Ισπανία

Τη «Χρυσή Μπάλα» θέλει ο Ρονάλντο

Το 2008 ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε ανακηρυχτεί καλύτερος παίκτης στον κόσμο, κατακτώντας την «Χρυσή Μπάλα». Ωστόσο, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός στοχεύει στο 2012 να επιστρέψει στον θρόνο του και οι αριθμοί είναι με το μέρος του. Ο 27χρονος χαφ έχει ξεκινήσει καλά τη χρονιά και έχει την ευκαιρία να ξεχωρίσει στο Euro 2012, αν και ο Λιονέλ Μέσι δεν είχε κάνει τίποτα το σπουδαίο με την Αργεντινή στο Μουντιάλ της Αφρικής το 2010.

Το 2008 ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε ανακηρυχτεί καλύτερος παίκτης στον κόσμο, κατακτώντας την «Χρυσή Μπάλα». Ωστόσο, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός στοχεύει στο 2012 να επιστρέψει στον θρόνο του και οι αριθμοί είναι με το μέρος του.

Ο 27χρονος χαφ έχει ξεκινήσει καλά τη χρονιά και έχει την ευκαιρία να ξεχωρίσει στο Euro 2012, αν και ο Λιονέλ Μέσι δεν είχε κάνει τίποτα το σπουδαίο με την Αργεντινή στο Μουντιάλ της Αφρικής το 2010.

Από την αρχή του έτους ο «CR7» έχει πετύχει εννιά γκολ σε δέκα αγώνες. Αυτό σημαίνει ότι σκοράρει κάθε 100 λεπτά. Την ίδια ώρα, ο Αργεντινός άσος έχει οχτώ γκολ σε δώδεκα ματς, δηλαδή βρίσκει δίχτυα κάθε 120 λεπτά. Ο Ρονάλντο έχει πετύχει τα εννιά γκολ σε έξι από τους δέκα αγώνες του ισπανικού πρωταθλήματος, ενώ ο Μέσι σκοράρει κάθε τρία ή δύο παιχνίδια.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στον τελικό του Copa Del Rey και η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έτσι, όλα δείχνουν ότι σημαντικό ρόλο θα παίζει ποια ομάδα από τις δύο θα κατακτήσει το Champions League. Το 2010 ο Μέσι είχε εκπληκτική απόδοση στο Champions League, αν και η Ισπανία του Τσάβι πήρε το Παγκόσμιο Κύπελλο, και πήρε τη «Χρυσή Μπάλα».

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x