Μιχάλης Τσόχος

Στη Σλοβενία παίζεται η πρόκριση…

Ο όμιλος του Παναθηναϊκού έτσι όπως διαμορφώθηκε δεν του επιτρέπει να αισθάνεται φαβορί για την πρόκριση. Αυτό όμως κατ’ ανάγκη δεν λέει κάτι. Το αν είσαι φαβορί ή όχι το φτιάχνεις μόνος σου.

Ο όμιλος του Παναθηναϊκού έτσι όπως διαμορφώθηκε δεν του επιτρέπει να αισθάνεται φαβορί για την πρόκριση. Αυτό όμως κατ’ ανάγκη δεν λέει κάτι. Το αν είσαι φαβορί ή όχι το φτιάχνεις μόνος σου.

Του Μιχάλη Τσόχου

Από την άλλη για να έχεις τις σοβαρές ελπίδες με το μέρος σου, χρειάζεσαι εκτός από τύχη και ορισμένα πράγματα. Σε ένα μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών λάθος σαν αυτό της Κομοτηνής δεν διορθώνεται, όπως μπορεί να διορθωθεί σε ένα πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών όπως είναι το ελληνικό.

Τι θέλω να πω; Ότι ο Παναθηναϊκός στο ματς της Σλοβενίας με την Μάριμπορ δεν έχει περιθώριο να κάνει λάθος. Αν το κάνει πιθανότατα αποκλείεται από την πρεμιέρα. Όχι μαθηματικά, αλλά ουσιαστικά. Αν θέλει να παίξει τις πιθανότητες του να αποκλείσει Τότεναμ ή Λάτσιο μέχρι τέλος στη Σλοβενία θέλει νίκη. Δεν λέω ότι θα είναι εύκολο. Τίποτα δεν είναι εύκολο στην Ευρώπη, πόσο μάλλον εκτός έδρας νίκη με ομάδα που έφτασε μέσα από προκρίσεις να παίζει στους ομίλους. Από την άλλη όταν το λάθος δεν διορθώνεται γιατί το πρωτάθλημα είναι μικρής διάρκειας όπως ο όμιλος του Europa League αν θες να συνεχίσεις είσαι υποχρεωμένος να μην το κάνεις.

Σε κάθε χρονιά κάθε ομάδα του κόσμου σε όποιο πρωτάθλημα κι’ αν παίζει, σε όποια διοργάνωση κι’ αν συμμετέχει δίνει μέσα στην σεζόν τουλάχιστον τέσσερα πέντε «must win» ματς που λένε και οι Αγγλοι. Ο Παναθηναϊκός με την Μάριμπορ στη Σλοβενία παίζει ένα τέτοιο. Όχι ότι αν το πάρει το ματς πέρασε, αλλά αν δεν το πάρει αποκλείστηκε, ή σχεδόν αποκλείστηκε.

Αλλωστε η Μάριμπορ δεν θα είναι εύκολο να τελειώσει τον όμιλο με 0 βαθμούς και όποιος από τους τρεις υποψήφιους για την πρόκριση της χαρίσει είτε έναν είτε τρεις βαθμούς είναι αυτός που θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να χάσει και το τρένο της πρόκρισης...


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x