Χρήστος Σούτος

Έμεινε ζωντανή

Ο Χρήστος Σούτος γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη και την εμφάνιση της ΑΕΚ.

Ομολογώ πως δεν περίμενα τέτοια εμφάνιση από την ΑΕΚ στο χθεσινό παιχνίδι, όχι γιατί απέναντι της είχε κάποια ομάδα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ανυπέρβλητο εμπόδιο, αλλά γιατί στα τελευταία της ματς έμοιαζε να έχει χάσει τον προσανατολισμό της. Με ντεφορμέ τον προπονητή της και με παίκτες απογοητευμένους από το όλο σκηνικό που έχει στηθεί γύρω από την ομάδα, κωλυσιεργία Βιντιάδη, κατάληψη του προπονητικού και επεισόδια με τους οπαδούς, φαίνονταν οι κιτρινόμαυροι να πηγαίνουν στο πολύ σημαντικό για την σωτηρία τους παιχνίδι κόντρα στους ακρίτες με τις πιθανότητες εις βάρους τους.

Αν μάλιστα σε όλα τα παραπάνω συνυπολογίσει κανείς και την έλλειψη προσωπικοτήτων στο φετινό ρόστερ της ΑΕΚ, δηλαδή των παικτών εκείνων που στα δύσκολα θα τραβήξουν το κάρο από τη λάσπη, έβγαινε το συμπέρασμα πως το λάδι στο καντήλι της σωτηρίας σωνόταν. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα οι διοικούντες την ΠΑΕ αντί να αποφορτίσουν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές πριν την κρίσιμη αναμέτρηση διέρρεαν πως το αποτέλεσμα του αγώνα θα παίξει ρόλο στην απόφαση του υποψήφιου επενδυτή για την είσοδο του στην ομάδα. Μοναδικό θετικό σημείο η παρουσία και η υλική βοήθεια του Άλκη Φωτίου, που χωρίς να αφήνει να δημιουργούνται ψεύτικες ελπίδες στους φιλάθλους της Ένωσης βοηθάει αποφασιστικά την ομάδα.

Στα του ματς τώρα νομίζω πως οι παίκτες του Λίνεν έκαναν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση στον επιθετικό, κυρίως, τομέα. Με διψήφιο αριθμό τελικών προσπαθειών στην αντίπαλη εστία θα ήταν άδικο να μην επικρατήσουν. Είχαν μάλιστα, συνοδοιπόρο και την τύχη, για πρώτη φορά φέτος, στην ευκαιρία του Μαρκόφσκι στο τέλος του αγώνα. Με τα μεταγραφικά αποκτήματα της ΑΕΚ να δίνουν το παρόν όλα μαζί η ομάδα του Γερμανού σε αρκετές περιπτώσεις έδειξε στοιχεία ομάδας που δεν της αξίζει να βρίσκεται τόσο χαμηλά βαθμολογικά. Μπορεί το γκολ να μπήκε αργά σχετικά, αλλά από το πρώτο κιόλας ημίχρονο φαινόταν πως αν μια ομάδα έπρεπε να επικρατήσει αυτή ήταν η Ένωση.

Με καλή ανασταλτική λειτουργία, οι Τσουμάγκας και Βλάχος στα πλάγια και οι Ρίκκα, Μητρόπουλος και Κορδέρο στο κέντρο δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη να κυκλοφορήσει την μπάλα και να δημιουργήσει έτσι τις προϋποθέσεις για να απειλήσει τους γηπεδούχους. Η παρουσία ενός κανονικού επιθετικού στη γραμμή κρούσης της ΑΕΚ σαν τον Αντώνη Πετρόπουλο γεμίζει με αισιοδοξία Λίνεν και οπαδούς για λύση στο οξύ επιθετικό πρόβλημα που αντιμετώπισε σε όλο το πρώτο γύρο.

Είναι σίγουρο πως αυτό το τέρμα θα απελευθερώσει τον νεοαποκτηθέντα στράικερ και θα του δώσει την απαραίτητη ψυχολογική τόνωση για να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει, δηλαδή του εύκολου γκολ. Άφησα τελευταίο τον παίκτη που εκτιμώ περισσότερο από την πιτσιρικαρία των κιτρινόμαυρων, τον Ταξιάρχη Φούντα. Μια ακόμα μεστή εμφάνιση από τον μικρό που δείχνει στοιχεία πολύ καλού ποδοσφαιριστή. Μπορεί να υστερεί σε τεχνική κατάρτιση αλλά τόσο η ταχύτητα του όσο και το καλώς εννοούμενο θράσος του δεν απαντώνται συχνά σε Έλληνα ποδοσφαιριστή. Αν καταφέρει να βελτιώσει τη σέντρα του και αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στα τελειώματα των φάσεων, τότε και με βάση τη συχνότητα που πατάει περιοχή η ΑΕΚ και η εθνική ομάδα θα έχουν κερδίσει ένα σύγχρονο ακραίο επιθετικό υψηλού επιπέδου.

Στην περίπτωση του αυτό που απαιτείται είναι σκληρή δουλειά και είναι τυχερός που προπονητής του σε αυτή τη φάση της καριέρας του είναι ο Λίνεν, ο οποίος εκτός από καλός κόουτς είναι και παιδαγωγός, όπως έχει αποδείξει και στο θέμα Κατίδη, που προσπαθεί να το διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αρκεί και ο μικρός να θέλει.

Υ.Γ : Δεν μπορεί το παλικάρι Γιάννη να αντεπεξέλθει στην ελληνική Surerleague; Δεύτερο γκολ "κόλλησε" σε δυο συνεχόμενα παιχνίδια του υποβαθμισμένου αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x