Ειδήσεις

Πραντέλι: «Είμαστε εδώ με την αξία μας»

Η Ιταλία κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Euro και όπως τόνισε ο τεχνικός της ομάδας, Τσέζαρε Πραντέλι, το έκανε με την αξία της. Ο κόουτς της «σκουάντρα ατζούρα» μίλησε για τον ημιτελικό με τη Γερμανία, αλλά κυρίως για τον επικείμενο τελικό με τους Ισπανούς. Αναγνώρισε πως οι αντίπαλοι είναι σπουδαία ομάδα, όμως εξήγησε ότι οι Ιταλοί δεν πρέπει να δείξουν φόβο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά να παίξουν με συγκέντρωση και να διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν.

Η Ιταλία κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Euro και όπως τόνισε ο τεχνικός της ομάδας, Τσέζαρε Πραντέλι, το έκανε με την αξία της.

Ο κόουτς της «σκουάντρα ατζούρα» μίλησε για τον ημιτελικό με τη Γερμανία, αλλά κυρίως για τον επικείμενο τελικό με τους Ισπανούς.

Αναγνώρισε πως οι αντίπαλοι είναι σπουδαία ομάδα, όμως εξήγησε ότι οι Ιταλοί δεν πρέπει να δείξουν φόβο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά να παίξουν με συγκέντρωση και να διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που φτάσαμε ως εδώ», είπε ο 54χρονος τεχνικός αφού πρώτα ευχήθηκε χρόνια πολλά στον πρόεδρο της ιταλικής δημοκρατίας, Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο που σήμερα κλείνει τα 87. «Σε κάνει ιδιαίτερα υπερήφανο να εκπροσωπείς τη χώρα σου και να τιμάς το εθνόσημο. Χθες το βράδυ είχαμε ένα αγωνιστικό πλάνο και οι παίκτες το εκτέλεσαν άψογα. Τα παιδιά ήταν εκπληκτικά, είχαμε λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε όμως τον εκμεταλλευτήκαμε σωστά», πρόσθεσε.

Παρότι ο Πραντέλι παραδέχθηκε ότι οι παίκτες του είναι εξουθενωμένοι από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν στον ημιτελικό με τη Γερμανία, δήλωσε αισιόδοξος για τον τελικό της Κυριακή κόντρα στους Ισπανούς: «Ελπίζω να προετοιμάσω καλά την ομάδα παρά το γεγονός ότι έχουμε μόλις μία ημέρα για να ετοιμαστούμε. Όπως και με τους Γερμανούς, πρέπει να βρούμε τα αδύναμα σημεία της Ισπανίας και να δουλέψουμε πάνω σε αυτά. Δεν θα είναι εύκολο γιατί οι αντίπαλοι μας παίζουν μαζί πολλά χρόνια, πήραν το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και το προηγούμενο Euro και είναι ξανά στον τελικό. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι απλά τεχνικά καλοί, αλλά έχουν ηθική και προσωπικά χαρακτηριστικά που αποτελούν παράδειγμα για όλους. Όμως βρισκόμαστε και εμείς εδώ. Ωριμάσαμε καθώς η διοργάνωση προχωρούσε».


Όσο για τις διαφορές που βλέπει στην ομάδα του από το 1-1 με την Ισπανία στη φάση των ομίλων του τουρνουά; «Έχουμε βελτιωθεί γιατί από τότε είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στην φυσική μας κατάσταση. Κάναμε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο κόντρα στους Ισπανού και αυτό πρέπει να το επαναλάβουμε. Πρέπει να διατηρήσουμε τις ισορροπίες μας, αυτό είναι το όπλο. Αν διαχειριστούμε σωστά τα ατού μας έχουμε πιθανότητες. Χρειάζεται να δείξουμε συγκέντρωση και όχι φόβο. Είμαστε εδώ με την αξία μας και έχουμε τη θέληση να φτάσουμε μέχρι τέλους. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φτάσουμε εκεί»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x