Champions League

Το προφίλ της Σάλκε

Ο Κυριάκος στο… δρόμο του Ολυμπιακού! Τη γερμανική Σάλκε από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ 2012-2013, όπου ο Κυριακός Παπαδόπουλος μετά και την παραμονή του στην ομάδα θα «κοντραριστεί» για πρώτη φορά με την πρώην ομάδα του. «Αστέρια» της ομάδας είναι ο Έλληνας αμυντικός, καθώς και ο Ολλανδός επιθετικός Κλας Γιαν Χούντελαρ. Εξίσου σημαντικοί παίκτες οι Χουράδο, Μέτσελντερ, Φαρφάν, και Ντράξλερ. "Παρέα" και ο Βασίλης Πλιάτσικας.

Ο Κυριάκος στο… δρόμο του Ολυμπιακού!

Τη γερμανική Σάλκε από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στους ομίλους, όπου ο Κυριακός Παπαδόπουλος μετά και την παραμονή του στην ομάδα θα «κοντραριστεί» για πρώτη φορά με την πρώην ομάδα του.

«Αστέρια» της ομάδας είναι δεδομένα ο Έλληνας αμυντικός, καθώς και ο Ολλανδός επιθετικός Κλας Γιαν Χούντελαρ. Εξίσου σημαντικοί παίκτες οι Χουράδο, Μέτσελντερ, Φαρφάν, και Ντράξλερ. "Παρέα" και ο Βασίλης Πλιάτσικας, που όμως δεν είναι στα βασικά πλάνα. Έδρα της ομάδας είναι η «Φέλτινς Αρένα», 62.000 θεατών.

Την περασμένη σεζόν οι «βασιλικοί μπλε» είχαν τερματίσει στη τρίτη θέση της «Bundesliga» και κέρδισαν την απευθείας πρόκρισή τους στους «χρυσοφόρους» ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Σάλκε έχει κατακτήσει επτά φορές το πρωτάθλημα, με τελευταία το 1958 και πέντε φορές το Κύπελλο, με πιο πρόσφατη το 2011. Το 1997 κατέκτησε το Κύπελλο UEFA, ενώ προ διετίας έφτασε στα ημιτελικά του Champions League. Έχει αντιμετωπίσει μία φορά ελληνική ομάδα, τον Παναθηναϊκό στους ομίλους της περιόδου 2001/02, με τους «πράσινους» να σημειώνουν δύο νίκες με 2-0.

Ο προπονητής της Σάλκε, Χουμπ Στέφενς είναι προφανώς χαρούμενος να έχει στη διάθεση του το «πολυβόλο» που ακούει στο όνομα Κλας Γιαν Χούντελαρ. Ο 26χρονος Ολλανδός είχε βγει τη σεζόν 2011-2012 πρώτο σκόρερ στο γερμανικό πρωτάθλημα και αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου και μαζί με τον Τζέφερσον Φαρφάν είναι τα βασικά "όπλα".

Στο φετινό μεταγραφικό παζάρι δεν κινήθηκαν ιδιαίτερα, αποκτώντας τους Τρανκίλο Μπαρνέτα (Λεβερκούζεν) και Ρόμαν Νόιστεντερ (Γλάντμπαχ). Βέβαια το καλό οι Γερμανοί φαίνεται ότι το κρατούν για το τέλος, με το δανεισμό του Ιμπραΐμ Αφελάι από τη Μπαρτσελόνα για τον επόμενο χρόνο να είναι... προ των πυλών.

Τελικά το «deal» με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και τη Ζενίτ δεν επετεύχθη, και έτσι ο πρώην «ερυθρόλευκος» θα βρει την παλιά του ομάδα στο... δρόμο της πρόκρισης στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια στο... πλάι του Κυριάκου βρίσκεται ένας εξίσου έμπειρος αμυντικός, με ευρωπαϊκές παραστάσεις, όπως είναι ο Κριστόφ Μέτσελντερ.

Το ρόστερ της Σάλκε:

Τερματοφύλακες: Φέρμαν, Χίλντεμπραντ, Ούνερσταλ

Αμυντικοί: Παπαδόπουλος, Μέτσελντερ, Ματίπ, Κολάσινατς, Εσκουδέρο, Φουχς, Ουτσίντα

Μέσοι: Χέγκερ, Τζόουνς, Μόριτς, Νόιστεντερ, Χόλντιμπι, Μπαρνέτα, Ντράξλερ, Πλιάτσικας, Νοϊστέντερ

Επιθετικοί: Χούντελααρ, Τσινέντου, Φαρφάν, Μάρικα, Εντού, Πούκι

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x