Γερμανία

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Μπάλακ!

Την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο Μίκαελ Μπάλακ. Ο 36χρονος Γερμανός τη Τρίτη έβαλε τέλος στη σπουδαία 16ετή καριέρα του, καθώς αποφάσισε να μην συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο. Ο πρώην διεθνής βρέθηκε μια… ανάσα από την μεταγραφή του σε σύλλογο της Αυστραλίας, ωστόσο προτίμησε να αφοσιωθεί στην οικογένεια του.

Την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο Μίκαελ Μπάλακ.

Ο 36χρονος Γερμανός τη Τρίτη έβαλε τέλος στη σπουδαία 16ετή καριέρα του, καθώς αποφάσισε να μην συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο.

Ο πρώην διεθνής βρέθηκε μια… ανάσα από την μεταγραφή του σε σύλλογο της Αυστραλίας, ωστόσο προτίμησε να αφοσιωθεί στην οικογένεια του.

«Στα 36 μου μπορώ να κοιτάξω πίσω στο παρελθόν, έχοντας ζήσει μια μεγάλη και εξαιρετική πορεία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, την οποία δεν την φανταζόμουν καν όσο ήμουν παιδί. Ήταν μεγάλο προνόμιο που μπόρεσα να συνεργαστώ με παγκόσμιου βεληνεκούς ποδοσφαιριστές και προπονητές. Ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου και ευχαριστώ την οικογένεια και τους φίλους μου που με υποστήριζαν τόσα χρόνια. Σε όλους αυτούς αξίζει μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας μου», ανέφερε η δήλωσή του που δημοσιοποιήθηκε από το δικηγόρο του.

Ο Μπάλακ αγωνίστηκε στην Καϊζερσλάουτερν, στη Μπάγερ Λεβερκούζεν, Μπάγερν Μονάχου και στη Τσέλσι, έχοντας στη Bundesliga 267 συμμετοχές. Τελευταίος του «σταθμός» ήταν η διετία (2010-2012) και πάλι στις «ασπιρίνες». Υπήρξε διεθνής με την εθνική Γερμανίας 98 φορές, έχοντας στο παλμαρέ του τη δεύτερη θέση στο Μουντιάλ του 2002 και την τρίτη σε αυτό του 2006, ενώ και στο Euro του 2008 είχε βρεθεί πάλι στη δεύτερη θέση.

Μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει τη «Σαλατιέρα» τέσσερις φορές (1998-Καϊζερσλάουτερν, 2003, 2005, 2006 Μπάγερν Μονάχου). Με τους Βαυαρούς έχει πανηγυρίσει και τρεις φορές το Κύπελλο της χώρας του (2003, 2005, 2006).

Και με την Τσέλσι δεν έλειψαν οι διακρίσεις, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα το 2010, το Λιγκ Καπ το 2007 και το Κύπελλο Αγγλίας (2007, 2009, 2010).

Επιμέλεια: Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x