Europa League

Σε… περιπέτειες η Μπιλμπάο (video)

Κι όμως μετά από τρεις αγωνιστικές στο Europa League, η περυσινή φιναλίστ, Αθλέτικ Μπιλμπάο αντιμετωπίζει το… φάσμα του αποκλεισμού πιο έντονο από ποτέ. Οι Βάσκοι έχασαν από την Λιόν μέσα στο «Ζερλάν» 2-1 και σε συνδυασμό με τη νίκη της Σπάρτα Πράγας με σκορ 3-1 επί της Χαποέλ Σμόνα, μένουν στον ένα βαθμό, 5 μακριά από τα εισιτήρια της πρόκρισης! Βέβαια, η Λιόν αποδεικνύει ότι είναι μεγάλη ομάδα, όντας στην πρώτη θέση του ομίλου με το απόλυτο με σχετική ευκολία.

Κι όμως μετά από τρεις αγωνιστικές στο Europa League, η περυσινή φιναλίστ, Αθλέτικ Μπιλμπάο αντιμετωπίζει το… φάσμα του αποκλεισμού πιο έντονο από ποτέ.

Οι Βάσκοι έχασαν από την Λιόν μέσα στο «Ζερλάν» 2-1 και σε συνδυασμό με τη νίκη της Σπάρτα Πράγας με σκορ 3-1 επί της Χαποέλ Σμόνα, μένουν στον ένα βαθμό, 5 μακριά από τα εισιτήρια της πρόκρισης!

Βέβαια, η Λιόν αποδεικνύει ότι είναι μεγάλη ομάδα, όντας στην πρώτη θέση του ομίλου με το απόλυτο με σχετική ευκολία.

Λιόν – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1

Οι «λιονέ» φόρεσαν τα… καλά τους μέσα στο «σπίτι» τους. Η Μπιλμπάο χρειαζόταν θετικό αποτέλεσμα για να μείνει «ζωτανή». Ο Λισάντρο Λόπεζ στο 53’ έκανε το 1-0 για τους Γάλλους. Στο 78’ ο Ιμπάι Γκόμεζ ισοφάρισε σε 1-1, ωστόσο 5λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, ο Τζίμι Μπριάν έδωσε εκ νέου προβάδισμα με 2-1 που έμεινε ως το τέλος. Έτσι, η Λιόν έγινε απόλυτο αφεντικό στον 9ο όμιλο, έχοντας κάνει το 3 στα 3, την ώρα που οι Βάσκοι απειλούνται άμεσα με πρόωρο αποκλεισμό.


szolj hozza: Lyon vs Athletic Bilbao 2:1 GOALS HIGHLIGHTS

Σπάρτα Πράγας – Χάποελ Σμόνα 3-1

Εύκολο έργο είχαν οι Τσέχοι μέσα στο γήπεδο τους. Μόλις στο 12’ η Σπάρτα Πράγας προηγούταν 2-0 χάρη στα γκολ των Κρέγιτσι και Κάντλετς. Στο 44’ ο Σβέζντι έδωσε… αέρα τριών γκολ στην ομάδα του και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με το γκολ της τιμής, κάτι που πέτυχε ο Αμπιχατζίρα στο 76’ για το τελικό 3-1. Έτσι οι νικητές έχουν βάλει γερά τις βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League έχοντας το +5 τόσο από την Μπιλμπάο, όσο και από τους Ισραηλινούς.

Τα αποτελέσματα:

Λιόν-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1
(53' Λισάντρο, 86’ Μπριάν – 78’ Ιμπάι Γκόμεζ)

Σπάρτα Πράγας-Χάποελ Σμόνα 3-1
(8' Κρέγιτσι, 11' Κάντλετς, 44' Σβέζντι- 76' Αμπιχατζίρα)

Βαθμολογία ένατου ομίλου:

1. Λιόν 9
2. Σπάρτα Πράγας 6
3. Αθλέτικ Μπιλμπάο 1
4. Χάποελ Σμόνα 1

Η επόμενη (4η) αγωνιστική:
8/11/2012 Χάποελ Σμόνα – Σπάρτα Πράγας
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Λιόν

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x