Η Super League για έκτη συνεχόμενη χρονιά, στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Εβδομάδας κατά του Ρατσισμού και σε συνεργασία με την FARE – Football Against Racism in Europe – η οποία συνεργάζεται με την UEFA και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφιερώνει την 7η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος, στις 20, 21 και 22 Οκτωβρίου 2012, στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης κατά του Ρατσισμού.

Ο πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης δήλωσε σχετικά:

«Η διοργανώτρια αρχή στηρίζει αυτή την προσπάθεια που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε κοινωνικά προβλήματα που απασχολούν όλους μας. Το μήνυμα της αλληλεγγύης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και του δικαιώματος στη διαφορετικότητα βρίσκει ιδανικό πρεσβευτή το ποδόσφαιρο. Σκοπός μας είναι να υπενθυμίσουμε στους φιλάθλους ότι το ποδόσφαιρο δεν έχει σύνορα.

Οι άνθρωποι δεν πρέπει να διαχωρίζονται και να απομονώνονται λόγω φυλετικών, θρησκευτικών ή άλλων κριτηρίων. Στους δύσκολους καιρούς που διανύει η κοινωνία μας, είναι θετικό να προβάλλονται πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη συμφιλίωση και την άμβλυνση των διαφορών, αξιοποιώντας την τεράστια δυναμική που έχει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Με την ‘Κόκκινη Κάρτα στο Ρατσισμό’, στέλνουμε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης σε όλους τους φιλάθλους
».