Θανάσης Ράλλης

Σάββατο; Είναι δυνατόν να συλλαμβάνεις Σάββατο;

Το καινούργιο πιο ευέλικτο κράτος, για το οποίο όλοι ήμασταν ανυπόμονοι και περιμέναμε πως και πως την εμφάνιση του, έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα το Σάββατο 27 Οκτωβρίου.

Μια σημαδιακή μέρα, αν με ρωτάτε, αφού πλέον θα μπορούμε να κάνουμε την εθνική εορτή διήμερο, και ειδικά αν αυτό πέφτει Δευτέρα και Τρίτη να «κολλάμε» και ένα Σαββατοκύριακο και να φτιάχνουμε ένα ωραίο τετραήμερο.

Η διάταξη έρευνας για τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη που εκδόθηκε Σάββατο απόγευμα και οδήγησε σε αποτελέσματα λίγες ώρες μετά, την Κυριακή το πρωί, μας δείχνει για μία ακόμα φορά και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει απολύτως κανένας που πριν ενεργήσει θα σκεφτεί πολύ σοβαρά αυτό που θα κάνει, θα μετρήσει τα υπέρ και τα κατά και στη συνέχεια θα προχωρήσει στο πιο σωστό.

Και μην ακούσω ότι το καλύτερο είναι να λειτουργείς με την καρδιά σου και όχι με το μυαλό σου. Δεν μιλάμε για 15χρονες έφηβες πλημμυρισμένες από συναισθήματα που η καρδιά τους λέει να επιλέξουν τον Πέτρο και το μυαλό τους λέει να επιλέξουν τον Μήτσο.

Μιλάμε για διάταξη έρευνας και σύλληψης.

Δεν ξέρεις ότι αν προχωρήσεις σε τέτοια κίνηση λίγες ώρες μετά την έκδοση ενός περιοδικού και με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία, το πιο πιθανό είναι ότι θα οδηγήσεις όλο τον κόσμο, που μπορεί να μην είχε ασχοληθεί καθόλου με το θέμα, να σταθεί στο πλευρό του δημοσιογράφου (και μεταξύ μας πολύ καλά θα κάνει).

Δεν σκέφτεσαι ότι αν θεωρείς ότι υπάρχει αξιόποινη πράξη, θα ήταν καλό να περιμένεις τη Δευτέρα για να καταλαγιάσει λίγο ο θόρυβος και να μην θεωρηθεί ότι ενώ στις περιπτώσεις των πολιτικών που χειρίστηκαν τη λίστα υπάρχει κωλυσιεργία, στην περίπτωση του δημοσιογράφου (που γενικά είναι συμπαθής στον κόσμο) υπάρχει άμεση κινητοποίηση ενός μηχανισμού που συνήθως είναι πιο δυσκίνητος και από ζόμπι σε επιτάχυνση;

Εγώ για σένα τα λέω αγαπητό κράτος. Για να μη δίνεις αφορμές. Για να προστατεύεις τον εαυτό σου και να έχεις του πολίτες με το μέρος σου. Ναι κράτος μπορείς, αν θέλεις φυσικά να αποφύγεις παρόμοιους χειρισμούς. Μπορείς να γίνεις καλύτερο. Πίστεψε το και εμείς θα πιστέψουμε σε σένα.

Γιατί το καταλαβαίνω να σε πιάνουν τα κόμπλεξ ανωτερότητας και να θες να συλλάβεις κάποιον που έκανε τη δουλειά, που κανονικά θα έπρεπε να κάνεις εσύ. Αν ήταν Δευτέρα θα το καταλάβαινα να θες τον συλλάβεις, αλλά Σάββατο;

Είναι δυνατόν να τον συλλαμβάνεις Σάββατο;

Υ.Γ. Το ευφυολόγημα με το Σάββατο και τις καθημερινές είναι δικό μου και δεν το έχω δει πουθενά. Επίσης η σύλληψη έγινε Κυριακή.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x