Ελλάδα

Κι ο Ολυμπιακός χάνει!

Ματσάρα από τα παλιά! Την ήττα με σκορ 76-71 από τον ΠΑΟΚ γνώρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος απώλεσε το φετινό αήττητο στην Α1 στη 14η αγωνιστική, σε ένα παιχνίδι βγαλμένο από άλλη εποχή.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε με πολλές απουσίες στη Θεσσαλονίκη αλλά αυτό δεν μειώνει την εξαιρετική εμφάνιση του ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε με σκορ 76-71 στην Πυλαία για την 14η αγωνιστική της Α1, βάζοντας τέλος στο αήττητο φετινό σερί των «ερυθρολεύκων». Άτυχος στάθηκε και ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από το πρώτο δεκάλεπτο με πρόβλημα στο δεξί γόνατο.

Κορυφαίος για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ο Χαραλαμπίδης με 15 πόντους, ενώ από 13 πρόσθεσαν οι Παπαδόπουλος και Χαριτόπουλος. Από τους πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας ξεχώρισαν οι Σπανούλης και Πρίντεζης με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Μάλιστα, η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού σε αγώνα κανονικής διάρκειας ήταν τη Σεζόν 2007/08 πάλι για την 14η αγωνιστική αλλά και την ίδια ημερομηνία, δηλαδή, στις 27 Ιανουαρίου του 2008!


Το ματς

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε την αναμέτρηση με τη γνωστή πεντάδα (Σερμαντίνι, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Σπανούλη και Μάντζαρη), ωστόσο χωρίς να περάσει ένα λεπτό, αναγκάστηκε να αποσύρει στον πάγκο τον Σερμαντίνι, καθώς υπέπεσε σε δύο γρήγορα φάουλ, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα στη συνέχεια, αφού τραυματίας αποχώρησε ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Μάλιστα, το πρώτο σοβαρό προβάδισμα στο ματς ανήκε στον ΠΑΟΚ (7-2), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με απανωτά τρίποντα, φτάνοντας στο +4 (7-11). Ωστόσο, σε άλλο ένα ματς για την Α1, οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας δεν είχαν το μυαλό τους στην άμυνα, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να είναι κοντά στο σκορ (16-17) και το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο υπέρ τους 21-20.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός επέμενε πολύ από το τρίποντο, ωστόσο η αστοχία του έδωσε τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να πάρει ξανά το προβάδισμα (25-21). Οι «ερυθρόλευκοι» εξακολουθούσαν να είναι κακοί επιθετικά, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να φτάνει ακόμα και στο +5 (37-32). Ωστόσο, στη συνέχεια σειρά για να πάθουν… μπλακ άουτ είχαν οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν το 37-37 λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Αλλά, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος δεν είχε πει την τελευταία του… λέξη, δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του να πάει προηγούμενη με δύο πόντους (39-37) στα αποδυτήρια.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να δείχνει το κακό του πρόσωπο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον ΠΑΟΚ να μην το αφήνει αυτό να… περάσει ανεκμετάλλευτο. Τα ποσοστά των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν χαμηλά, ενώ οι ελλείψεις στους ψηλούς, έκαναν εύκολο το έργο του «Δικεφάλου του Βορρά» στα ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να διατηρείται μπροστά στο σκορ (46-41). Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι με ένα «ξέσπασμα» έφεραν το ματς στα ίσα (48-48), με τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου να κλείνουν το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με την ελάχιστη διαφορά (55-54).

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου, με τον ΠΑΟΚ να είναι μπροστά (60-56) και τον Ολυμπιακό να… κυνηγά. Όμως, για άλλη μία φορά στο ματς, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ένα «ξέσπασμα» και με σερί 5-0, πήραν ύστερα από πολύ ώρα το προβάδισμα (60-61), ενώ με μία καλή άμυνα και ένα τρίποντο από τον Σπανούλη έφτασαν στο +4 (60-64). Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» εξακολουθούσαν να είναι μπροστά στο σκορ, αλλά από την άλλη οι γηπεδούχοι δεν επέτρεπαν να ξεφύγει η διαφορά, η οποία ήταν στο καλάθι (64-66). Δύο λεπτά πριν τη λήξη, ο Παπαδόπουλος έδωσε ξανά το προβάδισμα με 68-67 στον ΠΑΟΚ, ενώ 27 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο ίδιος τον πήγε στο +4 (73-69). Σε εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έχασαν το «καθαρό τους μυαλό», ενώ και ο ίδιος ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» με την τεχνική ποινή που δέχθηκε, ζητώντας αντιαθλητικό φάουλ στον Σερμαντίνι, μείωσε στο ελάχιστο τις ελπίδες της ομάδας του για το «διπλό», με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να φτάνει στο ροζ φύλλο με το τελικό 76-71.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 39-37, 55-54, 76-71.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κασελάκης 4, Χαραλαμπίδης 15 (2), ΜακΓκραθ 10 (1), Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης 10, Δέδας 8 (2), Παπαδόπουλος 13 (10 ριμπ.), Καλλές 3, Χαριτόπουλος 13 (1).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Άντιτς 2, Σπανούλης 17 (2 3π., 8ασ.), Σερμαντίνι 4, Σλούκας 9, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 16 (2), Παπανικολάου 6 (1), Μάντζαρης 3 (1), Γεωργάκης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x