Stoiximan Super League

Η υπόθεση Λέτο

Στον Παναθηναϊκό –βασιζόμενοι σε ένα κανονισμό της ΕΠΟ- θα ήθελαν να κάνουν διακοπή συμβολαίου στον Λέτο που δεν αγωνίζεται για να παίξει ο Καζιγιάμα, αλλά η υπόθεση «κολλάει». Διαβάστε το που…

Ο Καζιγιάμα ήρθε χωρίς να έχει ανοίξει θέση ξένου στον Παναθηναϊκό και οι διοικούντες την πράσινη ΠΑΕ, ψάχνουν τρόπο να «χωρέσουν» τον Ιάπωνα. Ο πρώτος που σκέφτηκαν να αντικαταστήσουν, ήταν ο Λέτο. Ο Αργεντινός δεν αγωνίζεται και ούτε πρόκειται να το κάνει μέχρι το τέλος της σεζόν. Και βασίστηκαν σε αυτή την σκέψη, χάρη σε έναν κανονισμό της ΕΠΟ.

Ο οποίος αναφέρει, πως μία ΠΑΕ μπορεί να κάνει διακοπή συμβολαίου σε έναν ποδοσφαιριστή της όταν αυτός δεν αγωνίζεται με τα χρώματα της ομάδας για πάνω από 8 μήνες. Είτε το θέλει, είτε όχι ο παίκτης. Ο Λέτο έχει ξεπεράσει το αυτό το διάστημα απραγίας και στο μυαλό των διοικούντων πέρασε η ιδέα να διαπραγματευτούν μαζί του, ούτως ώστε να του προτείνουν να διακόψει το συμβόλαιο του μέχρι το καλοκαίρι για να «χωρέσει» ο Ιάπωνας.

Ο Αργεντινός, εκτός του ότι δεν φάνηκε συγκαταβατικός από την αρχή, τελικά, έχει και τον κανονισμό μαζί του. Αφού ναι μεν στο καταστατικό αναφέρεται η διακοπή συμβολαίου σε παίκτη όταν αυτός απουσιάζει για περισσότερο από ένα 8μηνο, αλλά υπάρχει και το άρθρο, το οποίο λέει πως ο χρόνος αυτός διπλασιάζεται (το 8μηνο) εάν ο ποδοσφαιριστής λείπει από τραυματισμό που προκλήθηκε κατά την διάρκεια παιχνιδιού ή προπόνησης με την ομάδα του.

Η πάθηση του Λέτο είναι ένα πολύ λεπτό θέμα και δεν είναι διασαφηνισμένο πως και πότε του προκλήθηκε η ζημιά. Αυτό σημαίνει πως η υπόθεση αυτή θα τραβούσε αρκετά και στα δικαστήρια να πήγαινε, κάτι που δεν βολεύει τον Παναθηναϊκό ο οποίος βιάζεται να «βάλει» τον Καζιγιάμα στο ρόστερ του. Συν τοις άλλοις, σε τέτοιες περιπτώσεις οι αποφάσεις είναι συνήθως, υπέρ του εργαζόμενου (Λέτο) και όχι του εργοδότη (ΠΑΕ). Άρα, η χρυσή τομή με τον Λέτο θα ψαχτεί μέσω άλλης διαδρομής, εκτός, αν ο Φορναρόλι αποτελέσει παρελθόν, πράγμα που φαίνεται και το πιο πιθανό αυτή την στιγμή.

Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x