Θανάσης Ράλλης

Πέντε δίσκοι για το Φθινόπωρο

Αφού περάσαμε την δίμηνη ξηρασία νέων κυκλοφοριών του Καλοκαιριού, το Φθινόπωρο έρχεται για να μας ανταμείψει. Με ένα σωρό νέους δίσκους να έρχονται προς το μέρος μας, το sport-fm.gr επιλέγει πέντε από αυτούς και σας γεμίζει πληροφορίες.

Αφού περάσαμε την δίμηνη ξηρασία νέων κυκλοφοριών του καλοκαιριού, το φθινόπωρο έρχεται για να μας ανταμείψει.

Με ένα σωρό νέους δίσκους να έρχονται προς το μέρος μας, το sport-fm.gr επιλέγει πέντε από αυτούς και σας γεμίζει πληροφορίες.

Από τους Muse και τους Killers μέχρι τους Soundgarden, τους Mumford and Sons και τους Biffy Clyro.


Με έναν μόνο δίσκο στο ενεργητικό τους, το Sigh no more του 2009, οι Mumford and Sons έχουν καταφέρει να κάνουν επιτυχία τόσο στην πατρίδα τους την Αγγλία αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το folk rock που παίζουν είναι στα ντουζένια τους και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, και οι Mumford and Sons είναι αυτοί τη στιγμή ίσως οι πιο άξιοι εκπρόσωποι του. Το δεύτερο τους άλμπουμ αναμένεται μέσα στον Σεπτέμβριο και θα είναι αυτό που θα τους καθιερώσει και θα τους στείλει ακόμα πιο ψηλά ή θα τους προσγειώσει απότομα. Αν κρίνουμε πάντως από το πρώτο δείγμα, μάλλον το πρώτο θα συμβεί.




Οι Muse έχουν φύγει στη στρατόσφαιρα. Το αν αυτό είναι καλό ή όχι θα το δείξει ο νέος τους δίσκος που κυκλοφορεί στις αρχές Οκτώβρη. Το πομπώδες ύφος τους το τελειοποίησαν στο Resistance του 2009 που μπορεί να τους έκανε φίρμες στην Αμερική αλλά ήταν ο πιο άνισος δίσκος τους. Και αν το κοινό τους περίμενε μια επιστροφή στις ρίζες αυτοί υπόσχονται την πιο πειραματική δουλειά τους, με ψήγματα dubstep, ακόμα μεγαλύτερη χρήση ορχήστρας, ενώ έχει επιβεβαιωθεί ότι σε δύο τραγούδια τα φωνητικά θα αναλάβει ο μπασίστας τους Christopher Wolstenholme. Τo πρώτο single του δίσκου έχει ήδη φέρει θύελλα συζητήσεων. Με κάποιους να λένε ότι είναι το καλύτερο τους single και άλλους το ρίχνουν στην πυρά.




Στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν από την κυκλοφορία του Day and Age οι Killers μας απασχόλησαν ελάχιστα ως συγκρότημα. Το μεγάλο διάλλειμα που έκαναν για να αφοσιωθούν στα προσωπικά τους project έφερε κάποιες αμφιβολίες για το πότε και το αν θα επιστρέψουν. Όλα αυτά όμως ήταν φήμες και το BattleBorn που κυκλοφορεί στις 14 Σεπτέμβρη έρχεται για να το αποδείξει. Με στυλ και image λιτό, χωρίς τις υπερβολές των προηγούμενων ετών, οι Killers δείχνουν να μπαίνουν στον δρόμο της ωρίμανσης. Το πρώτο τους single έχει περισσότερες επιρροές από τον Bruce Springsteen παρά από την αγγλική σκηνή της προηγούμενη δεκαετίας.




Πάλεψαν δέκα χρόνια για να βγουν στο προσκήνιο και όταν τα κατάφεραν έφτασαν να είναι headliners του Sonisphere Festival της Αγγλίας. Οι Σκωτσέζοι γυάλισαν τον ήχο τους στο Only Revolutions και παρουσίασαν έναν δίσκο γεμάτο υποψήφια single. Στον νέο τους δίσκο που θα είναι διπλός υπόσχονται ότι θα ικανοποιήσουν και τους παλιότερους οπαδούς τους με μια επιστροφή στον πιο τραχύ ήχο των πρώτων τους χρόνων. Η κυκλοφορία του Opposites αναμένεται μέσα στη χρονιά χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί ακόμα η ημερομηνία.




Από τους μεγάλους του grunge της δεκαετίας του 90’ οι Soundgarden ήταν οι μόνοι που δεν είχαν ανέβει ακόμα στο βαγόνι των επανασυνδέσεων (εκτός από τους Nirvana φυσικά). Το έκαναν όταν ο Chris Cornell κυκλοφόρησε τον χειρότερο δίσκο της καριέρας του στη συνεργασία με τον Timbaland. Εδώ και δύο χρόνια ετοιμάζουν το δίσκο που θα κυκλοφορήσει τελικά στις 13 Νοεμβρίου και όλοι περιμένουν να δουν τι άλλαξε στον ήχο τους από το 1996 μέχρι και σήμερα.



Θανάσης Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x