Βόλεϊ

Το σήκωσε ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του τελικού του League Cup “Νίκος Σαμαράς” που διεξήχθη στο Βραχάτι, όπου επικράτησε του ΑΟ Κηφισιάς με 3-0 σετ.

Το πρώτο τρόπαιο της σεζόν κατέκτησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος στο κατάμεστο “Γιώργος Τριαντάφυλλος” του Βραχατίου στέφθηκε νικητής του 2ου League Cup “Νίκος Σαμαράς”, επικρατώντας της Κηφισιάς με 3-0.

Η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη απο την αρχή μπήκε πιο συγκεντρωμένη και στο πρώτο σετ δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, κατακτώντας το με 25-21.

Στο δεύτερο σετ το σκορ εναλλασσόταν συνεχώς ανάμεσα στις δυο ομάδες και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός οτι το 1ο τεχνικό τάιμ άουτ βρήκε μπροστά τους Πειραιώτες (8-7) ενώ στο 2ο το προβάδισμα το είχαν οι, τυπικά γηπεδούχοι, παίκτες του Κώστα Αρσενιάδη (16-15). Ενώ συνέχισαν και στην πορεία να είναι μπροστά στο σκορ και μάλιστα με διαφορά τριών πόντων (21-18), κάποιες κακές υποδοχές απο πλευράς ΑΟΚ σε συνδυασμό με τα επιτυχή τελειώματα των “ερυθρόλευκων” , τους έδωσαν και το 2ο σετ.

Έχοντας πλέον την ψυχολογία υπέρ του αλλά και τη στήριξη των φιλάθλων του, ο Ολυμπιακός στο τρίτο σετ πήρε το προβάδισμα απο την αρχή και δεν το έχασε σε κανένα σημείο, με τους παίκτες της Κηφισιάς να δείχνουν οτι έχουν... ξεμείνει απο δυνάμεις αλλά και λύσεις. Έτσι, το 25- 17 ήρθε σχετικά εύκολα, οδηγώντας παίκτες και φιλάθλους σε πανηγυρισμούς.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος απένειμε αναμνηστική πλακέτα στη σύζυγο του Νίκου Σαμαρά, Έλενα και ο Γιώργος Λεονταρίτης μια φανέλα υπογεγραμμένη απο όλους τους παίκτες.

MVP του τελικού αναδείχθηκε ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ (Ολυμπιακός), καλύτερος λίμπερο ο Γιώργος Στεφάνου (Ολυμπιακός), καλύτερος επιθετικός ο Ντε Σόουζα της Κηφισιάς και καλύτερος πασαδόρος ο Δημήτρης Νικολάκης (ΑΟ Κηφισιάς).

Τα σετ: 25-21, 25-23, 25-17


ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Αρσενιάδης): Νικολάκης, Καλαϊτζίδης 2π., (1/3, 1 μπλοκ), Ντε Σόουζα Σοάρες 19 (19/39), Σαρικεϊσογλου 9 (9/19), Παπαγγελόπουλος 9 (6/9, 3 μπλοκ), Δεληπρίμης 6 (4/18, 1 μπλοκ, 1 άσσος) / Ταμπουρατζής (λ. - 67% υπ.), Βλαχάκης, Μπέλλος, Καριπίδης, Βλαχάκης. Δεν αγωνίστηκε: Κοντός (λ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης Δημ.): Χριστοφιδέλης 10π. (8/18 επ., 2 μπλοκ), Φιλίποφ 8 (5/8, 2 μπλοκ, 1 άσσος), Κοκκινάκης 8 (7/15, 1 άσσος), Γιορντάνοφ 17 (16/32, 1 μπλοκ), Σμαραγδής 10 (5/8, 3 μπλοκ), Παπαδόπουλος 8 (5/8, 2 μπλοκ, 1 άσσος) / Στεφάνου (λ. - 44% υπ., 44% άριστες), Μαρούλης, Ποτότσνικ, Σωτηρίου, Μάρκου. Δεν αγωνίστηκε: Γιούρισιτς.


Λύδια Βάσω

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x