Άρης Ασβεστάς

Έπεσαν όλοι από τα σύννεφα…

Αψεγάδιαστοι ήταν όλοι οι φάκελοι των ομάδων για την αδειοδότησή τους. Υπερπλήρεις! Με εξαίρεση την ΑΕΚ που δεν κρύφτηκε, όλοι όσοι δεν πήραν άδεια, έπεσαν από τα σύννεφα! «Μα, είχαμε καλύψει όλες τις υποχρεώσεις μας», βγήκαν και έλεγαν στα ραδιόφωνα και στα σάιτ. Ουδείς μπορεί να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν αδειοδοτήθηκαν! Θα περιμένουν το σκεπτικό, λένε, αφήνοντας μερικοί από αυτούς να εννοηθεί ότι… φοβούνται κιόλας μήπως η ΕΠΟ δεν τους δώσει το σκεπτικό. Και έτσι δεν μάθουμε ποτέ το γιατί…

Αψεγάδιαστοι ήταν όλοι οι φάκελοι των ομάδων για την αδειοδότησή τους. Υπερπλήρεις!

Με εξαίρεση την ΑΕΚ που δεν κρύφτηκε, όλοι όσοι δεν πήραν άδεια, έπεσαν από τα σύννεφα! «Μα, είχαμε καλύψει όλες τις υποχρεώσεις μας», βγήκαν και έλεγαν στα ραδιόφωνα και στα σάιτ. Ουδείς μπορεί να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν αδειοδοτήθηκαν!

Θα περιμένουν το σκεπτικό, λένε, αφήνοντας μερικοί από αυτούς να εννοηθεί ότι… φοβούνται κιόλας μήπως η ΕΠΟ δεν τους δώσει το σκεπτικό, όπως πέρυσι. Και έτσι δεν μάθουμε ποτέ το γιατί…

Του Άρη Ασβεστά

Αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο! Δεν θα πεθάνεις ποτέ, όχι γιατί είσαι αθάνατο, αλλά διότι έχεις πεθάνει προ πολλού και δεν στο έχουν πει.

Δεν υπάρχει γιατρειά γι’ αυτό το πτώμα. Δεν βρίσκεις θεραπεία. Και δεν θα καταπιαστώ καθόλου με τα εκατοντάδες παραδείγματα που μπορώ να βρω στο παρελθόν. Πάμε στο σήμερα…

Προσέξτε, λοιπόν, τι γίνεται σήμερα: Οι ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν, άρχισαν να ψάχνονται για το πώς μπορεί να βρεθεί μια φόρμουλα ώστε να γλιτώσουν τις συνέπειες, δηλαδή την ποινή της απαγόρευσης των μεταγραφών!

Η αγωνία τους, δεν είναι το πώς θα καλύψουν τις οφειλές τους, το πώς θα φανούν συνεπείς στους διακανονισμούς που έχουν συνάψει, το πώς θα εξασφαλίσουν μια φορολογική ενημερότητα ή θα συντάξουν ένα ρεαλιστικό business plan. Η αγωνία τους είναι να κάνουν μεταγραφές! Να πάρουν τους παικταράδες για να κάνουν μεγάλη πορεία! Αυτό τους ενδιαφέρει. Όχι να εξυγιανθούν, όχι να στρώσουν τα οικονομικά τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, λοιπόν, οι ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν, ψάχνουν αρχικά για συμμάχους. Διότι δεν αρκεί να το θέλουν οι 5 ή οι 6. Πρέπει την απόφαση για αλλαγή στις ποινές ή έστω την αναστολή αυτών, να την πάρει η Σούπερ Λίγκα και στη συνέχεια να την εγκρίνει η ΕΠΟ. Συνεπώς, αναζητούνται σύμμαχοι ανάμεσα στις ομάδες που πήραν άδεια, ώστε ένας σημαντικός αριθμός ομάδων εντός του συνεταιρισμού, να στηρίξει το αίτημα των μη αδειοδοτημένων. Για παράδειγμα, ο Παναθηναϊκός, λέγεται ότι τους στηρίζει. Η Σούπερ Λίγκα αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως την Τρίτη, ακριβώς γι’ αυτό το ζήτημα. Έχουμε καιρό. Άλλωστε οι μεταγραφές αρχίζουν 1 Ιουλίου.

Τις επόμενες ημέρες θα ασκηθεί πίεση και… μην εκπλαγείτε! Μπορεί να το δούμε κι αυτό! Μπορεί να γίνουμε μάρτυρες μιας πραγματικά παγκόσμιας πρωτοτυπίας: να αλλάζει ο κανονισμός, να αλλάζουν οι κυρώσεις, κατόπιν εορτής! Μετά το πέρας των αδειοδοτήσεων, δηλαδή!

Πώς άλλαξαν τον κανονισμό πριν 2-3 μήνες, μεσούσης της σεζόν, καταργώντας τον υποβιβασμό και μετατρέποντάς τον σε απαγόρευση μεταγραφών; Μια χαρά μου ακούγεται να τα αλλάξουν εκ νέου.

Η NOVA βέβαια έχει τα δίκια της. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνει με τέτοιο τίμημα ένα πρωτάθλημα όπου οι μισές ομάδες θα είναι… under 21. Υπάρχουν όμως κανονισμοί, που κάποια στιγμή πρέπει να πάψουν να γίνονται λάστιχο. Ας τους αλλάξουν, λοιπόν. Ή ας τους καταργήσουν τελείως! Να καταλήξουν κάπου, όμως, γιατί κούρασαν το πανελλήνιο. Όλοι τους! Και οι αδειοδοτημένοι και οι μη με τη γκρίνια τους…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x