sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το «μπλόκο» του Ρότσα

Το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα κόντρα στον Ολυμπιακό διατήρησε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Συγκεκριμένα, ο Αργεντινός τεχνικός - μετά και τη χθεσινή ισοπαλία στο ΟΑΚΑ - δεν έχει χάσει σε έξι αγώνες στον πάγκο του «τριφυλλιού». 3.500 μέρες χρειάστηκε να περάσουν για να μπορέσει κάποιος «ερυθρόλευκος» να πετύχει δύο γκολ στον «αιώνιο» αντίπαλο. Σπεσιαλίστας στις αποκρούσεις πέναλτι ο Φώτης Κηπουρός. Το sport-fm.gr σάς αναλύει την εικόνα της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα κόντρα στον Ολυμπιακό διατήρησε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Συγκεκριμένα, ο Αργεντινός τεχνικός - μετά και τη χθεσινή ισοπαλία στο ΟΑΚΑ - δεν έχει χάσει σε έξι αγώνες στον πάγκο του «τριφυλλιού». 3.500 μέρες χρειάστηκε να περάσουν για να μπορέσει κάποιος «ερυθρόλευκος» να πετύχει δύο γκολ στον «αιώνιο» αντίπαλο. Σπεσιαλίστας στις αποκρούσεις πέναλτι ο Φώτης Κηπουρός.

Το sport-fm.gr σάς αναλύει -με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών- την εικόνα της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 14ης αγωνιστικής

Το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα κόντρα στον Ολυμπιακό διατήρησε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Μετά τη χθεσινή ισοπαλία στο ΟΑΚΑ, ο Αργεντινός δεν έχει χάσει σε έξι αγώνες ως προπονητής του «τριφυλλιού», ενώ έχει μία ισοπαλία όταν είχε καθίσει για λίγο διάστημα στον πάγκο του Άρη. Όσον αφορά την «πράσινη» θητεία του, ο 51χρονος τεχνικός μετράει δύο νίκες (και οι δύο την περίοδο 1995-96, με 2-1 εκτός και 1-0 εντός) και τέσσερις ισοπαλίες. Ο «Ινδιάνος» έχει χάσει δύο φορές στο Κύπελλο από τους Πειραιώτες: η μία ήταν το 1-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο τη σεζόν 1994/95 και η δεύτερη στον τελικό του 1999 που οι «ερυθρόλευκοι» πήραν εύκολα τη νίκη με 2-0.

Μόλις η έκτη ισοπαλία με σκορ 2-2 στην πρώτη κατηγορία ήταν αυτή στη χθεσινοβραδινή αναμέτρηση. Η τελευταία σημειώθηκε στις 18 Απριλίου 2004 στη Λεωφόρο, στο ματς το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο για την έκβαση εκείνου του πρωταθλήματος.

3.500 μέρες χρειάστηκε να περάσουν για να μπορέσει κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού να πετύχει δύο γκολ σε ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Χθες ήταν ο Ραφίκ Τζεμπούρ και ο προηγούμενος ήταν ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, στο 3-0 στη Ριζούπολη (11/5/2003). Σε εκτός έδρας ματς το είχε κάνει τελευταίος ο Βασίλης Καραπιάλης, στη νίκη με 4-2 στις 5/12/1998.

Τη χειρότερη επίδοση της ιστορίας του πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έκλεισε με δύο εντός έδρας νίκες στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Τρεις νίκες είχαν πετύχει οι «πράσινοι» το 2008-09 και το 1988-89.

Ιστορία έγραψε ο Χάρης Μαυρίας όταν στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό έστελνε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιγε το σκορ. Ο πιτσιρικάς από τη Ζάκυνθο σε ηλικία 18 ετών και 291 ημερών, έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού» που βρίσκει δίχτυα σε ντέρμπι «αιωνίων», ξεπερνώντας τον Μίμη Δομάζο. 599157

Τις εκατό νίκες στην Α’ Εθνική έφτασε ο Ατρόμητος με εκείνη επί του ΟΦΗ. Την ίδια ώρα, οι Περιστεριώτες μετρούν πέντε νίκες, ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο και μία νίκη έχουν οι Κρητικοί.

Τη δεύτερη απόκρουσή του τη φετινή σεζόν έκανε ο Φώτης Κηπουρός. Μετά από εκείνη στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (όπου είπε «όχι» στον Στέφανο Αθανασιάδη), ο τερματοφύλακας του Πλατανιά δεν επέτρεψε στον Ηλία Ιωάννου της Βέροιας να πανηγυρίσει το γκολ. Συνολικά ο 37χρονος γκολκίπερ μετράει πέντε αποκρούσεις στην Α’ Εθνική, σε 84 συμμετοχές και αν υπολογιστούν το Κύπελλο ή μικρότερες κατηγορίας έχει πιάσει συνολικά 10 πέναλτι.

Τα έξι γκολ με άμεσο χτύπημα φάουλ (τέσσερα στο πρωτάθλημα, ένα στο Κύπελλο, ένα στην Ευρώπη) έφτασε ο Λίνο Αλβες με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος μπακ-χαφ είχε σκοράρει με τον ίδιο τρόπο στην έδρα του Λεβαδειακού στις 9 Ιανουαρίου 2010.

Η τελευταία φορά που ο Πανιώνιος έχασε με περισσότερα από τρία γκολ διαφορά από ομάδα εκτός ΠΟΚ (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) ήταν και πάλι στην Ξάνθη! Στις 31/10/1999 οι «κυανέρυθροι» είχαν συντριβεί από την ομάδα της Θράκης με 5-0! Ο Πανιώνιος έχει γνωρίσει κι άλλες «βαριές» ήττες στην Ξάνθη: 6-2 το 1993-94, 4-1 το 1994-95 και 4-0 το 1995-96.

Τις 300 συμμετοχές σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις, σε Ελλάδα και Κύπρο, συμπλήρωσε ο Γιώργος Γεωργίου το Σάββατο στην Τούμπα. Ο γεννημένος στη Γερμανία αμυντικός, είχε πρωτοεμφανιστεί σε επαγγελματικό πρωτάθλημα πριν κλείσει τα 17 του χρόνια, το 1995-96 με τη Λαμία.

Από το 2009 είχε να γευτεί όσα γεύτηκε χθες η Ξάνθη. Στις 20/12/2009, στο 4-3 επί του Ηρακλή, είχε πετύχει για τελευταία φορά τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο (3-2), ενώ στο ματς της προηγούμενης σεζόν με τον «Γηραιό», στις 26/4/2009, είχε προηγηθεί για τελευταία φορά 3-0 στα πρώτα 45'. Στις 8/2/2009 είχε νικήσει για τελευταία φορά με 4-0 (τον Λεβαδειακό).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x