Stoiximan Super League

Στο… τσακ η ΑΕΚ, «πόρτα» σε ΟΦΗ!

Με το σασπένς που αναμενόταν ολοκληρώθηκε το «θρίλερ» των αδειοδοτήσεων της ΕΕΑ! Κυριολεκτικά την ύστατη ώρα (κι αφού κατέβαλε όμως περίπου 1 εκατ. ευρώ τις τελευταίες τρεις μέρες) η ΑΕΚ κατάφερε να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα και πήρε άδεια από την επιτροπή! Το ίδιο όμως δεν συνέβη και με τον ΟΦΗ, που δεν προσκόμισε τα απαραίτητα έγγραφα και (παρόλο που θα συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα) θα περιμένει να υπαχθεί στη ρύθμιση για τις χρεωμένες ΠΑΕ ώστε να αποφύγει την ποινή.

Με το σασπένς που αναμενόταν ολοκληρώθηκε το «θρίλερ» των αδειοδοτήσεων της ΕΕΑ!

Κυριολεκτικά την ύστατη ώρα (κι αφού κατέβαλε όμως περίπου 1 εκατ. ευρώ τις τελευταίες τρεις μέρες) η ΑΕΚ κατάφερε να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα και πήρε άδεια από την επιτροπή!

Το ίδιο όμως δεν συνέβη και με τον ΟΦΗ, που δεν προσκόμισε τα απαραίτητα έγγραφα και (παρόλο που θα συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα) θα περιμένει να υπαχθεί στη ρύθμιση για τις χρεωμένες ΠΑΕ ώστε να αποφύγει την ποινή.

Η μαραθώνια συνεδρίαση της ΕΕΑ είχε τελικά happy end για την ΑΕΚ. Έστω κι αν αυτή το πέτυχε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή! Μετά λοιπόν από προσωπικές ενέργειες του Ανδρέα Δημητρέλου, ο ΟΠΑΠ απέστειλε επιταγή (από τα έσοδα που προβλέπονται για την ΑΕΚ μέσω της χορηγίας του) στην Εφορία κι εκείνη με τη σειρά της απέστειλε βεβαίωση στην ΕΕΑ ότι τη Δευτέρα θα εκδώσει φορολογική ενημερότητα στην «Ένωση».

Αποτέλεσμα ιδανικό για την ΑΕΚ, η οποία για να το καταφέρει όμως, χρειάστηκε να καταβάλλει συνολικά 974.000 ευρώ τις τρεις τελευταίες μέρες στην Εφορία.

Αυτό που πέτυχε όμως η ΑΕΚ, δεν μπόρεσε να το καταφέρει και ο ΟΦΗ. Κι αυτό διότι οι Κρητικοί δεν προσκόμισαν ούτε σήμερα φορολογική ενημερότητα και εγγυητική επιστολή. Σύμφωνα με πληροφορίες, δε, ζήτησαν ένα μήνα προθεσμία από την Επιτροπή (όπως πιθανόν θα προβλέπεται στην τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή για τις χρεωμένες ΠΑΕ). Ένα αίτημα όμως που δεν έγινε δεκτό, δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Έτσι, η Επιτροπή δεν έδωσε άδεια στους Κρητικούς και πλέον θα συντάξει ένα πόρισμα, το οποίο θα κατατεθεί στην ΕΠΟ. Εκείνη έπειτα θα το καταθέσει στη Σούπερ Λίγκα -η πειθαρχική επιτροπή της οποίας θα κληθεί να επιβάλλει τις προβλεπόμενες ποινές (που κυμαίνονται από αφαίρεση βαθμών έως υποβιβασμό).

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο ΟΦΗ δεν θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα. Διότι οι Κρητικοί θα αγωνίζονται κανονικά και θα ποντάρουν πλέον στην ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή, ώστε να υπαχθούν στη ρύθμιση, να εξασφαλίσουν μετέπειτα φορολογική ενημερότητα και με την κατάθεσή της να αποφύγουν την όποια ποινή.

Κατά τ’ άλλα, η Επιτροπή εμφανίστηκε πιο ελαστική στο θέμα της μη κατάθεσης εγγυητικής επιστολής. Έτσι, στους Παναθηναϊκό, Άρη και Πανιώνιο (ο οποίος προσκόμισε σήμερα φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, αλλά όχι και εγγυητική) δόθηκε προθεσμία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ώστε να διευθετήσουν τη συγκεκριμένη εκκρεμότητα. Μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση προέκυψε κατά πλειοψηφία 5-2 από την Επιτροπή, η οποία αποφάσισε να μη συνταχθεί καν πόρισμα για την ποινή που προβλέπεται σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Την ίδια ώρα, χωρίς καμία άλλη περαιτέρω διαδικασία εξασφάλισαν άδεια οι ΠΑΟΚ, Πλατανιάς και Πανθρακικός, καθώς ο μεν «δικέφαλος» προσκόμισε σήμερα όλα τα απαραίτητα έγγραφα, οι Κρητικοί επέδειξαν τραπεζικές καταθέσεις 500.000 ευρώ (που επιβεβαιώνουν πως μπορεί να προχωρήσει στην απαραίτητη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) και οι ακρίτες προσκόμισαν την εγγυητική επιστολή, η οποία ήταν η μόνη που έλειπε από τον φάκελό του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x