Αναπόσπαστο κομμάτι των πιλότων στην F1 αλλά και το «σήμα κατατεθέν» των περισσοτέρων οδηγών της είναι το κράνος τους. Για πολλούς θεωρείται το φετίχ τους, άλλοι έχουν προβληματιστεί για το σχέδιό του ενώ αδιαμφισβήτητα είναι αυτό χάρη στο οποίο ξεχωρίζουν κατά τη διάρκεια των Γκραν Πρι. Και το κράνος του Μίκαελ Σουμάχερ είναι συνυφασμένο με την ιστορία του Γερμανού αφού σχεδιάστηκε με βάση τις προτιμήσεις του και άλλαξε μόνο επειδή εκείνος το θέλησε.
@2@Ο «Σούμι» μιλώντας για το πως σχεδιάστηκαν τα χρώματα του κράνους του, εξηγεί: «Από την πλευρά του θεατή διακρίνονται τα παραδοσιακά χρώματα της Γερμανίας: το μαύρο, το κόκκινο και το χρυσό. Διάλεξα αυτά τα χρώματα πριν από χρόνια μαζί με έναν φίλο και τα άλλαξα μόνο λίγο για χάρη των χορηγών. Ο μπλε κύκλος με τα λευκά αστέρια στην κορυφή ήταν δική του ιδέα. Αφού πήγα στη Ferrari πρόσθεσα το αλογάκι στο πίσω μέρος του κράνους».
Από τον Ιούνιο του 2000, ο προληπτικός Γερμανός προς έκπληξη πολλών «προκάλεσε τη μοίρα του» και άλλαξε τα τυχερά χρώματα του κράνους του. Ο μπλε κύκλος στην κορυφή έγινε ανοιχτό κόκκινο και η λευκή λωρίδα γύρω από αυτόν, που φέρει το λογότυπο του κύριου χορηγού, της Marlboro, έγινε επίσης κόκκινη. Ο ίδιος ο Σουμάχερ υποστήριξε ότι αυτή η αλλαγή ήταν αναγκαία για να ξεχωρίζει από τον έτερο οδηγό της ομάδας, Ρούμπενς Μπαρικέλο, στο κράνος του οποίου κυριαρχεί το μπλε.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






