Ειδήσεις

Κροατία-Ισπανία (preview)

Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στην αναμέτρηση της Κροατίας με την Ισπανία, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του Γ’ ομίλου του Euro 2012 (21:45, ΕΤ-1 και σε real time από το sport-fm.gr). Όποια από τις δύο ομάδες πάρει τους τρεις βαθμούς, τότε προκρίνεται στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Αυτόματη πρόκριση και για τους δύο (ανεξαρτήτου αποτελέσματος) σε περίπτωση που οι Ιταλοί δεν καταφέρουν να νικήσουν την Ιρλανδία στο άλλο ματς.

Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στην αναμέτρηση της Κροατίας με την Ισπανία, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του Γ’ ομίλου του Euro 2012 (21:45, ΕΤ-1 και σε real time από το sport-fm.gr).

Όποια από τις δύο ομάδες πάρει τους τρεις βαθμούς, τότε προκρίνεται στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Ο ηττημένος προκρίνεται και αυτός στους "8" αρκεί οι Ιταλοί να μην νικήσουν.

Αν το παιχνίδι τελειώσει ισόπαλο (και οι Ιταλοί δεν νικήσουν τους Ιρλανδούς), τότε Ισπανοί και Κροάτες περνάνε ως πρώτοι και δεύτεροι από τον όμιλο αντίστοιχα.

Η πρόκριση μπλέκεται εάν το ματς καταλήξει στο "Χ" και ταυτόχρονα οι Ιταλοί πάρουν τη νίκη.

Εάν το παιχνίδι λήξει 0-0 τότε η Ιταλία περνάει ως πρώτη και η Ισπανία ως δεύτερη. Στο σενάριο του 1-1 τότε θα μετρήσει η συνολική διαφορά τερμάτων στον όμιλο και εκεί θα παίξει ρόλο με πόσα γκολ θα νικήσει τους Ιρλανδούς η "σκουάντρα ατζούρα". Αν υπάρξει ισοπαλία από 2-2 και πάνω τότε οι Ισπανοί είναι πρώτοι και οι Κροάτες δεύτεροι ανεξαρτήτως αποτελέσματος του άλλου αγώνα.

Ο Σλάβεν Μπίλιτς χαρακτήρισε «προσβολή» τα όσα αναφέρουν στην Ιταλία για στήσιμο του αγώνα με τους Ισπανούς, ενώ ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε τόνισε ότι «στόχος μας είναι πάντα η νίκη».

Κροατία και Ισπανία αναμετρώνται για πρώτη φορά σε επίσημη διοργάνωση. Ωστόσο, οι δύο ομάδες έχουν δώσει τέσσερα φιλικά μεταξύ τους, με τους «φούριας ρόχας» να μετρούν δύο νίκες.

Από την πλευρά τους, οι Κροάτες έχουν μία και ένα ματς έχει λήξει χωρίς νικητή. Η τελευταία μεταξύ τους κόντρα ήταν στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για το Μουντιάλ της Γερμανίας και τότε οι Ισπανοί είχαν επικρατήσει με σκορ 2-1.


Πιθανές συνθέσεις

Κροατία (Σλάβεν Μπίλιτς): Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Σίντενφελντ, Στρίνιτς, Βουκόγεβιτς, Ράκιτιτς, Μάντζουκιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς και Γιέλαβιτς

Στον πάγκο: Σούμπασιτς, Κελάβα, Μπούλιατ, Βίντα, Σίμουνιτς, Πράνιτς, Ντουίμοβιτς, Κράνιτσαρ, Μπάντελ, Βρσάλικο, Κάλινιτς και Εντουάρντο.

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Πικέ, Άλμπα., Μπουσκέτς, Αλόνσο, Σίλβα, Τσάβι, Ινιέστα και Τόρες.

Στον πάγκο: Βαλντές, Ρέινα, Χουανφράν, Αλμπιόλ, Μαρτίνεθ, Καθόρλα, Μάτα, Φάμπρεγας, Πέδρο, Νάβας, Γιορέντε και Νεγρέδο.

Στο όριο των καρτών από ισπανικής πλευράς είναι οι Αρμπελόα, Άλμπα, Τόρες, Αλόνσο, Τσάβι Μπαρτίνεθ και οι Κροάτες δεν θέλουν να χάσουν τους Σίντενφελντ, Μόντριτς και Κράνιτσαρ.

Η βαθμολογία του Β' ομίλου

Ισπανία 4 (5-1)
Κροατία 4 (4-2)
Ιταλία 2 (2-2)
Ιρλανδία 0 (1-7)

Τα ματς της 3ης αγωνιστικής

Κροατία-Ισπανία (21:45, ΕΤ-1)
Ιταλία-Ιρλανδία (21:45)

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x