Αφιερώματα

Ψηλές, κοντές όλες καλές

Η… στατιστικολαγνεία συνεχίζεται. Μετά τους άνδρες εκπροσώπους μας στο Λονδίνο το sport-fm.gr έκανε φύλλο και φτερό τα βιογραφικό των Ελληνίδων που θα βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Θα πρέπει να μας συγχωρήσουν φυσικά για το σαβουάρ βιβρ μας καθώς θα αποκαλύψουμε μερικά σημαντικά στοιχεία όπως είναι για παράδειγμα η ηλικία τους!

Η… στατιστικολαγνεία συνεχίζεται. Μετά τους άνδρες εκπροσώπους μας στο Λονδίνο το sport-fm.grέκανε φύλλο και φτερό τα βιογραφικό των Ελληνίδων που θα βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Θα πρέπει να μας συγχωρήσουν φυσικά για το σαβουάρ βιβρ μας καθώς θα αποκαλύψουμε μερικά σημαντικά στοιχεία όπως είναι για παράδειγμα η ηλικία τους!

Δεν έχει στοπ

Είναι 42 ετών, η μεγαλύτερη σε ηλικία όλης της ελληνικής αποστολής, αλλά δεν λέει να το βάλει κάτω. Η Σάββα Λίκα, γεννημένη στις 27 Ιουνίου του 1970, θα βρεθεί για τρίτη σε Ολυμπιακούς Αγώνες συμμετέχοντας στο αγώνισμα του ακοντισμού. Από την άλλη υπάρχει η πρωτάρα, μόλις 16 ετών Αλεξία Κυριαζή. Είναι μέλος της ομάδας του ανσάμπλ και θα κλείσει τα 17 στις 15 Δεκεμβρίου!

Ψηλές, κοντές

Αν και θα περιμέναμε η… μινιατούρα των Ελληνίδων να προέρχεται από την ενόργανη ή τη ρυθμική γυμναστική, αυτή μας έρχεται από την πάλι. Η Μαρία Πρεβολαράκη έχει ύψος 1.62μ. και είναι η κοντύτερη από τις γυναίκες όχι όμως και της αποστολής καθώς ξεπερνά το Βλάση Μάρα κατά τέσσερα εκατοστά (1.58μ. είναι ο αθλητή της ενόργανης). Όσο για την ψηλότερη; Είναι η Μάρθα Μάτσα. Η 25χρονη κολυμβήτρια που θα μας εκπροσωπήσει στα 4χ100μ. ελεύθερο έχει ύψος 1.84μ.

Και κατηγορία… φτερού έχω

Σε αυτή την κατηγορία δεν έχουμε έκπληξη. Η ελαφρύτερη αθλήτρια προέρχεται από τον χώρο της ρυθμικής γυμναστικής. Η 17χρονη Ελένη Δόικα, έχει ύψος 1.67μ. και ζυγίζει μόλις 45 κιλά. Από την άλλη η 21 ετών ιστιοπλόος Άννα Αγραφιώτη έχει βάρος 78 κιλά και ύψος 1.77μ.

Μάνα, μανούλα, μαμά

Δύο παιδάκια θα αναγκαστεί να αποχωριστεί για λίγες ημέρες η Ευαγγελία Ψάρρα. Η 38χρονη τοξοβόλος επιβεβαιώνει ότι η μητρότητα δεν βάζει στοπ ούτε στα όνειρα ούτε στον πρωταθλητισμό.

Η πρώτη τους και ας ελπίσουμε όχι η τελευταία τους

22 αθλήτριες θα έχουν την χαρά να ζήσουν για πρώτη φορά από μέσα την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόκειται για τις: Χριστίνα Γιαζιτζίδου (κωπηλασία), Άννα Αγραφιώτη (ιστιοπλοΐα), Κρίστελ Βουρνά, Θεοδώρα Γιαρένη, Θεοδώρα Δράκου (κολύμβηση), Ευαγγελία Πλατανιώτη (συγχρονισμένη κολύμβηση), Βασιλική Βουγιούκα (ξιφασκία), Μαριάνθη Ζαφειρίου, Σταυρούλα Σαμαρά, Βασιλική Ζάχου, Ελένη Δόικα, Ευδοκία Λουκάγκου, Αλεξία Κυριαζή (ρυθμική γυμναστική), Αθηνά Δούκα (σκοποβολή), Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη, Κωνσταντίνα Κεφαλά, Σοφία Υφαντίδου, Νίκη Πανέττα, Κατερίνα Στεφανίδη, Μαρία Μπελιμπασάκη, Ελένη Φιλάνδρα (στίβος), Μαρία Πρεβολαράκη (πάλη).

Οι… έμπειρες

Το… καθήκον να δείξουν τα κατατόπια στις νεότερες θα έχουν οι Ευαγγελία Ψάρρα και Μαριάννα Λυμπερτά. Η 38χρονη τοξοβόλος και η 33χρονη κολυμβήτρια θα δώσουν το «παρών» σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τέταρτη φορά μετά το 200 στο Σύδνεϋ, το 2004 στην Αθήνα και το 2008 στο Πεκίνο.

Φου… και έσβησε

Κεράκια με αέρα… Λονδίνου να έχουν την ευκαιρία να σβήσουν οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Κωνσταντίνα Κεφαλά. Η αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης θα ενηλικιωθεί στις 9 Αυγούστου ενώ την ίδια ημέρα η –γεννημένη στο Λας Βέγκας- μαραθωνοδρόμος θα κλείσει τα 35 της χρόνια. Από ότι προβλέπουμε εκείνη τη μέρα η ελληνική αποστολή θα έχει… πάρτι!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x