Ευγενία Κουντούρη

Τι είπε και τι δεν είπε ο Ερνέστο

Έχουν πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι απαντήσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε στους οπαδούς της ομάδας. Θα πρέπει να περιμένουμε φυσικά και το τρίτο και τελευταίο κομμάτι με τις απαντήσεις του που θα δημοσιευθεί την Κυριακή, αλλά ας σχολιάσουμε τι έχει πει μέχρι τώρα.

Έχουν πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι απαντήσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε στους οπαδούς της ομάδας. Θα πρέπει να περιμένουμε φυσικά και το τρίτο και τελευταίο κομμάτι με τις απαντήσεις του που θα δημοσιευθεί την Κυριακή, αλλά ας σχολιάσουμε τι έχει πει μέχρι τώρα.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα στην αμυντική της λειτουργία και για το ο,τι δέχεται εύκολα γκολ από στημένες φάσεις. Αυτό όμως είναι κάτι που όλοι μπορούν να διακρίνουν. Το ζήτημα είναι γιατί συμβαίνει αυτό. Πρόκειται για λάθος τακτική ή για ατομικά λάθη;

Για το ζήτημα των Ελλήνων παικτών, διαπίστωσε το πρόβλημα της έλλειψης τους στο ρόστερ, αλλά και πάλι δεν είπε τι σκοπεύουν αυτός και η διοίκηση να κάνουν γι' αυτό. Θα προωθήσουν νεαρά ταλέντα; Θα κάνουν μεταγραφές; Το ο,τι υπάρχει αυτό το πρόβλημα δεν αποτελεί είδηση.

Για το τι φταίει και η ομάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα στα εκτός έδρας παιχνίδια είπε «Θα ήθελα να έχω καλύτερη απάντηση σ' αυτό». Κι εμείς Ερνέστο, γιατί αυτό δεν αποτελεί καν απάντηση.

Αντίθετα διαφωτιστικός ήταν όσον αφορά τις επιλογές του για την ενδεκάδα. Εκεί, δεν άφησε περιθώρια. Είπε πως εκείνος βλέπει τις προπονήσεις, εκείνος καταστρώνει τα σχέδια για το πως θα αντιμετωπίσει η ομάδα το εκάστοτε παιχνίδι κι εκείνος αποφασίζει και για το ποιος θα αγωνιστεί.

Ήταν επίσης απόλυτα ειλικρινείς όσον αφορά τις ακαδημίες. «Είναι εύκολο να πούμε πως θέλουμε να βγάλουμε παίκτες από την ακαδημία του Ολυμπιακού, όμως για να συμβεί αυτό πρέπει να δουλέψουν οι ίδιοι πάρα πολύ» είπε και δεν έδωσε υποσχέσεις για παίκτες - ηγέτες που προετοιμάζονται για να πάρουν στις πλάτες τους την ομάδα.

Εκεί που πρέπει να σταθούμε περισσότερο όμως είναι στην απάντηση του όσον αφορά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. «Πώς μπορώ να το ξέρω αυτό; Δεν το ξέρω ακόμα. Είναι ακόμα Νοέμβριος, έχουμε δυο μήνες, θα δούμε, αν θα υπάρξουν παίκτες που θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν. Αν εξελιχθούν καλά τα πράγματα χωρίς τραυματισμούς και χωρίς άλλα προβλήματα, όμως είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να αξιολογήσουμε, όταν θα πλησιάζει ο καιρός πιο κοντά στον Ιανουάριο» σημείωσε. Καταρχήν δύο μήνες δεν είναι μεγάλο διάστημα, όταν ετοιμάζεσαι για μεταγραφές. Δεν μπορεί να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι το ενδεχόμενο ενίσχυσης σε κάποια θέση την τελευταία στιγμή. Χρειάζεται σοβαρή προετοιμασία για να επιλέξεις παίκτη και να διαπραγματευτείς για την απόκτηση του.

Το «θα δούμε αν θα υπάρχουν παίκτες που θα μπορέσουν να βοηθήσουν» μοιάζει με «να δούμε τι προτάσεις θα έρθουν στα γραφεία» κι ας ελπίσουμε πως δεν εννοούσε αυτό... Σωστά ανέφερε το θέμα των τραυματισμών, όμως αυτό ισχύει ως «έκτακτη ανάγκη». Χάνεις δηλαδή έναν ποδοσφαιριστή για ένα μεγάλο διάστημα και κάνεις κάποια μεταγραφή που δεν ήταν προγραμματισμένη. Αυτό όμως είναι ανεξάρτητο με το τι πρόγραμμα και σχέδιο υπάρχει (αν υπάρχει) για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και σίγουρα η ερώτηση που του έγινε δεν αφορούσε αυτό το ενδεχόμενο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x