Ειδήσεις

Αγγλία-Ιταλία (preview)

Το τελευταίο «εισιτήριο» για την ημιτελική φάση του Euro 2012 διεκδικούν απόψε Αγγλία και Ιταλία (21:45, ΕΤ-1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και σε real-time από το sport-fm.gr). Οι παίκτες του Ρόι Χότζον και οι «ατζούρι» θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτός για να πάρουν την πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν την Γερμανία που ξεπέρασε το εμπόδιο της Ελλάδας.

Το τελευταίο «εισιτήριο» για την ημιτελική φάση του Euro 2012 διεκδικούν απόψε Αγγλία και Ιταλία (21:45, ΕΤ-1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και σε real-time από το sport-fm.gr).

Οι παίκτες του Ρόι Χότζον και οι «ατζούρι» θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτός για να πάρουν την πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν την Γερμανία που ξεπέρασε το εμπόδιο της Ελλάδας.

Στο Νησί τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η στήριξη στον Χότζον είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και η ατμόσφαιρα θυμίζει… ένδοξες εποχές. Όλα τα Μέσα στέκονται στο πλευρό της ομάδας, με τις αρχικές –χαμηλές- προσδοκίες να έχουν μετατραπεί σε ευσεβείς πόθους και σε κρυφές ελπίδες ακόμη και για τελικό! Οι παίκτες της εθνικής Αγγλίας έστειλαν το μήνυμα, μέσω του αρχηγού τους: «Αδράξτε τη μέρα» και όλοι στη Μ. Βρετανία ζουν και αναπνέουν για το ματς με την Ιταλία.

Από την πλευρά τους, οι «ατζούρι» θέλουν να επιβεβαιώσουν ότι βρίσκονται σε ανοδική φόρμα και ότι η αρμονία στο εσωτερικό της ομάδας μπορεί να τους στείλει στην επόμενη φάση. Ο Τσέζαρε Πραντέλι θέλει να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τον Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος έχει ωριμάσει ποδοσφαιρικά στα γήπεδα της αντιπάλου Αγγλίας και αναμένεται να στηρίξει πολλά πάνω του.

Αγωνιστικά νέα

Ο Χότζον είναι στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και είναι από τις φορές που μπορεί να κάνει απερίσπαστος τα αγωνιστικά του σχέδια. Το 4-4-2, το οποίο θα μετατρέπεται σε 4-2-3-1 θα αποτελέσει τον οδηγό, όπως και στα περισσότερα παιχνίδια ως τώρα.

Ο Άγγλος τεχνικός έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του τις κίτρινες κάρτες των Στίβεν Τζέραρντ, Άσλεϊ Κόουλ, Τζέιμς Μίλνερ και Άσλεϊ Γιανγκ, αλλά παρόλα αυτά δεν τίθεται θέμα συμμετοχής τους. Για ίδια ενδεκάδα με τον αγώνα με την Ουκρανία κάνει λόγο ο αγγλικός Τύπος.

Στο «στρατόπεδο» της Ιταλίας, ο Πραντέλι θα παρατάξει τέσσερις αμυντικούς, με τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι να προωθείται στα χαφ. Μοναδική απώλεια ο Τζιόρτζιο Κιελλίνι, ενώ ο Τιάγκο Μότα αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά.

Πιθανές συνθέσεις

Αγγλία (Ρόι Χότζον): Χαρτ – Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ – Μίλνερ, Τζέραρντ, Πάρκερ, Γιανγκ – Ρούνεϊ και Γουέλμπεκ

Στον πάγκο: Γκριν, Μπάτλαντ, Κέιχιλ, Τζόουνς, Μπέινς, Γιάγκελκα, Γουόλκοτ, Τσάμπερλεϊν, Ντάουνινγκ, Χέντερσον, Κάρολ και Ντεφό.

Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν – Μάτζιο, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Μπαλτζαρέτι – Μαρκίζιο, Πίρλο, Ντε Ρόσι, Μότα – Μπαλοτέλι και Κασάνο

Στον πάγκο: Ντε Σάνκτις, Σιρίγκου, Αμπάτε, Κιελίνι, Ογκμπόνα, Ντιαμάντι, Τζιακερίνι, Νοτσερίνο, Μπορίνι, Ντι Νατάλε και Τζιοβίνκο.

Τάκης Καραγιάννης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x