Θανάσης Ράλλης

Αυτή είναι η ώρα μας

Διαβάστε σήμερα στο Heartbreak Hotel: Το ζητούσαμε εδώ και καιρό. Θέλαμε το δικαίωμα να πάρουμε εμείς τις αποφάσεις. Και αυτή η ώρα ήρθε. Και είναι αλήθεια ότι είμαστε αρκετά διαφορετικοί από την τελευταία φορά που πήγαμε στις κάλπες. Είδαμε ανθρώπους γύρω μας να χάνουν τις δουλειές τους και να φτάνουν στα όρια της εξαθλίωσης. Είδαμε τη ζωή μας να αλλάζει μπροστά στα μάτια μας. Αλλά περιμέναμε αυτή την ώρα και αυτή η ώρα ήρθε.




Το ζητούσαμε εδώ και καιρό. Θέλαμε το δικαίωμα να πάρουμε εμείς τις αποφάσεις. Και αυτή η ώρα ήρθε. Και είναι αλήθεια ότι είμαστε αρκετά διαφορετικοί από την τελευταία φορά που πήγαμε στις κάλπες. Είμαστε διαφορικοί άνθρωποι.

Βιώσαμε πολλά. Είδαμε ανθρώπους γύρω μας να χάνουν τις δουλειές τους και να φτάνουν στα όρια της εξαθλίωσης. Αυτό δεν συνέβη μόνο στους γύρω μας, αλλά και σε πολλούς από εμάς.

Είδαμε τις δουλείες μας να κλείνουν. Είδαμε ανθρώπους που δουλεύαμε μαζί να φεύγουν. Είδαμε τη ζωή μας να αλλάζει μπροστά στα μάτια μας. Αλλά περιμέναμε αυτή την ώρα και αυτή η ώρα ήρθε.

Μπαίνοντας στη προεκλογική περίοδο είχαμε νομίζω όλοι την ελπίδα ότι θα ακούσουμε διαφορετικά πράγματα, ότι θα δούμε διαφορετικές συμπεριφορές. Δεν πέρασαν πολλές ημέρες για να διαψευστούμε και να δούμε ότι κάποιοι άνθρωποι απλά δεν βάζουν μυαλό. Και όχι μόνο αυτοί που ζητάνε την ψήφο μας, αλλά και πολλοί από αυτούς που θα πάνε την Κυριακή να ψηφίσουν.

Κατανοώ απόλυτα τη διαφορετική ιδιοσυγκρασία κάποιων ανθρώπων, που επέλεξαν να δώσουν το παρών σε προεκλογικές συγκεντρώσεις. Είναι δικαίωμα τους να θέλουν να ακούσουν τι έχει να τους πει ο καθένας. Δεν καταλαβαίνω όμως και δεν θα καταλάβω ποτέ, την ανάγκη τους φωνάξουν συνθήματα. Την ανάγκη τους να κουνήσουν σημαιάκια και να αποθεώσουν.

Η αλήθεια είναι ότι ήταν λίγοι, αλλά υπάρχουν γύρω μας και γι αυτό όλοι εμείς οι υπόλοιποι έχουμε την ευθύνη στις πλάτες μας για να πάρουμε τις αποφάσεις και να μην τις αφήσουμε σε αυτούς που θεωρούν καλή ιδέα τη σημαία και τον πανηγυρισμό μετά από τόσα πράγματα που ζήσαμε.

Θα περίμενα το ίδιο και από τους πολιτικούς αρχηγούς. Να μην βγουν δηλαδή, ως rock star στις εξέδρες. Θα περίμενα μια ταπεινή συμπεριφορά. Πως ένας ποδοσφαιριστής δεν πανηγυρίζει ένα γκολ που πετυχαίνει κόντρα στην παλιά του ομάδα; Κάτι τέτοιο ρε παιδάκι μου.

Τα είδαμε όμως όλα αυτά και θα πρέπει να μας βοηθήσουν στην τελική μας απόφαση.

Και λίγο πριν πάμε στις κάλπες το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι απλά να σκεφτούμε τα δύο χρόνια που πέρασαν. Με καθαρό μυαλό. Να φέρουμε ξανά στη σκέψη μας εικόνες, καταστάσεις, συναισθήματα, στιγμές. Αυτά θα μας βοηθήσουν να πάρουμε τη σωστή απόφαση. Μακριά από κραυγές και συνθήματα, μακριά από διλλήματα και προτροπές.

Ο καθένας για τον εαυτό του και ταυτόχρονα όλοι μαζί για το μέλλον μας.




Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x