Ελλάδα

Μος… ο ακριβός

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο απόκτησης του Ντέιβιντ Μος από τον Ολυμπιακό λόγω των αξιώσεων της Σιένα και της πρότασης από την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο. Οι υπόλοιποι στη λίστα και ο Παπαπέτρου.

Ο Ντέιβιντ Μος είναι ο παίκτης που ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει επιλέξει για την αντικατάσταση του Κώστα Παπανικολάου, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία πρόθεση να… ξηλωθεί για να κάνει δικό του τον παίκτη.

Η Σιένα, με την οποία ο Αμερικανός φόργουορντ δεσμεύεται με συμβόλαιο, αξιώνει περί τις 500.000 ευρώ για να τον αφήσει να φύγει και δεν δείχνει καμία διάθεση για «σκόντο», παρότι του οφείλει πολλά χρήματα και μετά τη νέα μείωση του μπάτζετ πολύ θα ήθελε να ξεφορτωθεί το μεγάλο του συμβόλαιο. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν διαμηνύσει στην πλευρά του παίκτη πως αν εξασφάλιζε την ελευθερία του θα υπέγραφε άμεσα στην ομάδα και δεν δείχνουν καμία διάθεση να λύσουν τα οικονομικά προβλήματα των πρωταθλητών Ιταλίας.

Έτσι η περίπτωση Μος απομακρύνεται (δίχως ακόμη να είναι ξεγραμμένη), ειδικά τη στιγμή που η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο προσφέρει στον παίκτη διετές συμβόλαιο έναντι 1,8 εκατ. δολαρίων και δεν είναι αρνητική στο να προσφέρει κάποια χρήματα στη Σιένα. Σημειώνεται, δε, πως νέος προπονητής της ομάδας του Μιλάνου είναι ο Λούκα Μπάνκι, που επί σειρά ετών έχει συνεργαστεί με τον Μος στη Σιένα.

Οι… άλλοι

Ο Ολυμπιακός είναι, συνεπώς, υποχρεωμένος να κοιτάζει και αλλού για τη θέση «3». Κατά βάση στο ΝΒΑ, αλλά όχι μόνο εκεί.

Στους πρωταθλητές Ευρώπης έχει προταθεί ο Ρασούαλ Μπάτλερ, με μακρά θητεία στο ΝΒΑ αλλά ανασταλτικό παράγοντα την ηλικία του (34). Ο Αμερικανός φόργουορντ (2,01μ.) έπαιξε από το 2002 μέχρι το 2012 στο ΝΒΑ σε Χιτ, Χόρνετς, Κλίπερς, Μπουλς και Ράπτορς έχοντας 8,2 πόντους και 2,6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Φέτος έπαιξε στο NBDL έχοντας 18,6 πόντους, 5,6 ριμπάουντ, 1,2 τάπες, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά αγώνα.

Στη λίστα φέρεται πως είναι ο Άλαν Άντερσον με θητεία παλαιότερα σε Μακάμπι και Μπαρτσελόνα. Ο 30χρονος άσος (1,98μ.) έπαιξε φέτος στους Ράπτορς έχοντας 10,7 πόντους, 2,3 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ ανά αγώνα.

Ο Γάλλος Μικαέλ Ζελαμπάλ από την κοινοτική αγορά έχει προταθεί, αλλά οδεύει προς Βαλένθια, ενώ στη λίστα των ελεύθερων ΝΒΑερ υπάρχουν παίκτες όπως οι παλιοί γνώριμοι Λίνας Κλέιζα και Τζος Τσίλντρες.

Σε ό,τι αφορά στον Γιάννη Παπαπέτρου, αν και ο 19χρονος φόργουορντ έχει προτεραιότητα να παραμείνει στο πανεπιστήμιο του Τέξας, ο Ολυμπιακός «ψάχνει» την περίπτωσή του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x