Ειδήσεις

«Αιμοδότης» η Γιουβέντους

Γιουβέντους και εθνική Ιταλίας φαίνεται ότι είναι έννοιες ταυτόσημες. Στο χθεσινό ημιτελικό της «σκουάντρα ατζούρα» με τη Γερμανία, στη βασική ενδεκάδα βρέθηκαν έξι παίκτες της «γηραιά κυρίας». Σίγουρα, στο Τορίνο μπορούν να υπερηφανεύονται ότι έχουν βάλει ένα σημαντικό «λιθαράκι» στη φετινή επιτυχία της ομάδας του Τσέζαρε Πραντέλι. Στους πρώτους 11 του Ιταλού προπονητή βρέθηκαν συγκεκριμένα, οι Μπουφόν, Κιελίνι, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Μαρκίζιο, Πίρλο.

Γιουβέντους και εθνική Ιταλίας φαίνεται ότι είναι έννοιες ταυτόσημες. Στο χθεσινό ημιτελικό της «σκουάντρα ατζούρα» με τη Γερμανία, στη βασική ενδεκάδα βρέθηκαν έξι παίκτες της «γηραιά κυρίας».

Σίγουρα, στο Τορίνο μπορούν να υπερηφανεύονται ότι έχουν βάλει ένα σημαντικό «λιθαράκι» στη φετινή επιτυχία της ομάδας του Τσέζαρε Πραντέλι. Στους πρώτους 11 του Ιταλού προπονητή βρέθηκαν συγκεκριμένα, οι Μπουφόν, Κιελίνι, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Μαρκίζιο, Πίρλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν οι «μπιανκονέρι» έχουν καλή εγχώρια πορεία, η… αύρα τους επηρεάζει και την εθνική της χώρας. Όπως συνέβη το 2006, η «Γιούβε» κατέκτησε το πρωτάθλημα-παρά τον υποβιβασμό λόγω στημένων- και… καπάκια το καλοκαίρι οι Ιταλοί στέφθηκαν πρωταθλητές κόσμου. Το ίδιο και φέτος, όπου και πάλι είναι πρωταθλήτρια στη γείτονα χώρα η Γιουβέντους, με την «σκουάντρα ατζούρι» να… μονομαχεί για τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης την ερχόμενη Κυριακή.

Ταυτόσημες οι πορείες των δύο, ήταν όμως και στις… λύπες, καθώς στο τραγικό 2010 για την εθνική Ιταλίας, όπου τερμάτισε τελευταία στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ, η πορεία της «γηραιάς κυρίας» ήταν εξίσου ανάλογη, όπου είχε τερματίσει έβδομη.

Ειδικά, από τους έξι τωρινούς βασικούς διεθνείς, οι τέσσερις αποτέλεσαν το στυλοβάτη της αμυντικής λειτουργίας και τα πήγαν περίφημα, καθώς η Ιταλία δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τους Γερμανούς, δείγμα της δυναμικής που έχει αποκτήσει εκ νέου στο ιταλικό ποδόσφαιρο η Γιουβέντους.

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x