Ειδήσεις

Ισπανία-Ιταλία 4-0 (Τελικό)

Το τρίτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ιστορίας της πανηγύρισε η Ισπανία, η οποία επικράτησε με σκορ 4-0 της Ιταλίας, στον τελικό του Euro, που έγινε στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου. Σκόρερ για τους «φούριας ρόχας» οι Σίλβα (14'), Ζόρντι Άλμπα (41'), Τόρες (84') και Μάτα (88').

Το τρίτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ιστορίας της πανηγύρισε η Ισπανία, η οποία επικράτησε με σκορ 4-0 της Ιταλίας, στον τελικό του Euro, που έγινε στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου.

Σκόρερ για τους «φούριας ρόχας» οι Σίλβα (14'), Ζόρντι Άλμπα (41'), Τόρες (84') και Μάτα (88').



90+3' Λήξη της αναμέτρησης!

90' Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

Ο Τόρες έδωσε «έτοιμο γκολ» στον Μάτα, ο οποιός σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 4-0 για την Ισπανία!

88' ΓΚΟΛ για την Ισπανία (4-0)!

86' Αλλαγή για την Ισπανία. Ο Μάτα στη θέση του Ινιέστα.

Άλλη μία τρομερή κάθετη πάσα του Τσάβι, αυτή τη φορά στον Τόρες, ο οποίος τετ α τετ με τον Μπουφόν δεν έκανε λάθος, σημειώνοντας το τρίτο γκολ για την Ισπανία!

84' ΓΚΟΛ για την Ισπανία (3-0)!

75' Αλλαγή για την Ισπανία. Ο Τόρες στη θέση του Φάμπρεγας.

72' Δεν έχει σημειωθεί κάποια αξιόλογη φάση μέχρι τώρα.

Η Ιταλία είναι αναγκασμένη πλέον να τελειώσει το παιχνίδι με 10 παίκτες!

62' Πρόβλημα για την Ιταλία. Ο Μότα -όπως δείχνουν τα πράγματα- δεν μπορεί να συνεχίσει (πιθανώς τράβηγμα), με την Ιταλία να έχει κάνει και τις τρεις αλλαγές!

59' Αλλαγή για την Ισπανία. Ο Πέδρο στη θέση του Σίλβα.

58' Μακρινό σουτ του Μπαλοτέλι, αλλά η πορεία της μπάλας δεν ανησύχησε τον Κασίγιας.

56' Αλλαγή για την Ιταλία. Ο Μότα στη θέση του Μοντολίβο.

51' Ευκαιρία για την Ιταλία! Πολύ ωραία κάθετη του Μοντολίβο στον Ντι Νατάλε, με τον τελευταίο να βγαίνει τετ α τετ με τον Κασίγιας, αλλά το πλασέ που έκανε, έδιωξε ο τερματοφύλακας της Ρεάλ.

47' Πολύ καλή στιγμή για την Ισπανία. Ο Φάμπρεγας πέρασε όλη την ιταλική άμυνα από τα δεξιά, αλλά την τελευταία στιγμή έδιωξε ο Μπουφόν.

46' Καλή στιγμή για την Ιταλία. Σέντρα του Αμπάτε από τα δεξιά, με τον Ντι Νατάλε να παίρνει την κεφαλιά -από το πέναλτι- και να στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Κασίγιας.

46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με την Ιταλία στη σέντρα.

46' Αλλαγή για την Ιταλία. Ο Ντι Νατάλε στη θέση του Κασάνο.

45+2' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

45+1' Μακρινό σουτ του Σίλβα, έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Μπουφόν να μπλοκάρει την μπάλα.

45' Κίτρινη κάρτα στον Μπαρτζάλι.

44' Καλή στιγμή για την Ιταλία. Σουτ του Μοντολίβο, έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Κασίγιας να διώχνει.

Τρομερή κάθετη του Τσάβι στον Ζόρντι Άλμπα, με τον τελευταίο να βγαίνει τετ α τετ με τον Μπουφόν και με ωραίο πλασέ να κάνει το 2-0 για την Ισπανία!

41' ΓΚΟΛ για την Ισπανία (2-0)!

38' Μακρινό σουτ του Μπαλοτέλι, με την μπάλα να φεύγει πολλά μέτρα άουτ.

33' Ευκαιρία για την Ιταλία! Ο Κασάνο έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Κασίγιας ήταν σε ετοιμότητα, διώχνοντας στη δεξιά του γωνία.

29' Καλή στιγμή γαι την Ιταλία. Ύστερα από αντεπίθεση της Ιταλίας, ο Κασάνο μπήκε στη μεγάλη περιοχή, έκανε σουτ, αλλά μπλόκαρε εύκολα ο Κασίγιας.

25' Κίτρινη κάρτα στον Πικέ.

21' Αναγκαστική αλλαγή για την Ιταλία. Ο Μπαλτζαρέτι στη θέση του Κιελίνι.

Ωραία κάθετη του Ινιέστα στον Φάμπρεγας, ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά, σέντραρε στον Σίλβα, με τον μέσο της Μάντσεστερ Σίτι να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά!

14' ΓΚΟΛ για την Ισπανία (1-0)!

10' Πρώτη καλή στιγμή στο ματς! Ο Τσάβι έκανε το σουτ από την κορυφή της μεγάλης περιοχής, ύστερα από το «1-2» που έπαιξε με τον Φάμπρεγας, με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι της Ιταλίας.

7' Ο Ράμος πήρε την κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ του Τσάβι, αλλά η μπάλα έφυγε πολύ ψηλά από την εστία του Μπουφόν.

6' Ο Ράμος εκτέλεσε απευθείας φάουλ, αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να φεύγει πολύ άουτ.

2' Πρώτο σουτ του αγώνα. Από τον Πίρλο για την Ιταλία έξω από την περιοχή, δεν απειλεί τον Κασίγιας που βλέπει την μπάλα να περνάει άουτ

1' Ξεκίνησε ο τελικός, με την Ισπανία στη σέντρα!

21:42 Και τώρα είναι η σειρά του εθνικού ύμνου της Ισπανίας.

21:41 Αυτή τη στιγμή ακούγεται ο εθνικός ύμνος της Ιταλίας.

21:37 Οι δύο ομάδες είναι έτοιμες να μπουν στον αγωνιστικό χώρο.

21:27 Μόλις άρχισε η τελετή λήξης του Euro.

21:22 Στην αρχική 11άδα της Ισπανίας υπάρχουν έξι παίκτες της Μπαρτσελόνα. Το ρεκόρ παικτών από την ίδια ομάδα σε Euro, το έχει η ΕΣΣΔ από τον τελικό του 1988, όπου αγωνίστηκαν επτά παίκτες της Ντιναμό Κιέβου.

21:14 Ο Μπαλοτέλι είναι ο μοναδικός που έχει τρία τέρματα στη διοργάνωση, από τους παίκτες των δύο ομάδων.

Ενώ στον πάγκο της Ιταλίας οι: Σιρίγκου, Ντε Σάνκτις, Μάτζιο, Ογκμπόνα, Μπατζαρέτι, Τιάγκο, Τζιακερίνι, Ντιαμάτι, Ντι Νατάλε, Μπορίνι, Τζιοβίνκο, Νοτσερίνο.

Στον πάγκο για τους Ισπανούς θα είναι οι: Βαλντέζ, Ρέινα, Ραούλ Αλμπιόλ, Χάβι Μαρτίνεθ, Χουανφράν, Καθόρλα, Χεσούς Νάβας, Πέδρο, Γιορέντε, Τόρες, Μάτα, Νεγρέδο.

Ενώ για την Ιταλία οι: Μπουφόν, Αμπάτε, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Μαρκίζιο, Ντε Ρόσι, Μοντολίβο, Κασάνο, Μπαλοτέλι.

Για την Ισπανία ξεκινούν οι: Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Πικέ, Ζόρντι Άλμπα, Τσάμπι Αλόνσο, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Σίλβα, Φάμπρεγας.

20:48 Μόλις έγιναν γνωστές οι αρχικές 11άδες!

20:41 Από λεπτό σε λεπτό περιμένουμε τις επίσημες 11άδες.

20:36 Οι Ιταλοί αντιμετωπίζουν την Ισπανία για 31η φορά στην ιστορία τους και μετρούν 10 νίκες, 12 ισοπαλίες και 8 ήττες. Η πιο πρόσφατη αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν το παιχνίδι για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, το οποίο είχε λήξει ισόπαλο 1-1.

20:28 Η Ιταλία συμμετέχει για τρίτη φορά σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (1968, 2000, 2012). Στην πρώτη συμμετοχή ευτύχησε να κατακτήσει το τρόπαιο, ενώ στη δεύτερη έφυγε με «σκυμμένο κεφάλι».

20:25 Ο Κασίγιας έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του για 900 λεπτά σε νοκ άουτ παιχνίδι είτε σε Euro, είτε σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

20:20 Οι Ιταλοί έχουν να υπερηφανεύονται για μεγαλύτερες επιτυχίες απέναντί στους σημερινούς τους αντιπάλους. Τελευταία; Η νίκη 2-1 στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου των ΗΠΑ με το γκολ του Ρομπέρτο Μπάτζιο στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης.

20:14 Παρόλα αυτά, οι Ισπανοί έχουν ξεχάσει πως είναι να νικούν τους Ιταλούς σε επίσημο παιχνίδι, με την τελευταία... γεύση επικράτησης να την έχουν πάρει στους Ολυμπιακού Αγώνες του 1920!

20:08 Πρόκειται για την τέταρτη φορά που οι «φούριας ρόχας» αγωνίζονται σε τελικό (1964, 1984, 2008 και 2012), έχοντας χάσει μόνο το 1984. Στα «υπέρ» τους, το γεγονός ότι παραμένουν αήττητοι σε 19 αγώνες, έχοντας κερδίσει τα τελευταία εννιά νοκ-άουτ ματς που έχουν δώσει και μάλιστα χωρίς να έχουν δεχθεί γκολ.

20:03 Το Euro μετρά ήδη 42 χρόνια ιστορίας, ωστόσο μόνο ένας παίκτης άνω των 30 ετών έχει σκοράρει σε τελικό. Αυτός ήταν ο Γερμανός Μπερντ Χολτσεμπάιν στον τελικό του 1976 κόντρα στην Τσεχοσλοβακία (30 ετών και 103 ημερών).

19:58 Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Πορτογάλος, Πέδρο Προένσα.

19:53 Σε περίπτωση κατάκτησης του Euro από την Ισπανία, ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε θα γίνει ο δεύτερος προπονητής με τον Χέλμουτ Σεν, ο οποίος κατακτά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

19:48 Καλησπέρα σας. Λίγες ώρες απέμειναν για να μάθουμε το φετινό πρωταθλητή Ευρώπης, με την Ισπανία και την Ιταλία να αναμετρώνται στις 21:45 στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x