Ειδήσεις

Με τη συνταγή της επιτυχίας

Φιλικό μεν, όχι όμως και να χαλάσουμε τη συνταγή της επιτυχίας! Κάπως έτσι βλέπει ο Φερνάντο Σάντος το παιχνίδι προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας κόντρα στη Ρωσία και προτίθεται να παρατάξει στο «Γ. Καραϊσκάκης» ανταγωνιστική και… βασική ενδεκάδα.

Φιλικό μεν, όχι όμως και να χαλάσουμε τη συνταγή της επιτυχίας! Κάπως έτσι βλέπει ο Φερνάντο Σάντος το παιχνίδι προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας κόντρα στη Ρωσία και προτίθεται να παρατάξει στο «Γ. Καραϊσκάκης» ανταγωνιστική και… βασική ενδεκάδα.

Η τελευταία προπόνηση των διεθνών πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Κοσμά, είχε διάρκεια μία ώρα και ήταν φανερή η πολύ καλή διάθεση και το εξαιρετικό κλίμα που κυριαρχεί στις τάξεις ποδοσφαιριστών και τεχνικού επιτελείου.

Τα παραπάνω, βέβαια, δεν συνεπάγονται και χαλαρότητα αφού ζητούμενο ακόμη και στα φιλικά, είναι οι νίκες. Όχι μόνο για λόγους γοήτρου αλλά και για καθαρά βαθμολογικούς ώστε να παραμείνει ψηλά η ομάδα στη βαθμολογία της FIFA και στις κληρώσεις που έρχονται.

Παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έκαναν ζέσταμα και στη συνέχεια έπαιξαν κορόιδο και δίτερμα στο μισό γήπεδο. Ο Φερνάντο Σάντος χρησιμοποίησε «μπερδεμένες» ομάδες και δύο ήταν τα χαρακτηριστικά στοιχεία που προέκυψαν.

Πρώτον, η επιμονή του Πορτογάλου να αλλάζει συνεχώς ομάδες στους δύο τερματοφύλακες ώστε να νοιώθουν την ίδια πίεση, αλλά και το γεγονός πως Γιαννούλης και Χολέμπας αγωνίστηκαν μαζί, με τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού να παίζει πιο μπροστά ως χαφ.

Δεύτερο, το «φροντιστήριο» στον Στέφανο Καπίνο. Ο νεαρός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού πέρασε πολύ ώρα με τον βοηθό του Φερνάντο Σάντος, Ζουστίνιο, ο οποίος του έκανε συνεχώς παρατηρήσεις ώστε να τον βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο σε αυτήν την πρώτη του επαφή με την Εθνική ομάδα.

Όσο κι αν ο Σάντος προτίμησε να μην «δείξει» ενδεκάδα, είναι μάλλον δεδομένοι οι ποδοσφαιριστές με τους οποίους θα ξεκινήσει το ματς κόντρα στη Ρωσία, αλλά και η διάταξη 4-3-3.

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Τζόρβας, με τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας και τους Τοροσίδη και Χολέμπας στα άκρα της. Η τριάδα του κέντρου θα αποτελείται από τον Κατσουράνη –που θα παίξει ως «εξάρι»- και τους Φωτάκη, Καραγκούνη μπροστά του. Στην κορυφή της επίθεσης σε ακόμη ένα ματς θα βρεθεί ο Γκέκας, που θα πλαισιωθεί από τους Σαμαρά (δεξιά) και Σαλπιγγίδη (αριστερά).

Λογικά στο δεύτερο μέρος και ανάλογα με την εξέλιξη του σκορ, ο Σάντος θα δώσει ευκαιρίες σε νέους παίκτες και δεν αποκλείεται να δοκιμάσει και κάποιο διαφορετικό σχήμα.

Με 4-3-3 λογικά θα κατέβει και η αντίπαλος της Εθνικής. Ο Ντικ Άντβοκαατ θα προτιμήσει τον Μαλαφέεφ στο τέρμα, τους Ζιρκόφ, Ανιουκόφ, Ιγκνάσεβιτς, Βασίλι Μπερεζούτσκι η τετράδα της άμυνας, Σιρόκοφ, Ντενίσοφ, Σαμέντοφ στο κέντρο και τους Αρσάβιν, Τζαγκόεφ, Παβλιουτσένκο στην επίθεση.

Οι διεθνείς είχαν την ευκαιρία να δουν τους αντιπάλους σε dvd, αφού μετά το μεσημεριανό στον Άγιο Κοσμό, ο Φερνάντο Σάντος ανέλυσε στους παίκτες του τον τρόπο που αγωνίζονται οι Ρώσοι αλλά και τις αδυναμίες τους. Στην ομιλία του προς τους παίκτες ο Πορτογάλος προπονητής τόνισε πως πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα με σπουδαίες μονάδες αλλά κι ένα ιδιαίτερα καλοδουλεμένο σύνολο, όπως μαρτυρούν και τα αποτελέσματα που έχει φέρει.

Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x