβάδισμα. Ο Σίμπσον σέντραρε με στόχο τον Μπεστ και λίγο πριν ο Χάουαρντ μπλοκάρει την μπάλα, ο Χάιτινχα έβαλε λάθος το πόδι του και με αυτογκόλ έκανε το 1-0.

Η Έβερτον αντέδρασε δημιουργώντας κινδύνους στην εστία του Κρουλ με τους Ντρέντε Οσμάν και Ρόντγουελ, αλλά με ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή από το πουθενά ο Ράιαν Τέιλορ έκανε το 2-0 για τη Νιούκαστλ στο 29’. Στο 34΄ και στο 35΄τραντάχτηκαν τα δοκάρια εκατέρωθεν αρχικά από σουτ του Σαχά και στη συνέχεια από προσπάθεια του Ρ.Τέιλορ. Το θέαμα όμως δεν είχε τελειώσει με τον Τζακ Ρόντγουελ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων να προλαβαίνει τους αμυντικούς από γύρισμα του Ντρέντε και να κάνει το 2-1, δίνοντας ελπίδες στα «ζαχαρωτά».

Β΄Ημίχρονο

Το παιχνίδι παρέμεινε αρκετά ανοιχτό και στο δεύτερο ημίχρονο με τους δύο αντιπάλους να προσέχουν όμως πλέον περισσότερα τα μετόπισθεν και τις φάσεις να είναι αρκετά λιγότερες. Παράλληλα συνεχίστηκαν και οι αναγκαστικές αλλαγές. Αφού πρώτα ο Άλαν Πάρντιου αναγκάστηκε να βάλει τον Γκόσλινγκ στη θέση του Καμπάιγ στο πρώτο ημίχρονο και ο Μόγιες τον Ντιστέν στη θέση του Νέβιλ, ήταν σειρά του Πάρντιου πάλι να δει τον Μαρβό να τραυματίζεται. Ο Σα.Αμεόμπι ήταν αυτός που πέρασε στην αναμέτρηση.

Η μεγαλύτερη φάση του ματς διαδραματίστηκε στο εικοσάλεπτο όταν ο Σαχά σούταρε από καλό σημείο και η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ αφού πρώτα κόντραρε εντός περιοχής στο χέρι του πεσμένου Γκόσλινγκ! Οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες από τους φιλοξενούμενους με το διαιτητή να δείχνει όμως «παίζετε» και τη Νιούκαστλ να παίρνει βαθιά ανάσα.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν αφόρητα μέχρι το σφύριγμα της λήξης με τη Νιούκαστλ να αρκείται σε αντεπιθέσεις και να καταφέρνει έστω και δύσκολα να κρατήσει την πολύτιμη νίκη που θα την κρατήσει στην πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα!

Οι συνθέσεις των ομάδων

Νιούκαστλ: Κρουλ, Κολοτσίνι, Σίμπσον, Ρ.Τέιλορ, Σ.Τέιλορ, Καμπάιγ (37’ Γκόσλινγκ), Γκάθρι, Γκουτιέρες, Μαρβό (54’ Σα.Αμεόμπι), Μπα, Μπεστ (73’ Μπεν Αρφά)

Πάγκος: Έλιοτ, Σάντον, Περτς, Λόβενγκρατς

Έβερτον: Χάουαρντ, Χίμπερτ (81’ ΜακΦάντεν), Μπέινς, Χάιτινχα (56’ Κέιχιλ), Γιαγκέλκα, Νέβιλ (41’ Ντιστέν), Κόουλμαν, Ντρέντε, Οσμάν, Ρόντγουελ, Σαχά

Πάγκος: Μούτσα, Μπιλιαλεντινοφ, Στρακουαλουρσί, Βέλλιος



Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Σάββατο (5/11) – 17:00

Νιούκαστλ – Έβερτον 2-1
(12’ Χάιτινχα αυτ., Ρ.Τέιλορ - Ρόντγουελ 45+2’)

Άρσεναλ – Γουέστ Μπρομ
Άστον Βίλα – Νόριτς
Μπλάκμπερν – Τσέλσι
Λίβερπουλ – Σουόνσι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σάντερλαντ
ΚΠΡ – Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή (6/11)

Γουλβς – Γουίγκαν (15:30)
Μπόλτον – Στόουκ (17:00)
Φούλαμ – Τότεναμ (18:00)


Το πρόγραμμα της επόμενης (12ης) αγωνιστικής

Σάββατο 19/11 (17:00)

Νόριτς – Άρσεναλ (14:45)
Έβερτον – Γουλβς
Μαν.Σίτι-Νιούκαστλ
Στόουκ – ΚΠΡ
Σάντερλαντ-Φούλαμ
Γουέστ Μπρομ-Μπόλτον
Γουίγκαν-Μπλάκμπερν
Σουόνσι-Μαν.Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή 20/11 (18:00)

Τσέλσι-Λίβερπουλ

Δευτέρα 21/11 (22:00)

Τότεναμ-Άστον Βίλα

Πηγή: www.england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x