Αγγλία

Άντε… Για-Για!

Αυτός είναι από σήμερα ο ήρωας της Σίτι! Ο Γιάγια Τουρέ, σκόραρε δύο φορές για λογαριασμό των «πολιτών» στην νίκη τους 2-0 μέσα στην έδρα της Νιούκαστλ στο πλαίσιο της προτελευταίας αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Έτσι, φέρνει την ομάδα του αγκαλιά με το τρίτο πρωτάθλημα στην ιστορία της αναγκάζοντας ταυτόχρονα την Γιουνάιτεντ, παρά το επί της Σουόνσι, να απομείνει με μία τελευταία, μικρή ελπίδα για την κούπα.

Αυτός είναι από σήμερα ο ήρωας της Σίτι!

Ο Γιάγια Τουρέ, σκόραρε δύο φορές για λογαριασμό των «πολιτών» στην νίκη τους 2-0 μέσα στην έδρα της Νιούκαστλ στο πλαίσιο της προτελευταίας αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.

Έτσι, φέρνει την ομάδα του αγκαλιά με το τρίτο πρωτάθλημα στην ιστορία της αναγκάζοντας ταυτόχρονα την Γιουνάιτεντ, παρά το 2-0 επί της Σουόνσι, να απομείνει με μία τελευταία, μικρή ελπίδα για την κούπα.

Ο Ιβοριανός μέσος ανέλαβε δράση όταν τα πράγματα «ζόρισαν» για την ομάδα του Μαντσίνι…

Πήρε εντολή να προωθηθεί σε έναν πιο δημιουργικό ρόλο και ανταποκρίθηκε τέλεια. Κατάφερε με ένα καταπληκτικό γκολ στο 70΄να ανοίξει το σκορ και ταυτόχρονα να δώσει ένα γερό «χαστούκι» στην ψυχολογία των γηπεδούχων που μέχρι εκείνη την ώρα κρατούσαν με «νύχια και δόντια» τον βαθμό ενώ στο 89΄έκανε το 2-0 και τελείωσε… το ματς.

Οι «πολίτες» πλέον βρίσκονται μία ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου καθώς έβγαλαν από το πρόγραμμα και το τελευταίο, θεωρητικά τουλάχιστον, μεγάλο εμπόδιο και απομένει το σαφώς μικρότερο της ΚΠΡ μέσα στο «Έτιχαντ» στην τελευταία στροφή.



Α’ ημίχρονο

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, η Σίτι ήταν αυτή που απέκτησε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Νταβίντ Σίλβα να απειλεί για πρώτη φορά στο 11ο λεπτό, αλλά τον Κρουλ να βρίσκεται σε ετοιμότητα. Η «πολίτες» συνέχισαν να είναι πιο επικίνδυνοι, ωστόσο ο Ολλανδός τερματοφύλακας είπε όχι και στην προσπάθεια του Αγουέρο έξι λεπτά αργότερα, ενώ το λάθος που έκανε στο 20’, «διόρθωσε» με έγκαιρη επέμβαση ο Γουίλιαμσον.

Η εικόνα του ματς άλλαξε μετά το ημίωρο, με τη Νιούκαστλ να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να φτάνει κοντά στο γκολ στο 34’, όταν σε πρώτο χρόνο ο Ντεμπά Μπα και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπεν Αρφά δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Χαρτ.

Η μεγαλύτερη ωστόσο ευκαιρία ανήκε στην Σίτι, όταν πέντε λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Μπάρι είδε αρχικά τον Κολοτσίνι και στη συνέχεια τον Σαντόν-πάνω στη γραμμή-να διώχνουν τη μπάλα σε μια φάση… πανικού για την άμυνα των γηπεδούχων μέσα στην περιοχή, διατηρώντας τελικά το 0-0.

Β’ ημίχρονο

Τα πρώτα 15 λεπτά του δεύτερου μέρους ήταν σαν ένα… ριπλέι του πρώτου, με την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι να έχει τον έλεγχο του ρυθμού, χωρίς όμως να μπορεί να βρει διαδρόμους για την εστία του Κρουλ, ενώ οι «καρακάξες» προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα, έχοντας σε αυτό το διάστημα ως καλύτερη στιγμή ένα σουτ του Μπεν Αρφά.

Την λύση τελικά στον «γόρδιο δεσμό» για τους φιλοξενούμενους είχε ο Γιάγια Τουρέ! Στο 70’ η μπάλα έφτασε έξω από την μεγάλη περιοχή στον Ιβοριανό μέσο και αυτός με ένα εξαιρετικό πλασέ έδωσε το έναυσμα για έξαλλα πανηγύρια.

Οι φιλοξενούμενοι λίγο αργότερα έχασαν μια τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Αγουέρο να πλασάρει ελάχιστα εκατοστά έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι, ενώ η απάντηση της Νιούκαστλ ήταν μια κεφαλιά του Σισέ στο 78’.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα του Πάρντιου προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά ο άνθρωπος των… τίτλων, Γιάγια Τούρε με αριστερό πλασέ «έγραψε» το τελικό 2-0 που φέρνει πλέον τη Σίτι μια ανάσα από τον τίτλο του πρωταθλητή για πρώτη μετά το 1968!


N0-1M www,fasthighlights.com από fasthighlights-2012


N0-2M www,fasthighlights.com από fasthighlights-2012



Νιούκαστλ: Κρουλ – Περτς (74’ Φέργκιουσον), Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Σαντόν - Μπεν Αρφά (74’ Αμεόμπι), Καμπάιγ, Τιοτέ, Γκουτιέρες – Σισέ, Μπα

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ – Ζαμπαλέτα, Λέσκοτ, Κομπανί, Κλισί – Τουρέ, Μπάρι – Νασρί (62’ Ντε Γιονγκ), Αγκουέρο, Σίλβα (86’ Ρίτσαρντς) – Τέβες (70’ Τζέκο)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x