Ειδήσεις

Η κριτική των διεθνών

Η προσπάθεια της Εθνικής να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή με την Τσεχία έμεινε στη μέση. Στην προσπάθειά του όμως να περάσει στην επόμενη φάση, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν έχει μείνει ακόμα… μετεξεταστέο. Με την ελπίδα ότι θα «αριστεύσουν» στο παιχνίδι με τη Ρωσία, ο Σωτήρης Ταμπάκος δίνει τους ελέγχους των διεθνών για το σημερινό ματς.

Η προσπάθεια της Εθνικής να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή με την Τσεχία έμεινε στη μέση.

Στην προσπάθειά του όμως να περάσει στην επόμενη φάση, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν έχει μείνει ακόμα… μετεξεταστέο.

Με την ελπίδα ότι θα «αριστεύσουν» στο παιχνίδι με τη Ρωσία, ο Σωτήρης Ταμπάκος δίνει τους ελέγχους των διεθνών για το σημερινό ματς.


Χαλκιάς: Όσο αγωνίστηκε, έδειξε ασταθής. Έχει μερίδιο ευθύνης κυρίως στο δεύτερο γκολ, αφού στη σέντρα του Σελασιέ δεν απομακρύνει σωστά την μπάλα.

Τοροσίδης: Το πρώτο γκολ ξεκινάει από δικό του λάθος στη μεσαία γραμμή. Μέχρι το 40’ δεν είχε ανέβει καθόλου την πλευρά -το οποίο είναι ένα από τα στοιχεία στο παιχνίδι του- και η συνολική εμφάνισή του ήταν καλύτερη από εκείνη της πρεμιέρας.

Κατσουράνης: Ήταν κατώτερος από το ματς της πρεμιέρας και δεν συνεργάστηκε το ίδιο καλά με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Έχει μερίδιο ευθύνης στο δεύτερο γκολ και οι μακρινές μπαλιές στο β' ημίχρονο δεν του βγήκαν.

Παπαδόπουλος: Δεν μπήκε καλά στο ματς κι έχει μερίδιο ευθύνης στο πρώτο γκολ, όταν ο Γίρασεκ βγήκε στην πλάτη της άμυνας. Η εικόνα του ήταν αισθητά βελτιωμένη στη συνέχεια, όταν εξουδετέρωσε πλήρως τον Μπάρος και έκοψε τις περισσότερες επικίνδυνες προσπάθειες των Τσέχων.

Χολέμπας: Έχει μεγάλη ευθύνη στο πρώτο γκολ, καθώς η κάθετη μπαλιά του Χούμπσμαν βγαίνει στην πλάτη του, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να κόψει τον Γίρασεκ. Ευθύνη έχει και στο δεύτερο τέρμα, αφού στη σέντρα που βγαίνει η άμυνα είναι και πάλι εκτεθειμένη από αριστερά. Από το 30’ κι έπειτα, ανέβασε την απόδοσή του, πήρε επιθετικές προσπάθειες, αλλά δεν ολοκλήρωσε καμία.

Μανιάτης: Δεν ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι και αυτό οφείλεται στο ότι δεν είχε και καλή συνεργασία με τους Φωτάκη-Καραγκούνη. Στο δεύτερο γκολ δεν βγήκε γρήγορα πάνω στον Ροσίτσκι για να του κόψει την πάσα στον Σελασιέ. Στο β’ ήταν βελτιωμένος, είχε καλές τοποθετήσεις και βοήθησε στην ανάπτυξη.

Φωτάκης: Προερχόταν από τραυματισμό και αυτό αποδείχθηκε αρκετό για να εμφανιστεί εκτός ρυθμού. Δεν είχε σωστές μεταβιβάσεις και δεν βοήθησε καθόλου -ούτε στην αμυντική, ούτε στην επιθετική λειτουργία της ομάδας.

Καραγκούνης: Δεν ήταν σε καλή μέρα ο αρχηγός. Αυτό ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν μια καινούργια μεσαία γραμμή αυτή που αγωνίστηκε. Δεν έβαλε ηρεμία στο παιχνίδι της Εθνικής, αλλά στο β’ μέρος -όταν άλλαξε το σύστημα και αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ μαζί με τον Μανιάτη- ανέλαβε πρωτοβουλίες, προσπάθησε με μεγάλες πάσες να βρει τους επιθετικούς και βοήθησε στο να ανεβάσει ρυθμό η Εθνική.

Σαλπιγγίδης: Δεν ήταν ο παίκτης που είδαμε στην πρεμιέρα. Δεν βοήθησε όσο θα έπρεπε επιθετικά και δεν ήταν το ίδιο φρέσκος, όσο έδειξε με τους Πολωνούς.

Σαμαράς: Ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης, αλλά δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, αφού δεν τροφοδοτήθηκε και από τους χαφ. Με την είσοδο του Γκέκα, γύρισε σε θέση αριστερού εξτρέμ και ήταν κάπως καλύτερος. Παρόλα αυτά, δεν ολοκλήρωσε κάποια από τις προσπάθειές του.

Φορτούνης: Ήταν από τους πιο δραστήριους στο κακό πρώτο ημίχρονο. Γενικά προσπάθησε να παίξει γρήγορα την μπάλα, αλλά θα μπορούσε να ολοκληρώσει πιο γρήγορα την προσπάθειά του στην ευκαιρία που είχε προς το τέλος του α’ μέρους. Με την αλλαγή του Γκέκα, πήγε πίσω από τον επιθετικό και ήταν κινητικός, αλλά δεν συμμετείχε σε κάποια φάση.

Σηφάκης: Μπήκε κρύος στο γήπεδο, αλλά είχε μια καλή απόκρουση στο σουτ του Ροσίτσκι. Θα μπορούσε να παίξει πιο γρήγορα την μπάλα στην επαναφορά -κάτι που του ζητήθηκε και από τον πάγκο στο τελευταίο τέταρτο. Σε γενικές γραμμές, φάνηκε η πολύμηνη απουσία του από τα γήπεδα.

Γκέκας: Πέρασε στην κορυφή της επίθεσης στο β’ μέρος, με την προοπτική να υπάρχει ένας παίκτης που θα απειλήσει μέσα στη μεγάλη περιοχή. Έδωσε μεγάλες μάχες, βρέθηκε εκεί που έπρεπε για να εκμεταλλευτεί το λάθος του Τσεχ, αλλά δεν είχε στηρίγματα και οι πολλές βαθιές μπαλιές που του γίνονταν δεν του επέτρεψαν να κάνει περισσότερες τελικές προσπάθειες.

Μήτρογλου: Πέρασε στο ματς για να γίνει στήριγμα του Γκέκα μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά δεν βοήθησε. Στην εικοσάλεπτη συμμετοχή του δεν κατάφερε να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x