Χρήστος Σούτος

Περιμένοντας... τον πρίγκηπα

Έχοντας περάσει πια δύο μέρες από την επανεμφάνιση του πρίγκηπα Φεϊζάλ και των εν Ελλάδι συνεργατών του, έχω την αίσθηση πως για πρώτη φορά η πλευρά της πράσινης ΠΑΕ, μέσω της ανακοίνωσης των μετόχων της, αντιμετωπίζει το όλο θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα. Γράφει ο Χρήστος Σούτος.

Έχοντας περάσει πια δύο μέρες από την επανεμφάνιση του πρίγκηπα Φεϊζάλ και των εν Ελλάδι συνεργατών του, έχω την αίσθηση πως για πρώτη φορά η πλευρά της πράσινης ΠΑΕ, μέσω της ανακοίνωσης των μετόχων της, αντιμετωπίζει το όλο θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα.

Γράφει ο Χρήστος Σούτος

Δεν νοείται οι ισχυροί οικονομικά παράγοντες που απαρτίζουν την μετοχική σύνθεση του Παναθηναϊκού να αφήνουν την ιστορική ομάδα που διοικούν να διασύρεται χωρίς λόγο για τόσο χρονικό διάστημα το οποίο υπερβαίνει πια το ένα ημερολογιακό έτος. Η λάθος τακτική της προηγούμενης διοίκησης της ομάδας, που έβλεπε τα μέλη των αραβικών βασιλικών οικογενειών, που θεωρητικά ήθελαν να επενδύσουν στο Σύλλογο, να παρελαύνουν στα ελληνικά ΜΜΕ χωρίς να αντιδρά, είναι πλέον παρελθόν.

Η χθεσινή ανακοίνωση των μετόχων που έχουν τις τύχες της ομάδας στα χέρια τους βάζει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση εξανεμίζοντας, κατά την άποψη μου, την οποιαδήποτε δικαιολογία μπορεί να επικαλεστεί η πλευρά των Αράβων επενδυτών για να αποσυρθεί εκ νέου από το προσκήνιο. Το μόνο "φάουλ" του κειμένου βρίσκεται στην αρχή του, όπου και η αναφορά περί "πριγκιπιάδας" θα μπορούσε να έλειπε. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναμένεται εντός της ημέρας η απάντηση του Φεϊζάλ στην αντιπρόταση των μετόχων, αν και με μια πρώτη ματιά δεν απέχει πολύ από τις αξιώσεις του, δεδομένου ότι του επιτρέπεται τόσο ο οικονομικός έλεγχος για το χρονικό διάστημα που έχει ζητήσει, αλλά και η εισροή του κεφαλαίου που επιθυμεί μέσω της ΑΜΚ, ύψους 28 εκατ. ευρώ που θα του δώσει την πλειοψηφία που θέλει, να τοποθετήσει το Δ.Σ της αρεσκείας του και να διοικήσει επιτέλους τον Παναθηναϊκό.

Δεν μπορεί ένας τόσο λαοφιλής Σύλλογος να βρίσκεται σε διοικητικό νεφέλωμα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και να γίνεται περίγελος στα μάτια φίλων και αντιπάλων. Η διοίκηση Αλαφούζου, την οποία έχουμε πολλάκις κριτικάρει για τις άστοχες επιλογές της, ιδιαίτερα στα αγωνιστικά θέματα, αποφάσισε να δώσει επιτέλους ένα τέλος στην πιθανότητα Αραβικής επένδυσης. Με την οικονομική κατάσταση που βιώνει η ομάδα, δεν μπορεί κάθε λίγο και λιγάκι να χορεύουν γύρω της εκατομμύρια ευρώ από πιθανούς και απίθανους επενδυτές. Ήρθε η ώρα να γίνουν πράξη τα λόγια και οι εξαγγελίες.

Να σταματήσει πλέον αυτό το γαϊτανάκι που μόνο κακό κάνει στο Σύλλογο και φθάνει τον κόσμο του τριφυλλιού στα όρια του. Γιατί αν συνεχιστεί ελοχεύει ο κίνδυνος εμφυλίου, ενός ακόμα στις τάξεις των φιλάθλων, κάτι που στην παρούσα φάση και με τον κόσμο να αποτελεί την μοναδική ουσιαστική σταθερά για το μέλλον, θα ήταν καταστροφικός. Με την χθεσινή τους τοποθέτηση οι μέτοχοι θέτουν πια τον πρίγκηπα προ των ευθυνών του, δηλαδή να κάνει πράξη τα λεγόμενα του στη συνέντευξη τύπου πριν από δύο εικοσιτετράωρα. Να φέρει επομένως τα χρήματα στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, να τα βάλει στην επικείμενη ΑΜΚ και να γίνει με αυτό τον τρόπο απόλυτο αφεντικό της ομάδας.

Έτσι ο Αλαφούζος και οι υπόλοιποι βγάζουν από πάνω τους την ευθύνη της απόρριψης μιας τόσο σοβαρής για τα εγχώρια ποδοσφαιρικά, και όχι μόνο, δεδομένα επένδυσης η οποία εκτός από τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας άμεσα με παίκτες προσωπικότητες μιλάει και για λύση του γηπεδικού, του οξύτερου προβλήματος του Συλλόγου.

Περιμένοντας, λοιπόν, σήμερα την απάντηση της πλευράς των Αράβων υποψηφίων επενδυτών καλό θα είναι να λάβουμε υπόψη μας κάποια δεδομένα. Πρώτον ο πρίγκηπας έχει ήδη περάσει από την στενωπό της ΕΕΑ από το καλοκαίρι γεγονός που από μόνο του κάτι λέει. Δεύτερον πως κανείς σοβαρός επιχειρηματίας, όπως είναι οι μέτοχοι της πράσινης ΠΑΕ, που έχει πάνω του την καυτή πατάτα μιας υπερχρεωμένης επιχείρησης, όπως είναι ο τωρινός Παναθηναϊκός, και του δίνεται η ευκαιρία απεμπλοκής από αυτή την αρνείται ή την απορρίπτει χωρίς προηγουμένως να την ελέγξει. Μην ξεχνάτε πως εκτός από το κέρδος στις επιχειρήσεις υπάρχει και η λογική της μείωσης των απωλειών. Αυτά προς το παρόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x