Γενικά

Οι σύλλογοι στηρίζουν Champions και Europa League

Ικανοποιημένοι από την τωρινή μορφή του Champions League και του Europa League δηλώνουν οι σύλλογοι.

Τη στάση των ευρωπαϊκών συλλόγων απέναντι στην οργανωτική μορφή που εχουν οι δύο μεγάλες διασυλλογικές διοργανώσεις, αποκαλύπτουν τα στοιχεία δημοσκόπησης που γνωστοποιήθηκε χθες στην Ντόχα του Κατάρ. Εκεί που γίνεται το συνέδριο της Ενωσης Ευρωπαικών Συλλόγων που περιλαμβάνει 207 ομάδες – μέλη, ανάμεσα στα οποία έγινε η δημοσκόπηση.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Νοεμβριο, ο Μισέλ Πλατινί είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του για την διεύρυνση του Champions League που θα μπορούσε να διεξάγεται με 64 ομάδες. Το 75% των ερωτηθέντων εξέφρασαν την «ικανοποίησή τους» ή «την απόλυτη ικανοποίησή τους» για την τωρινή μορφή των δύο διοργανώσεων ενω το 92% θεωρεί ότι οι δύο διοργανώσεις πρέπει να συνεχίσουν να διεξάγονται παράλληλα.

Επιπλέον ένα 61% συμφωνεί για την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του νικητή ή και των δυο φιναλίστ του Europa League. Ο χαρακτήρας των δύο διοργανώσεων την περίοδο 2015/18 καθώς και το ζήτημα που έχει ανακύψει σχετικά με την ιδικοτησία των ποδοσφαιριστών και τα δικαιώματα των παικτών είναι τα δύο βασικά ζητήματα του συνεδρίου.

Η FIFA και η UEFA έχουν ταχθεί κατά της ύπαρξης τρίτου πόλου, εκτός δηλαδή των δύο ομάδων που εμπλέκονται σε μία μεταγραφή, στο ποσοστό της ιδιοκησίας ενός ποδοσφαιριστή. Πολλές ομάδες, όμως, εκτιμούν ότι η πολλαπλή ιδιοκτησία δεν συνιστά πρόβλημα και υπερασπίζονται το δικαίωμά τους να κατέχουν ποσοστά από τα δικαιώματα ενός ποδοσφαιριστή. Η Πόρτο, είναι η ομάδα που βρίσκεται επικεφαλής του γκρουπ των ομάδων που τάσσονται υπέρ της πολυιδιοκτησίας.

Στο συνέδριό τους, οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία επιτροπή για το γυναικείο ποδόσφαιρο, επικεφαλής της οποίας εκλέχθηκε ο ιδιοκτήτης της Λιόν, Ζαν Μισέλ Ολάς.

Επιμέλεια: Χρίστος Χαραλαμπόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x