Αγγλία

Fat-man and Robin! (video)

Όταν πήγε ο Φαν Πέρσι, τα πρωτοσέλιδα τον συνέδεσαν (και) με τα κιλά του Ρούνεϊ. Τα κιλά… μπάλα που παράγει η συνεργασία τους όμως έδωσε άλλη μια νίκη (3-1) στη Μαν. Γιουνάιτεντ επί της Σάντερλαντ.

Όταν πήγε ο Φαν Πέρσι το καλοκαίρι, τα πρωτοσέλιδα τον συνέδεσαν (και) με τα κιλά του Γουέιν Ρούνεϊ.

Τα κιλά… μπάλα που παράγει η συνεργασία τους όμως έδωσε άλλη μια νίκη (3-1) στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Σάντερλαντ.

Το φονικό δίδυμο των «κόκκινων διαβόλων» σκόραρε ξανά… πακέτο (μετά το ντέρμπι με τη Σίτι), έφτασε τον κοινό τους λογαριασμό στα 19 και κράτησε στους έξι πόντους τη διαφορά στην κορυφή.

Την ίδια ώρα… έτη φωτός μακριά από ‘κει (και τον καλό της εαυτό) έμενε η Λίβερπουλ, που εισέπραττε μια μεγαλοπρεπή τριάρα (3-1) από την Άστον Βίλα μέσα στο «Άνφιλντ»!

Αντίθετα, την ευκαιρία να πιάσει -έστω και με αγώνα περισσότερο- την Τσέλσι στην τρίτη θέση δεν εισέπραξε η Έβερτον, που έμεινε στο 1-1 μέσα στη δύσκολη έδρα της Στόουκ.

Κι ενώ η Νόριτς συνέχιζε να σπάει τα κοντέρ (επικρατώντας 2-1 της Γουίγκαν και συμπληρώνοντας 11 ματς αήττητη), η ΚΠΡ έσπασε επιτέλους το… ρόδι, πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη της με το ίδιο σκορ επί της Φούλαμ.

Έχοντας ξεπαστρέψει τη Σίτι (και τους 10 από τους 11 τελευταίους αντιπάλους της) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα χρειαζόταν πολλή… γρουσουζιά για να γκελάρει με τη Σάντερλαντ. Οι Φαν Πέρσι και Ρούνεϊ όμως έδειξαν να μην επηρεάζονται ούτε από ματιάσματα, ούτε από «μαυρόγατες» και με ένα γκολ έκαστος (ενδιάμεσα είχε σκοράρει και ο Κλέβερλι) έκαναν τυπική διαδικασία το ματς. Μπόρεσε έτσι το «Ολντ Τράφορντ» να γιορτάσει την άνοδο του Ολλανδού στην πρώτη θέση των σκόρερ και την επιστροφή του Βίντιτς έπειτα από τρεις μήνες.


M3-1S www.fasthighlights.com από fasthighlights-2013

Ενώ στο Μάντσεστερ είχαν γιορτή όμως, στο «Άνφιλντ» γινόταν (μια ακόμα) κηδεία. Με θύμα την κάκιστη Λίβερπουλ, που έγινε παιχνίδι στα χέρια της Άστον Βίλα και της επέτρεψε (με δυο γκολ του Μπεντέκε) να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της έπειτα από έξι ματς. Το ότι κατάφερε απλά να μειώσει με τον Τζέραρντ στο 87’ είναι ενδεικτικό της εμφάνισης που κράτησε τους «κόκκινους» πιο κάτω από τη μέση της βαθμολογίας.


L1-3A www.fasthighlights.com από fasthighlights-2013

Στα 14 ματς χωρίς να χάσει έφτασε η Έβερτον. Με 9 ισοπαλίες σ’ αυτά όμως είναι λίγο δύσκολο να κάνεις υπέρβαση. Μπορεί λοιπόν να την πλησίασαν (όταν το αυτογκόλ του Σόουκρος τα έβαλε μπροστά) ωστόσο η εξαιρετική Στόουκ άφησε με… πικρή γεύση στο στόμα τα «ζαχαρωτά». Ισοφαρίζοντας με τον Τζόουνς στο 52’ και μένοντας και η ίδια αήττητη για έβδομη σερί αγωνιστική.


S1-1E www.fasthighlights.com από fasthighlights-2013

Μιλώντας για αήττητα όμως, εκείνη που δικαιωματικά παίρνει όλη τη… δόξα είναι η Νόριτς! Τα «καναρίνια» τα βρήκαν σκούρα από τη Γουίγκαν (ο Μαλόνι ισοφάρισε το γρήγορο γκολ του Πίλκινγκτον) ωστόσο την… κατάπιαν και αυτή. Σκόραραν εκ νέου λοιπόν με τον Χούλαχαν, πήραν και αυτό το τρίποντο και πλέον αγνοούν για 11 παιχνίδια το πώς είναι να φεύγεις με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο.


N2-1W www.fasthighlights.com από fasthighlights-2013

«Σκυμμένα κεφάλια… τέλος» όμως φώναξε και η ΚΠΡ! Έπειτα από τα σημεία ζωής που είχε δείξει από τότε που ανέλαβε ο Χάρι Ρέντναπ (τρεις σερί ισοπαλίες), η ομάδα του Τζιμπρίλ Σισέ (που αγωνίστηκε βασικός) έδειξε επιτέλους και τα… δόντια της! Καθοδηγούμενη από τον εκπληκτικό Τααράμπ (δυο γκολ στο 52’ και το 68’) και πανηγυρίζοντας (έστω και με άγχος μετά το γκολ του Πέτριτς στο 88’) το πρώτο τρίποντο στην Premier League.


Q2-1F www.fasthighlights.com από fasthighlights-2013

Όλα αυτά σε μια μέρα που το παιχνίδι της Τσέλσι με τη Σαουθάμπτον αναβλήθηκε (λόγω της συμμετοχής των πρωταθλητών Ευρώπης στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων την Κυριακή), ενώ εκείνο της Νιούκαστλ με τη Μάντσεστερ Σίτι είχε εξελιχθεί νωρίτερα σε… χορό των «πολιτών».

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο 15/12

Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Σίτι 1-3
(51’ Μπα - 10’ Αγουέρο, 39’ Γκαρσία, 78’ Τουρέ)

Τσέλσι-Σαουθάμπτον (αναβολή)

Λίβερπουλ-Άστον Βίλα 1-3
(87’ Τζέραρντ - 29’, 51’ Μπεντέκε, 40’ Βέιμαν)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σάντερλαντ 3-1
(16’ Φαν Πέρσι, 19’ Κλέβερλι, 59’ Ρούνεϊ - 72’ Κάμπελ)

Νόριτς-Γουίγκαν 2-1
(15’ Πίλκινγκτον, 64’ Χούλαχαν - 51’ Μαλόνι)

ΚΠΡ-Φούλαμ 2-1
(52’, 68’ Τααράμπ - 88’ Πέτριτς)

Στόουκ-Έβερτον 1-1
(52’ Τζόουνς - 36’ αυτ. Σόουκρος)

Κυριακή 16/12

Τότεναμ-Σουόνσι (15:30)
Γουέστ Μπρομ-Γουέστ Χαμ (18:00)

Δευτέρα 17/12

Ρέντινγκ-Άρσεναλ (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (18η)

Σάββατο, 22/12 (17:00)

Γουίγκαν-Άρσεναλ (14:45)
Μάντσεστερ Σίτι-Ρέντινγκ
Νιούκαστλ-ΚΠΡ
Σαουθάμπτον-Σάντερλαντ
Τότεναμ-Στόουκ
Γουέστ Μπρομ-Νόριτς
Γουέστ Χαμ-Έβερτον
Λίβερπουλ-Φούλαμ (19:30)

Κυριακή, 23/12

Σουόνσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (15:30)
Τσέλσι-Άστον Βίλα (18:00)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x