Stoiximan Super League

«Έρχεται νέος Έλληνας επενδυτής»

Την εκδήλωση νέου ενδιαφέροντος για την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ αποκάλυψε ο Σταύρος Αδαμίδης. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο πρόεδρος της ΑΕΚ τόνισε πως υπάρχουν επαφές με ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών, ο επικεφαλής της οποίας θα βρεθεί την Κυριακή στην χώρα μας για να συναντηθεί με τον Νίκο Νοτιά. Αφού αποκάλυψε, δε, πως ο επενδυτής που εκπροσωπεί ο Γιάννης Βλάχος είναι ο Ουαλίντ Τζουμπλάντ, τόνισε ότι Παππάς και Νοτιάς πλήρωσαν τα χρέη προηγούμενων μετόχων.

Την εκδήλωση νέου ενδιαφέροντος για την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ αποκάλυψε ο Σταύρος Αδαμίδης.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο πρόεδρος της ΑΕΚ τόνισε πως υπάρχουν επαφές με ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών, ο επικεφαλής της οποίας θα βρεθεί την Κυριακή στην χώρα μας για να συναντηθεί με τον Νίκο Νοτιά.

Αφού αποκάλυψε, δε, πως ο επενδυτής που εκπροσωπεί ο Γιάννης Βλάχος είναι ο Ουαλίντ Τζουμπλάντ, τόνισε ότι Παππάς και Νοτιάς πλήρωσαν τα χρέη προηγούμενων μετόχων.


Αναλυτικά όσα είπε ο Αδαμίδης

Για τη συνάντηση της Κυριακής και τις προτάσεις ενδιαφέροντος: «Καταρχάς στις 3 Φεβρουαρίου θα οριστεί το νέο διοικητικό σχήμα, στο οποίο δεν θα συμμετάσχω, αλλά θα είμαι κοντά στον νέο πρόεδρο και στο νέο Δ.Σ. αν μου ζητηθεί ώστε να γίνει ενημέρωση. Όσον αφορά στη συνάντηση της Κυριακής, θα είναι καθοριστική. Πιστεύω πως ενωμένοι όλοι οι ΑΕΚτζήδες είμαστε ανίκητοι. Η πρόταση του κ. Τροχανά μπορεί να δώσει λύση, αρκεί να το πιστέψουμε. Ο κόσμος ας αποτελέσει τώρα την εγγυήτρια δύναμη της ΑΕΚ.

Από την πρώτη ημέρα αυτής της διοίκησης προσπαθήσαμε να βρούμε επενδυτές που να βοηθήσουν εκτός των κ.κ. Παππά, Νοτιά που -είτε κάποιοι το θέλουν, είτε όχι- έχουν προσφέρει οικονομικά στον σύλλογο.

Με την Petit Chateau είχαμε κάποιες επαφές, αλλά αποδείχθηκαν αφερέγγυοι και δεν προσκόμισαν τα απαιτούμενα έγγραφα.

Υπήρξαν επίσης επαφές με την οικογένεια Sabanci στην Κωνσταντινούπολη. Απέσυραν το ενδιαφέρον τους λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, αλλά και αυτής που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επίσης, υπήρξε ο κ. Ξενιάδης, ο οποίος προτάθηκε μέσω του παλαιού παράγοντα της ΑΕΚ κ. Στράτου. Κάναμε κάποιες συζητήσεις, αλλά όταν προέκυψαν νομικά κωλύματα διακόψαμε άμεσα την επαφή μας.

Δεν γνώριζα τον κ. Βλάχο και το λέω για κάποιους κακόβουλους που ισχυρίζονται ότι ήταν δικό μας δημιούργημα. Δεν τον γνώριζα από πριν. Το λέω για κάποιους κακόβουλους που έλεγαν ότι ήμασταν στις θέσεις μας, γι' αυτό. Στην πορεία προέκυψε το όνομα ενός Λιβανέζου επιχειρηματία από την Αμερική. Περιμέναμε συγκεκριμένη γραπτή πρόταση και ακόμα περιμένουμε. Ο ενδιαφερόμενος επενδυτής είναι ο Λιβανέζος πολιτικός και επιχειρηματίας, Ουαλίντ Τζουμπλάτ.

Έγινε μια εντελώς ανεπίσημη συζήτηση μεταξύ του κ. Άντζελος και του κ. Κοσμάτου, καθώς και μια συνάντηση με τον κ. Κασνακίδη στην Αμερική, αλλά δεν υπήρξε επίσημη πρόταση.

Επίσης, μας έχει γίνει κρούση από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και περιμένουμε κίνηση τους τις επόμενες 48 ώρες. Ο επικεφαλής είναι ένθερμος ΑΕΚτζής και θα έρθει μέσα στο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον κ. Νοτιά. Είναι ενήμερος για την πρωτοβουλία του κ. Τροχανά και είναι θετικός. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπήρξαν επαφές με Ισραηλινούς, Καταριανούς και Κινέζους»
.

Για το θέμα της Morgan Stanley: «Οι μετοχές νομικά δεν ανήκουν στη Morgan Stanley, αλλά στα φυσικά πρόσωπα και στους Supporters. Έχουμε συμφωνία για την αποπληρωμή του δανείου. Η Morgan Stanley δεν έχει καμία επιθυμία να εμπλακεί στα διοικητικά της ΑΕΚ. Θέλει μόνο την αποπληρωμή του δανείου από τον νέο επενδυτή για να φύγει.

Δεν υπάρχει κάποιος που χρηματοδοτεί την ΠΑΕ, έχουμε μείνει μόνοι μας. Ο κ. Νοτιάς βοηθάει όσο μπορεί, ο κ. Παππάς δεν υπάρχει πλέον ως μέτοχος. Δεν θα αλλάξουν γνώμη. Η λύση που υπάρχει είναι μαζική συμμετοχή του κόσμου σε συνεργασία με στρατηγικούς επενδυτές».


Για τα οικονομικά δεδομένα της ΑΕΚ: «Παραδίδουμε μια ΠΑΕ πιο σύγχρονη, πιο λειτουργική. Πήραμε το ρόστερ με 17,5 εκατ. ευρώ και τώρα είναι 11,5, παρότι διπλασιάστηκε η φορολογία. Η μείωση στα συμβόλαια είναι ανάγκη, όχι επιλογή. Το ίδιο κάνουν όλες οι ομάδες. Δυστυχώς τα έσοδά μας έχουν μειωθεί και δεν υπάρχει χρηματοδότηση. Η ΑΕΚ στον αγώνα με την Ξάνθη πήρε 13.000 ευρώ από τα εισιτήρια. Μπαίνουμε μέσα σχεδόν σε κάθε αγώνα στο ΟΑΚΑ. Καταλαβαίνουμε τον κόσμο, αλλά αν δεν έρθει στο γήπεδο δεν μπορεί να προχωρήσει η ομάδα. Ο κόσμος είναι η καλύτερη λύση.

Τους τελευταίους μήνες έχουμε δώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ποδοσφαιριστές που εγώ δεν έχω γνωρίσει ποτέ. Δεν είναι μομφή για προηγούμενες διοικήσεις, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα χρέη είναι 35 εκατομμύρια ευρώ, αλλά αυξάνονται κάθε μέρα. Μπορεί να πέσουν όμως, λόγω της συμφωνίας με την Morgan Stanley. Η διοίκηση του 2004 ανέλαβε 150 εκατομμύρια ευρώ χρέη πριν την υπαγωγή στο άρθρο 44. Μετά μειώθηκαν στα 25 και σήμερα είναι 35 εκατ. ευρω.

Το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι καθαρά ταμειακό. Μπορούσε σίγουρα να γίνει καλύτερη διαχείριση από όλους μας από το 2004 και μετά. Εγώ δεν έχω εκατομμύρια ευρώ, αν τα είχα, θα έπαιρνα την ΑΕΚ μόνος μου. Έχω όμως αγάπη και θέλω να φροντίσω για το μέλλον της. Σίγουρα έχουν γίνει λάθη, σίγουρα θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα, αλλά όλα έγιναν με γνώμονα το καλό της ΑΕΚ.

Η συνάντηση της Κυριακής είναι καθοριστική για το μέλλον της ΑΕΚ. Αν όλοι πάμε, έχουμε καλή διάθεση και βγάλουμε τους εγωισμούς μας, λύση θα βρεθεί. Υπάρχει παράλληλα επενδυτικό ενδιαφέρον, με σοβαρότερο αυτό των Ελλήνων επιχειρηματικών».


Για τα χρήματα που χρειάζεται άμεσα η ΑΕΚ: «Έχουν μπει 350.000 ευρώ από τους μετόχους και κάποια από τους Supporters. Μέχρι τις 31/3 χρειάζονται 6 εκατ. ευρώ και μέχρι τον Ιούνιο άλλα 2 εκατ. ευρώ. Θέμα γενικών συνελεύσεων δεν υπάρχει. Η Morgan δεν έχει καμία επιθυμία να εμπλακεί με την ΑΕΚ. Θέλει ένα ποσό για να αποπληρώσει το δάνειο και να φύγει.

Έχουμε μηδαμινά έσοδα από εισιτήρια. Δεν γίνεται να κάνουμε μεταγραφές, να μην πουλήσουμε κανέναν. Δεν γίνεται αυτό. Οι μειώσεις έγιναν το καλοκαίρι όταν έφυγαν βαριά συμβόλαια και πουλήθηκε ένας ποδοσφαιριστής. Η ΑΕΚ πρέπει να μειώσει κι άλλο τα έξοδά της, όπως τα μειώνουν όλες οι εταιρίες. Κι όταν βρεθεί επενδυτής, τα λεφτά να πάνε στην ενίσχυση της ομάδας.

Είναι δύσκολες οι συνθήκες για τον κόσμο, αλλά είναι η μόνη εγγυήτρια δύναμη για την ΑΕΚ. Καλύτερα να βάλουν πολλοί από λίγα. Αν η συνάντηση της Κυριακής στεφθεί με επιτυχία, θα δώσουν το καλύτερο παράδειγμα στον κόσμο. Το να λέμε να έρθει ο ένας ο άλλος ο παράλλος χωρίς να κάνουμε κάτι, δεν βγάζει πουθενά. Όσο για τις φήμες περί εξαγοράς ΑΦΜ άλλης ομάδας, θέλω να διευκρινίσω ότι ουδέποτε έχει γίνει ποτέ τέτοια κουβέντα».


Για το αν θα πρέπει οι μέτοχοι να καλύψουν τα χρέη: «Αν ήθελαν, οι Παππάς και Νοτιάς μπορούσαν να καλύψουν υποχρεώσεις. Αλλά δεν θέλουν. Είτε επιμένουμε, λοιπόν, είτε ψάχνουμε λύση. Ο κ. Νοτιάς τον Νοέμβρη πλήρωσε 1,5 εκατ. δολάρια για ένα δάνειο της ΑΕΚ. Δεν είμαι εδώ για να καταλογίσω ευθύνες. Σας λέω πως είναι η κατάσταση. Τα χρήματά που χρειάζονται δεν είναι πάρα πολλά για το μέγεθος της ΑΕΚ. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά αναστρέψιμη. Δεν ζητάμε 40 εκατ. Τα έξοδα έχουν μειωθεί. Αν όλοι κάτσουν σε ένα δωμάτιο δύο ώρες, λύση θα βρεθεί.

Κόσμος υπάρχει και ενδιαφέρον από επενδυτές. Αν προσπαθήσουμε όλοι, λύση θα βρεθεί. Τα χρέη ήταν περισσότερα το 2010 όταν αναλάβαμε. Το ταμειακό έλλειμμα μειώνεται συνεχώς. Η τάση είναι καθοδική από πλευράς χρεών και υποχρεώσεων. Όποιος έχει λύση, όποιος θέλει να γίνει πρόεδρος της ΑΕΚ να το πει»
.

Για το αν η ΑΕΚ διαθέτει φορολογική ενημερότητα: «Η ΑΕΚ βρίσκεται σε διαδικασία επαναρύθμισης χρεών προς την εφορία για να αυξηθούν οι δόσεις. Αν θέλαμε, παίρναμε φορολογική ενημερότητα».

Για το θέμα της Ριζούπολης: «Δεν θα ήθελα να παίζουμε σε γήπεδο 12.000 θέσεων. Υπήρχαν ενστάσεις από φιλάθλους μας το καλοκαίρι. Με τα ποσά που χρειάζονταν για να γίνουν διορθώσεις σε χλοοτάπητα και κερκίδες και τα 40.000 ευρώ ανά αγώνα που ζητούσε ο Απόλλωνας, το κόστος έβγαινε ίσως και λίγο μεγαλύτερο σε σχέση με το ΟΑΚΑ. Θα έλεγα ναι για τη λύση Ριζούπολης μόνο αν σε 18 μήνες πηγαίναμε σε δικό μας γήπεδο.Αν ο κόσμος δεν επαναδραστηριοποιηθεί, η ΑΕΚ δεν μπορεί να προχωρήσει. Πρέπει να παίζει στο ΟΑΚΑ».

Για τα θέματα Λεονάρντο-Καράμπελα: «Και οι δύο ήθελαν να μείνουν στην ΑΕΚ. Μου προκάλεσαν εντύπωση τα πρωτοσέλιδα που έστελναν τον Λεονάρντο στον Ολυμπιακό. Έγινε ένας διακανονισμός και κατάλαβαν πως είναι καλύτερο να μείνουν στην ΑΕΚ».

Για την ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών που κατέθεσε ενδιαφέρον: «Είμαι αισιόδοξος γιατί τα νούμερα δεν είναι μεγάλα, αλλά η προοπτική της ΑΕΚ είναι τεράστια. Αν είχα εγώ τα χρήματα, θα το έκανα μόνος μου. Έχουν δείξει θερμό ενδιαφέρον. Προέκυψε την προηγούμενη εβδομάδα. Τους έγινε ενημέρωση. Θα έρθει να μιλήσει με τον κ. Νοτιά και αν θελήσει να είναι στη συνάντηση της Κυριακής. Παρουσιάζουμε την ΑΕΚ σε όποιον σοβαρό επιχειρηματία ενδιαφέρεται και οι συγκεκριμένοι έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον. Υφίσταται το ενδιαφέρον κι άλλων, όπως σας είπα στην αρχή».

Για το πώς η ΑΕΚ εισέπραξε χρήματα μόνο από έναν εκ των 30 παικτών που αποχώρησαν επί των ημερών του: «Για τον Μπερνς δώσαμε 500.000 ευρώ, ενώ είχε και συμβόλαιο 320.000. Δύσκολο να ενδιαφερθεί κάποιος. Για τον Γκέντσογλου είχαμε πρόταση πέρυσι, αλλά δεν ευοδώθηκε. Για ποδοσφαιριστές που έφυγαν δεν υπήρχαν προτάσεις. Γλιτώσαμε πολλά όμως με τα βαριά συμβόλαια».

Για τους παίκτες της ΑΕΚ: «Οι ποδοσφαιριστές που παίζουν στην ΑΕΚ είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες. Έχουν κάνει τεράστια υπομονή. Ξέρουν πως έχουν προτεραιότητα σε ό,τι έσοδα έχουμε. 1,2 εκατ. ευρώ από τα τέλη Νοεμβρίου. Πολλοί που έχουν έρθει φέτος είναι πληρωμένοι μέχρι τον τελευταίο μήνα. Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω παίκτες και προπονητές. Σίγουρα αξίζουν καλύτερης μεταχείρισης. Δεν υπήρχαν προτάσεις για ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Παίκτες όπως ο Σάχα, ο Γιάχιτς είχαν υψηλά κασέ αλλά δεν είχαν φέρει καμία πρόταση για να τους πουλήσουμε. Η ΑΕΚ γλίτωσε τα υψηλά συμβόλαια τους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x