sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Εκτέλεση από τις στημένες φάσεις

Η αδυναμία της ΑΕΚ να ελέγξει την εναέρια κυκλοφορία στις «στημένες» φάσεις, αποτελεί μια από τις τεράστιες μαύρες τρύπες της φετινής σεζόν.

Από την εκκίνηση της χρονιάς η αδυναμία της «Ένωσης» να καθαρίσει ακόμα και εύκολα, θεωρητικά, στημένες φάσεις αποτελούν μεγάλη πληγή.

Είναι πραγματικά κρίμα για μια άμυνα, που σε συνθήκες ανοικτού παιχνιδιού, δεν δέχεται εύκολα τέρμα, να τις κοστίζουν τόσο πολύ τα «στημένα», αλλά εκεί υπάρχει τεράστια αδυναμία.

Του Κώστα Μιαούλη

Μάλιστα κοινή συνισταμένη σε πολλές από αυτές τις φάσεις, είναι πως πριν η ΑΕΚ, δεχτεί τα γκολ προηγήθηκε μεγάλη καθυστέρηση στην εκτέλεση των κόρνερ ή των φάουλ από σπρωξίματα και παρατηρήσεις των διαιτητών στους παίκτες.
Το χειρότερο είναι πως ούτε στην εκκίνηση, αλλά ούτε και στην εξέλιξη του πρωταθλήματος, έχει καταφέρει η τεχνική ηγεσία να διορθώσει αυτή την κατάσταση. Το sport-fm.gr ανοίγει το μαύρο κουτί της «κιτρινόμαυρης» τρικυμίας στις στημένες φάσεις.

Η κακή αρχή έγινε από το ματς με τον Πανιώνιο, την 5η αγωνιστική. Μια εκτέλεση κόρνερ από την δεξιά πλευρά, όπως αμύνεται η ΑΕΚ, ένα τραγικό λάθος του Αρκούδα ν’ απομακρύνει στο πρώτο δοκάρι, με την μπάλα να φτάνει από καραμπόλες στον Καμπάνταη που από κοντά γράφει το 1-0.



Συνέχεια με το 1-1 στο ΟΑΚΑ την αμέσως επόμενη, απέναντι στην Κέρκυρα. Μια φάση στην οποία υπάρχει οφσάιντ, ωστόσο και πάλι ο παίκτης χάνεται από ένα φάουλ στο κέντρο του γηπέδου και ο Βενέτης με κεφαλιά γράφει το 0-1 για τους «Φαίακες» με τον Παυλή να καταφέρνει στο τελευταίο δεκάλεπτο να σώσει την ισοπαλία.



Στην 13η αγωνιστική η ΑΕΚ, προηγείται νωρίς με τον ΠΑΣ Γιάννενα, με γκολ του Φούντα από τα αποδυτήρια. Ωστόσο άλλη μια στημένη φάση την φέρνει να κυνηγά μέχρι το τέλος το νικηφόρο αποτέλεσμα, μιας και από μια εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι, ο Μιχαήλ, θα πεταχτεί στο δεύτερο δοκάρι και με χαμηλή κεφαλιά κάνει το 1-1. Το γκολ του Ανδρέα Σταματή, θα της χαρίσει το τρίποντο.

Την 15η αγωνιστική άλλη μια στημένη φάση κι αυτή τη φορά από εκτέλεση φάουλ από τα πλάγια, ο Ιγκλέσιας θα εκμεταλλευθεί την σέντρα του Πίτου Γκαρσία στο πρώτο δοκάρι και θα στερήσει δύο πόντους από την ΑΕΚ, που είχε πάρει προβάδισμα, από το ωραίο γκολ του Σταματή.



Είναι εξωφρενικό αλλά η ΑΕΚ, θα δεχτεί γκολ ακόμα και από εκτέλεση παράβασης οφσάιντ έξω από την αντίπαλη περιοχή. Είναι το 3ο γκολ με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Πετρόπουλος συλλαμβάνεται σε θέση οφσάιντ. Ο Φούλοπ εκτελεί λίγο έξω από την περιοχή του, κανείς δεν απομακρύνει, ο Ντε Μπλάσις τσιμπάει την μπάλα για τον Περόνε που ανενόχλητος εκτελεί τον Κωνσταντόπουλο.

Στην αναμέτρηση της 18ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ, ο Αγάνθο, μετά την άδικη αποβολή του Τσούπρου, ύστερα από το χτύπημα του Πουλίδο, θα αποσυντονιστεί εντελώς και ο Ισπανός θα γράψει το 1-0, για να ισοφαρίσει ο Πετρόπουλος σε ένα χιτσκοκικό φινάλε.

Στην συνάντηση της αμέσως επόμενης αγωνιστικής ο Κουτρουμπής, θα χάσει τον προσωπικό του αντίπαλο Σόουζα και αυτός με μια κεφαλιά λίγο μέσα από το σημείο του πέναλτι θα δώσει προβάδισμα στον ΟΦΗ, λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους. Ο Πετρόπουλος με τον Παυλή ανέτρεψαν το σκορ και χάρισαν σπουδαία νίκη στην «Ένωση».
Στον αγώνα με τον Πλατανιά η «Ένωση» θα βρεθεί νωρίς πίσω στο σκορ με τον Μπουγαϊδη να χάνει τον Ναζλίδη και να δέχεται συνολικά το 8ο τέρμα που προέρχεται από στημένη φάση στο πρωτάθλημα.



Συνολικά λοιπόν η ΑΕΚ δέχτηκε γκολ από "στημένες" φάσεις, σε οκτώ αναμετρήσεις. Απ' αυτές νίκησε μόνον στις 2, σε τρεις γνώρισε την ήττα (με Πανιώνιο, Αστέρα και Πλατανιά) και σε τρεις ήρθε ισόπαλη (Κέρκυρα, Ατρόμητο, Άρη).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x