F1

Χόρνερ: «Τα συμφέροντα των πιλότων μπήκαν πάνω από την ομάδα»

Το προσωπικό του συμφέρον πάνω από αυτό της ομάδας έβαλε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, όπως άφησε να εννοηθεί το αφεντικό της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ.

Αν και δεν επέρριψε σαφώς ευθύνες στον Σεμπάστιαν Φέτελ επειδή ο τελευταίος αγνόησε τις εντολές της ομάδας, το αφεντικό της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, φάνηκε να είναι δυσαρεστημένος από τη συμπεριφορά του Γερμανού πιλότου. Όχι όμως και από την κατάληξη του Grand Prix της Μαλαισίας και το 1-2 της ομάδας του.

«Τους αφήσαμε να τρέξουν μέχρι το τελευταίο πιτ-στοπ. Στη συνέχεια τα συμφέροντα των πιλότων μπήκαν πάνω από την ομάδα και αυτό ήταν κάτι που μας έφερε σε μία άβολη κατάσταση. Οι οδηγίες μας ήταν σαφείς, αλλά οι οδηγοί πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Ο Σεμπάστιαν ήθελε να νικήσει. Κάθε πιλότος έχει στο μυαλό του μόνο τους 25 βαθμούς, ενώ η ομάδα σκέφτεται τους 43. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, γιατί κάθε πιλότος είναι μέλος της ομάδας, αλλά από εκεί και πέρα έχει τα δικά του συμφέροντα και τις δικές του επιθυμίες», δήλωσε.

«Ο Σεμπάστιαν και ο Μαρκ είναι καλοί πιλότοι και είναι δύσκολο για μια ομάδα όταν έχει δύο τόσο ανταγωνιστικούς πιλότους σαν κι αυτούς. Κινδυνέψαμε να χάσουμε και τους 43 βαθμούς και πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως υπάρχουν δύο σκέλη σε ένα πρωτάθλημα της Formula 1, αυτό των οδηγών κι αυτό των κατασκευαστώ. Πάντως τελικά σαν ομάδα πήραμε 43 βαθμούς και δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι περισσότερο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x