Γενικά

Αρχίζει η δίκη για τα στημένα στην Τουρκία

Περισσότερα από 100 άτομα, ανάμεσά τους διοικητικά στελέχη και ποδοσφαιριστές, θα βρεθούν στο εδώλιο από την Τρίτη, όταν και αρχίζει η δίκη για τα στημένα ματς στην Τουρκία. Η έρευνα που άρχισε πριν από εννέα μήνες, οδήγησε σε μαζικές συλλήψεις για το στήσιμο τουλάχιστον 19 αγώνων πρώτης και δεύτερης κατηγορίας την περασμένη σεζόν, ανάμεσά τους και η νίκη της Φενέρμπαχτσε επί της Σίβασπορ που εξασφάλισε τον τίτλο στην πρώτη

Περισσότερα από 100 άτομα, ανάμεσά τους διοικητικά στελέχη και ποδοσφαιριστές, θα βρεθούν στο εδώλιο από την Τρίτη, όταν και αρχίζει η δίκη για τα στημένα ματς στην Τουρκία. Η έρευνα που άρχισε πριν από εννέα μήνες, οδήγησε σε μαζικές συλλήψεις για το στήσιμο τουλάχιστον 19 αγώνων πρώτης και δεύτερης κατηγορίας την περασμένη σεζόν, ανάμεσά τους και η νίκη της Φενέρμπαχτσε επί της Σίβασπορ που εξασφάλισε τον τίτλο στην πρώτη. Συνελήφθησαν 31 άτομα, από τα οποία κρατούνται ακόμη 23, ενώ σχεδόν οι μισοί είναι πρώην ή νυν παράγοντες ομάδων.

Σε δυσχερή θέση βρίσκεται ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, Αζίζ Γιλντιρίμ, για τον οποίο οι εισαγγελείς έχουν εισηγηθεί ποινή φυλάκισης συνολικά 147 ετών (!), ενώ άλλα 13 στελέχη της ομάδας (ο ποδοσφαιριστής Βέντερσον, φυσιοθεραπευτές, ακόμη και ο μεταφραστής) αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες. Τον κίνδυνο τιμωρίας, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε αφαίρεση του πρωταθλήματος ή και υποβιβασμό, αντιμετωπίζει και ο ίδιος ο σύλλογος, που ήδη είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό από το Champions League με απόφαση της ομοσπονδίας της χώρας.

Η υπόθεση των στημένων έχει προκαλέσει αναταραχή στη χώρα. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Μεχμέτ Αλί Αϊντινλάρ και οι δύο αντιπρόεδροι παραιτήθηκαν μετά από ασυμφωνία για το ύψος των ποινών που θα πρέπει να επιβληθούν. Το Δεκέμβριο ψηφίστηκε νόμος που μείωνε τη μέγιστη ποινή φυλάκισης για συμμετοχή σε στημένους αγώνες από 12 σε 3 χρόνια, αλλά ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ άσκησε βέτο μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x