Ισπανία

Μουρίνιο ο καλύτερος

Ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος θα γίνει ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος στον αυριανό αγώνα στην έδρα της Μπέτις συμπληρώνει εκατό ματς στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Το ποσοστό του Πορτογάλου τεχνικού ανέρχεται στο 76,7%, ενώ του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν 70% και ισόποσο του Μιγκέλ Μουνιόθ στον ίδιο αριθμό αγώνων.

Ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος θα γίνει ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος στον αυριανό αγώνα στην έδρα της Μπέτις συμπληρώνει εκατό ματς στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Το ποσοστό του Πορτογάλου τεχνικού ανέρχεται στο 76,7%, ενώ του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν 70% και ισόποσο του Μιγκέλ Μουνιόθ στον ίδιο αριθμό αγώνων.

Συγκεκριμένα, ο 49χρονος προπονητής μετράει 76 νίκες, 13 ισοπαλίες και 10 ήττες. Επίσης, η «βασίλισσα» έχει πετύχει 271 γκολ και η εστία της έχει παραβιαστεί 79 φορές.

Η μεγαλύτερη νίκη των «μερένχες» με τον Μουρίνιο ήταν στις 22 Δεκεμβρίου 2010 απέναντι στην Λεβάντε (8-0) και η χειρότερη μέρα ήταν στις 28 Αυγούστου 2010 από την Μπαρτσελόνα μέσα στο Καμπ Νου (5-0).

Η πιο χαρούμενη στιγμή του ως προπονητής της Ρεάλ ήταν η 20η Απριλίου 2011, όταν η ομάδα του κέρδισε το Κύπελλο Ισπανίας απέναντι στους Καταλανούς μετά από δεκαοχτώ ολόκληρα χρόνια.

Τη φετινή σεζόν η ομάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Primera Division, έχοντας δέκα βαθμούς περισσότερους από την Μπαρτσελόνα και είναι στους «16» του Champions League.

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x