sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Φοβού… την επίθεση της Μέταλιστ

Εάν οι αριθμοί λένε την αλήθεια, τότε, το μυστικό για τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τη Μέταλιστ στους «16» του Europa League άρα και αυτό της πρόκρισης, θα είναι η άμυνα. Από τα παιχνίδια που έχουν δώσει οι Ουκρανοί στη διοργάνωση διαπιστώνεται εύκολα ότι πρόκειται για μια άκρως παραγωγική επιθετικά ομάδα, η οποία, μάλιστα, κατέχει και την πρώτη θέση στη σχετική λίστα. Διαβάστε στο www.sport-fm.gr τα στατιστικά της ομάδας από το Χάρκοβο.

Εάν οι αριθμοί λένε την αλήθεια, τότε, το μυστικό για τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την Μέταλιστ για τους «16» του Europa League άρα και αυτό της πρόκρισης, θα είναι η άμυνα! Γιατί; Μα, οι Ουκρανοί έχουν να υπερηφανεύονται για την πιο παραγωγική επίθεση ομάδας που συμμετέχει στη διοργάνωση. Κάτι τέτοιο διαπιστώνεται εάν κοιτάξουμε τα στατιστικά των δύο ομάδων.

Διαβάστε στο www.sport-fm.gr τα στατιστικά της ομάδας από το Χάρκοβο.

Η Μέταλιστ έχει πετύχει 23 γκολ στα οκτώ παιχνίδια που έχει δώσει από την έναρξη της διοργάνωσης, δηλαδή, και την φάση των ομίλων. Η ομάδα που την καταδιώκει είναι η Αϊντχόφεν με τέσσερα γκολ λιγότερα, δηλαδή, 19 τέρματα.

Στα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια η Μέταλιστ έχει καταφέρει να σκοράρει τουλάχιστον τρία τέρματα.

Για παράδειγμα, ας δούμε τις αναμετρήσεις στην έδρα της!

Φάση ομίλων
29/09/2011 Μέταλιστ – Άλκμααρ 1-1
03/11/2011 Μέταλιστ – Μάλμε 3-1
30/11/2011 Μέταλιστ – Αούστρια Βιέννης 4-1

Φάση των «32»
23/02/2012 Μέταλιστ – Σάλτσμπουργκ 4-1

Μόνο η Αλκμααρ έχει καταφέρει να… χαλιναγωγήσει την επιθετικότητα της ομάδας της Ουκρανίας, όταν αυτή αγωνίζεται στην έδρα της. Σε κάθε άλλη περίπτωση το σκορ έχει γύρει αρκετά υπέρ των παικτών του Μίρον Μάρκεβιτς.

Κατά μέσο όρο η Μέταλιστ σκοράρει τρία γκολ σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι της.

Από την άλλη πλευρά η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού φαίνεται ικανή να ανταπεξέλθει… Οι ερυθρόλευκοι τόσο στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος όσο και σε αυτά των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων που έχουν λάβει μέρος πηγαίνουν αρκετά καλά αμυντικά.

Ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια τους στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουν δεχθεί τρία τέρματα σε τρία ματς. Δηλαδή, κατά μέσο όρο ένα γκολ σε κάθε παιχνίδι ενώ σε αυτό με την Ρούμπιν Καζάν κράτησαν το «μηδέν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x