Ιταλία

Ο Ελ Σαραουί ξεπέρασε τον Ρόσι!

Ανάμεσα σε θρύλους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου βρίσκεται ο Ελ Σααραουί. Ο επιθετικός της Μίλαν στο 21ο έτος της ηλικίας του είναι πρώτος σκόρερ στην Serie A, ξεπερνώντας τον Πάολο Ρόσι που όταν κατέκτησε τον τίτλο του «κανονιέρη» ήταν 22(με την Βιτσέντζα το 1978). Ο στράικερ των «ροσονέρι» -εάν κι εφόσον συνεχίσει έτσι- είναι ο νεαρότερος πρώτος σκόρερ της σύγχρονης ιστορίας της Serie A, αφού πάνω από αυτόν, βρίσκονται μόνο οι προπολεμικοί Μπορέλ, Μεάτσα και Μπονιπέρτι!

Ανάμεσα σε θρύλους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου βρίσκεται ο Ελ Σααραουί.

Ο επιθετικός της Μίλαν διανύει το 21ο έτος της ηλικίας του και είναι πρώτος σκόρερ στην Serie A, ξεπερνώντας τον Πάολο Ρόσι που όταν κατέκτησε τον τίτλο του «κανονιέρη» ήταν 22(με την Βιτσέντζα το 1978).

Ο στράικερ των «ροσονέρι» είναι ο νεαρότερος πρώτος σκόρερ της σύγχρονης ιστορίας της Serie A, αφού πάνω από αυτόν, βρίσκονται μόνο οι προπολεμικοί Μπορέλ, Μεάτσα και Μπονιπέρτι!

Πιο αναλυτικά, ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών που κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Ιταλία είναι ο Φελίτσε Μπορέλ (5 Απριλίου 1914) όταν στα 19 του, πέτυχε 29 γκολ με την Γιουβέντους.

Δεύτερος, ο Τζιαμπιέρο Μπονιπέρτι (4 Ιουλίου 1928) κι αυτός της Γιουβέντους, όταν την περίοδο 1947-48 στα 20 του πέτυχε 27 γκολ.

Τρίτος, ο μεγάλος Τζιουζέπε Μεάτσα (23 Αυγούστου 1910) όταν την περίοδο 1929-30, στα 20 του με τα χρώματα της Ίντερ πέτυχε 31 γκολ.

Όλοι αυτοί όμως, είναι προπολεμικοί.

Μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ο νεαρότερος όλων είναι ο Ελ Σααραουί, εάν κι εφόσον συνεχίσει έτσι (αυτή τη στιγμή προηγείται με 12 γκολ στον πίνακα των σκόρερ). Ο μαροκινής καταγωγής (διεθνής με τα χρώματα της Ιταλίας) στράικερ των «ροσονέρι» γεννημένος στις 27 Οκτωβρίου του 1992 στο τέλος της σεζόν θα είναι 21 ετών και θα ξεπεράσει τον μυθικό Πάολο Ρόσι.

Αφού ο άνθρωπος που οδήγησε την «Σκουάντρα Ατζούρα» στην κατάκτηση του Μουντιάλ του 1982, όταν έδειξε… για τα καλά την σχέση του με τα δίχτυα για πρώτη φορά, ήταν την σεζόν 1977-78 με τα χρώματα της Βιτσέντζα. Έτος, το οποίο ο Πάολο Ρόσι πέτυχε 24 τέρματα στο πρωτάθλημα, σε ηλικία 22 ετών (23 Σεπτεμβρίου 1956 ημερομηνία γεννήσεως).

Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x