Ειδήσεις

«Ήθελε ν’ απαντήσει σε όσους υποβιβάζουν την Ελλάδα»!

Επιβεβαίωση… από πρώτο χέρι για το πόσο Έλληνας αισθάνεται ο Φερνάντο Σάντος προσέφερε ο Αλέξανδρος Μανιάτογλου. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, o μεταφραστής (και χρόνια συνεργάτης) του Πορτογάλου τόνισε πως ο σεβασμός που εξαρχής είχε για τη χώρα μας έχει μετατραπεί σε αγάπη. Περιέγραψε λοιπόν πόσο ήθελε «να απαντήσει σε όσους υποβιβάζουν την Ελλάδα», αποκαλύπτοντας πως σε παρόμοια ερώτηση που είχε γίνει στον Καραγκούνη του είχε ψιθυρίσει «αχ, και να μου την έκαναν εμένα».

Επιβεβαίωση… από πρώτο χέρι για το πόσο Έλληνας αισθάνεται ο Φερνάντο Σάντος προσέφερε ο Αλέξανδρος Μανιάτογλου.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, o μεταφραστής (και επί χρόνια συνεργάτης) του Πορτογάλου τόνισε πως ο σεβασμός που εξαρχής είχε εκείνος για τη χώρα μας έχει μετατραπεί σε αγάπη.

Περιέγραψε λοιπόν πόσο πολύ ήθελε «να απαντήσει σε όσους υποβιβάζουν την Ελλάδα», αποκαλύπτοντας πως σε παρόμοια ερώτηση που είχε γίνει στον Καραγκούνη του είχε ψιθυρίσει «αχ, και να μου την έκαναν εμένα».


Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξανδρος Μανιάτογλου στην εκπομπή «Insiders» του Βασίλη Σαμπράκου

Για το αν εξεπλάγη από τις δηλώσεις του Σάντος: «Όχι, αυτό που έγινε δεν με εξέπληξε καθόλου. Αν θυμάστε, είχε γίνει μια παρόμοια ερώτηση στον Καραγκούνη σε περασμένη συνέντευξη Τύπου και μου ψιθύρισε τότε: “Αχ, να μου την κάνανε εμένα αυτή την ερώτηση”. Τελικά του έγινε μετά το ματς με τη Ρωσία και είπε αυτά που ήθελε να πει.

Έχοντας διαβάσει και ακούσει όλα αυτά που λέγονται για την Ελλάδα (αλλά και τη χώρα του που βρίσκεται επίσης σε δύσκολη θέση οικονομικά) κι έχοντας εμπεριστατωμένη άποψη, ήθελε να δώσει μια απάντηση σ’ αυτούς που υποβιβάζουν τη χώρα».


Για το πόσο εννοεί τη δήλωση “είμαι Έλληνας”: «Όσοι τον γνωρίζουν καλά, ξέρουν ότι είναι ειλικρινής άνθρωπος και λέει πάντα αυτά που πιστεύει. Έχω την τύχη να δουλεύω μαζί του πολλά χρόνια και μπορώ να πω ότι η δήλωση «είμαι Έλληνας» ισχύει. Από τότε που δούλευε στην ΑΕΚ είχε έναν μεγάλο σεβασμό στην ελληνική ιστορία. Και δουλεύοντας τόσα χρόνια μαζί τους, έχω δει τη μετατροπή αυτού του σεβασμού σε αγάπη, σε κάτι βαθύτερο».

Για το πού αποδίδει την αγάπη του Σάντος στην Ελλάδα: «Πηγάζει από το ότι εξαρχής ένιωθε σεβασμό και ενδιαφέρον να γνωρίσει σε βάθος την ελληνική ιστορία. Επισκεπτόταν αρχαιολογικούς χώρους και άλλα μνημεία. Έχει πάει στην αρχαία Κόρινθο, έχει κάνει φίλους στα Μετέωρα, έχει φιλοξενηθεί στο Άγιον Όρος.

Όποτε του δίνεται η ευκαιρία, βρίσκεται σε ιστορικούς χώρους της Ελλάδας. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος -από τη στιγμή που ζει εδώ- έχει πάρει απόφαση να έχει άποψη για τα πάντα. Έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με ανθρώπους απ’ όλα τα στρώματα, ακούει τα προβλήματα τους, έχει κάνει τον εαυτό του μέλος της ελληνικής κοινωνίας»
.

Για το λόγο που δεν εξέφρασε νωρίτερα αυτές τις απόψεις: «Στη χώρα του χαίρει επίσης μεγάλου σεβασμού κι εκεί νιώθει πιο άνετα να εκφράσει πολιτικό λόγο. Ίσως στην Ελλάδα τον είχαμε στο μυαλό ως έναν άνθρωπο που δουλεύει εδώ, περνάει καλά, αλλά μέχρι εκεί. Πιθανότατα δεν είχε τις ευκαιρίες να αποδείξει πόσο πολύ αγαπάει την Ελλάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x