Euroleague

Τα δεδομένα δεν αλλάζουν τον στόχο για τον Παναθηναϊκό

Η αμφίβολη συμμετοχή του Διαμαντίδη και η απουσία του «Σόφο» στο ματς με την Ζαλγκίρις για την πρεμιέρα του Top 16 δεν αλλάζει το στόχο του Παναθηναϊκού, που δεν είναι άλλος από τη νίκη.

Όπως εξήγησε ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι πολύ σημαντικό οι «πράσινοι» να μπουν με το «δεξί» στη συνέχεια της διοργάνωσης και παρότι είναι πιθανόν να στερηθούν τις υπηρεσίες δύο σημαντικών στελεχών τους θα έχουν στη διάθεσή τους δύο νέους παίκτες, τους Καπόνο και Γκιστ.

«Η δεύτερη φάση της Euroleague αρχίζει. Τι πρώτο μας παιχνίδι είναι στην έδρα μας με αντίπαλο την Ζαλγκίρις Κάουνας, μία ομάδας που μέχρι τώρα έχει δείξει ποιότητα, αθλητικά στοιχεία και πολλή ενέργεια, ιδιαίτερα στην άμυνα. Από την άλλη, εμείς έχουμε δύο νέα πρόσωπα, τον Καπόνο και τον Γκιστ και έχουμε δουλέψει μαζί τους τις τελευταίες ημέρες», είπε ο «Άρτζι» και πρόσθεσε:

«Έχουμε όμως και δύο τραυματισμούς. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για να δούμε αν είναι έτοιμος ο Διαμαντίδης, ενώ επίσης τραυματίας είναι ο Σχορτσανίτης. Αυτό ωστόσο δεν αλλάζει το στόχο. Ξέρουμε ότι είναι σημαντικό να πάρουμε τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι αυτής της φάσης».

Ο Έλληνας κόουτς στάθηκε επίσης στο ρόλο του κόσμου, αλλά και στις αλλαγές σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης.

Τα καλά και τα κακά τους

«Η Ζαλγκίρις είναι μια ομάδα που στην επίθεση βρίσκει ρυθμό μέσα από την ταχύτητα και τις συνεργασίες, ανάλογα με τα πρόσωπα που υπάρχουν στην πεντάδα της και ειδικά μέσα από τα τρίποντα. Πιέζει πολύ στην πρώτη γραμμή πάσας, βγάζει πάρα πολλή ενέργεια μέσα στο γήπεδο. Είναι μια ομάδα της γνωστής λιθουανικής σχολής. Βέβαια, έχουν και αδυναμίες».

Με τον κόσμο μπορεί

«Αύριο θα γνωρίζουμε για τον Διαμαντίδη. Ο Σοφοκλής μάλλον δεν θα είναι μαζί μας. Αυτό που θέλουμε είναι να μπούμε με το δεξί σε αυτή τη φάση. Έχουμε τον Γκιστ και τον Καπόνο που θέλουμε να τον βάλουμε στην ομάδα. Έχουμε όμως και τον κόσμο μας που αν είναι κοντά στην ομάδα μπορούμε να κάνουμε τα πάντα».

Οι αλλαγές του Top 16

«Είναι μια καινούρια αρχή. Υπάρχουν και θετικά και αρνητικά στοιχεία. Στα αρνητικά είναι ότι δεν υπάρχουν ανάσες. Στα θετικά ότι έχεις την ευκαιρία να διορθώσεις τα λάθη και αυτό είναι πιο καλό γιατί βγαίνει εκτός ο παράγοντας τύχη. Είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια. Εμείς και στην πρώτη φάση ήμασταν σε πάρα πολύ σκληρό όμιλο. Πρέπει να υπάρχει συγκέντρωση, να διαχειριστούμε την κούραση και πιστεύω ότι θα αναδειχθούν πολλά νέα πράγματα από αυτήν την κατάσταση. Θα υπάρχει πνευματική και σωματική κούραση. Αυτό είναι δεδομένο. Δεν έχει διακοπή που είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες, αφού μπορούσαν να ξεκουραστούν, να γεμίσουν μπαταρίες. Να έκαναν το... σέρβις τους. Αυτό όμως είναι και με αυτό πρέπει να ζήσεις».

Οι προσθήκες…

«Ο Καπόνο θέλει το χρόνο του. Κάνει μεγάλη προσπάθεια για να μπει στην ομάδα. Έχει τεράστια πνευματική ικανότητα, είναι πανέξυπνος. Γι' αυτό έπαιζε στο ΝΒΑ. Αν δεν έχεις γρήγορα πόδια, έχεις γρήγορο μυαλό. Για τον Μάρκους (Μπανκς) περιμέναμε ότι θα κάνει την κοιλιά αυτή. Είναι λογικό. Ο Γκιστ θα μας βοηθήσει πολύ. Έχει τεράστια ενέργεια. Θα κοιτάξουμε και εμείς από τη μεριά μας να τον βοηθήσουμε να ενσωματωθεί πιο γρήγορα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x