Διονύσης Δεσύλλας

Παναθηναϊκός: Αυτή η θετική αύρα…

Σπουδαίο πράγμα η ψυχολογία και το κλίμα στον αθλητισμό. Μπορεί να τα φέρει όλα τούμπα, από εκεί που κανείς δεν το περιμένει.

Σπουδαίο πράγμα η ψυχολογία και το κλίμα στον αθλητισμό. Μπορεί να τα φέρει όλα τούμπα, από εκεί που κανείς δεν το περιμένει. Πολύ σπουδαίο πράγμα, λοιπόν, και ένα ακόμη τρανό παράδειγμα είναι ο Παναθηναϊκός των τελευταίων δυο μηνών. Μια ομάδα, η οποία χαίρεται να παίζει την μπάλα της, μια ομάδα που έχει απελευθερωθεί πλήρως μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, μη έχοντας πάνω από το κεφάλι της μια συνεχής απαξίωση και… μουρμούρες του παρελθόντος.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και οι παίκτες του, με την εξαιρετική δουλειά, που έχουν κάνει, πέτυχαν διπλό κέρδος. Το πρώτο, φυσικά, έχει να κάνει με πολύ καλό ποδόσφαιρο που αποδίδουν, το οποίο τους έχει φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας και με μια σημαντική διαφορά από τον βασικό του αντίπαλο, τον Ολυμπιακό. Το δεύτερο έχει να κάνει με την επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο και με τη θετική αύρα που υπάρχει, πια, στο «τριφύλλι». Πλέον, από την απαξίωση του καλοκαιριού, έχουμε περάσει στο στάδιο του «όλα πάνε καλά». Ευτυχώς, βέβαια που δεν περάσαμε στο στάδιο «πω, πω… Μπαρτσελόνα της Ελλάδας γίναμε», αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα, που θα κάνουμε σε άλλο κείμενο.

Το καλό ποδόσφαιρο και τα αποτελέσματα δημιούργησαν ένα σύνολο παικτών, που έχοντας αποσυμπιεστεί, πλήρως, από το φοβερό και τρομερό άγχος και από την υπερβολική πίεση του τύπου «μην κάνω λάθος πάσα στο… 2’, γιατί θα τα ακούσω και μαζί με τη διοίκηση θα πάρει και’ μένα η μπάλα». Οι «πράσινοι» δεν έχουν πια πάνω από το κεφάλι τους έναν… ουρανό γκρίνιας έτοιμο να πέσει πάνω από το κεφάλι τους και έχουν φτάσει στο σημείο να μην μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι μαζί με ορισμένους διοικούντες που έχουν καταντήσει τον Παναθηναϊκό, αυτό το τόσο μεγάλο σωματείο, να κρέμεται από τα λόγια του γίγαντα Βλάση. Κερδίζοντας, λοιπόν, όλο αυτό που σας περιέγραψα- που είναι πάρα μα πάρα πολύ σημαντικό στον αθλητισμό, ειδικά όταν έχεις απέναντί σου έναν κόσμο εξαγριωμένο και στα όριά του με όσα συμβαίνουν στο διοικητικό κομμάτι-, ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία, κάνουν ήσυχα την εξαιρετική, όπως αποδεικνύεται, δουλειά τους, μπαίνουν στο γήπεδο και προσφέρουν θέαμα, που και που υψηλού επιπέδου, χαίρονται και με το παραπάνω να παίζουν ποδόσφαιρο και αποδεικνύουν ότι μετά το ταλέντο και τη δουλειά, η θετική αύρα στο ποδόσφαιρο μπορεί να σε μεταμορφώσει…

Για επικοινωνία: dionisis_d@hotmail.com
twitter@dionisis_d

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x