Ειδήσεις

Στο δεύτερο ήταν για EURO!

Αφού για 45 λεπτά η Εθνική Ελλάδας πραγματοποίησε εμφάνιση ασορτί με το παγωμένο «Καραϊσκάκη», βρήκε τον τρόπο στο δεύτερο ημίχρονο να πάρει ισοπαλία 1-1 από την πολύ καλή Ρωσία. Παράλληλα, ζέστανε τον κόσμο αφήνοντας υποσχέσεις πως μπορεί να τα καταφέρει και στο Euro! O Κατσουράνης στο 60' απάντησε στο γκολ του Σιρόκοφ από το 2'.

Αφού για 45 λεπτά η Εθνική Ελλάδας πραγματοποίησε εμφάνιση ασορτί με το παγωμένο «Καραϊσκάκη», βρήκε τον τρόπο στο δεύτερο ημίχρονο να πάρει ισοπαλία 1-1 από την πολύ καλή Ρωσία.

Παράλληλα, ζέστανε τον κόσμο αφήνοντας υποσχέσεις πως μπορεί να τα καταφέρει και στο Euro!

O Κατσουράνης στο 60' απάντησε στο γκολ του Σιρόκοφ από το 2'.



Είπαμε φιλικό, αλλά όχι κι έτσι!

Με ιδιαίτερα χαλαρή διάθεση μπήκαν στο ματς οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και με το «καλησπέρα» το πλήρωσαν. Προφανώς το γρήγορο γκολ του Σιρόκοφ επηρέασε την εξέλιξη όσων είδαμε, αλλά δεν μπορεί και να τα δικαιολογήσει πλήρως. Ένα κλικ (τουλάχιστον) πιο ομάδα η Ρωσία, έκανε τα πάντα καλύτερα από τους Έλληνες διεθνείς. Μάρκαραν ψηλά κερδίζοντας πολύ εύκολα τη μάχη του κέντρου, είχαν εξαιρετικό πάσινγκ γκέιμ και οι αμυντικοί τους έβγαζαν με μεγάλη ευκολία τους επιθετικούς του Σάντος σε θέση οφσάιντ. Από τέτοια σημειώσαμε άλλωστε δύο τέρματα που σωστά δεν μέτρησαν αλλά κι ακόμη ένα που αδίκως ακύρωσε ο διαιτητής. Αυτές οι τρεις φορές που κουνήθηκε το πλεκτό χωρίς όμως να «γράψει» και σκορ ήταν και οι καλύτερες στιγμές της ελληνικής ομάδας στο πρώτο μέρος.

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς είπε στα αποδυτήρια ο Φερνάντο Σάντος ούτε γιατί δεν το έκανε στην ομιλία του πριν αρχίσει το ματς, αλλά σίγουρα έπιασε! Θα μπορούσε κάποιος να θεωρήσει πως η ραγδαία μεταβολή της εικόνας του ματς οφείλεται και στις αλλαγές ποδοσφαιριστών, όμως θα ήταν μάλλον αφελές να αποδοθεί εκεί αποκλειστικά εκεί. Στο δεύτερο μέρος ήταν ξεκάθαρο πως έβλεπες μια ομάδα του Σάντος.

Ένα σύνολο δηλαδή χωρίς γκέλες στην άμυνα σαν αυτές που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο, με ψυχή, όρεξη για μπάλα και διάθεση να κυνηγήσει το αποτέλεσμα ακόμη και σε φιλικό ματς.
Κατάφερε να ισοφαρίσει και θα μπορούσε να πάρει ακόμη και τη νίκη αν το δοκάρι δεν είχε μπει ανάμεσα στον Γκέκα και τα δίχτυα. Κυρίως όμως κέρδισε ξανά την εμπιστοσύνη του κόσμου που η αλήθεια είναι πως για 45’ είχε πάει περίπατο, καθώς έδειχνε χτυπητές αδυναμίες που καλό είναι παίκτες και τεχνική ηγεσία να μην τις αφήσουν να κρυφτούν πίσω από την εμφάνιση του δεύτερου μέρους.

Πέρα από τους Κατσουράνη (που ήταν και ο σκόρερ), τον Τοροσίδη και τον Σαλπιγγίδη που ανέβηκαν στο δεύτερο μέρος, ενθαρρυντικό -τουλάχιστον- ήταν το ντεμπούτο του Χολέμπας, που έδειξε πως έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει σε άμυνα και επίθεση.



ΕΛΛΑΔΑ: Τζόρβας, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Φωτάκης (81’ Λυμπερόπουλος), Καραγκούνης (56’ Τζιόλης), Σαλπιγγίδης (69’ Κονέ), Σαμαράς (56’Χαριστέας), Γκέκας (77’ Μήτρογλου).

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Καπίνο, Μανιάτης, Γιαννούλης, Θεοδωρίδης, Μάκος, Μαλεζάς.

ΡΩΣΙΑ: Μαλαφέεφ (46’ Σούνιν), Ανιουκόφ, Β.Μπερεζούτσκι (46’ Α.Μπερεζούτσκι), Ιγκνάσεβιτς, Ζιρκόφ (67’ Σίσκιν), Ζιριανόφ (79’ Γκλουσακοφ), Ντενίσοφ, Σιρόκοφ, Τζιουμπα (46’ Κόκοριν), Αρσάβιν, Τζαγκόεφ.
Στον πάγκο: Μπιγιαλεντίνοφ, Σεμσοφ, Σαμέντοφ, Παβλιουτσένκο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x