Μαχητικά Αθλήματα

Για γερά νεύρα

Ματς για γερά νεύρα και εξαιρετικό θέαμα είχε το Best Fighter. Τρομερό νοκ-άουτ από Κακουμπάβα, αρχοντική νίκη από Χατζηχρόνογλου, ολική επαναφορά από Καρούσο, γλυκόπικρο φινάλε για Στοφορίδη.

Μπροστά σε περίπου 2,500 φίλους των δυναμικών αθλημάτων, διεξήχθη το Best Fighter 2013 στο Nick Gallis Hall στη Θεσσαλονίκη. Το αγωνιστικό μέρος αποζημίωσε το κοινό. Δεν έλειψαν τα παράπονα για οργανωτικά θέματα, αλλά και οι διαφωνίες σχετικά με τους κανονισμούς.

Ξανά και ξανά

Κάτι από τον πρώτο τους αγώνα θύμισε η τριλογία Στοφορίδης - Τζώρος. Η «έκρηξη» του Τζώρου στέρησε από τον «Στόφο» το φινάλε που άξιζε στη διαφαινόμενη νίκη του, που εν τέλει ήρθε με ντισκαλιφιέ.

Το... αίμα του πίσω

Με το ίδιο νόμισμα πλήρωσε ο Κακουμπάβας τον Παπαδημητρίου. Ο Nightmare με ένα από τα γνωστά κροσέ του, «ξάπλωσε» τον Παπαδημητρίου στον 1ο γύρο και πήρε τη ρεβάνς για την ήττα στο It’s Showtime πριν τρία χρόνια.

Στις λεπτομέρειες

Σούπερ θέαμα, με αρκετές εναλλαγές συναισθημάτων πρόσφεραν Καρούσος και Εξακουστίδης. Πολύ κοντινό παιχνίδι στην κανονική διάρκεια, με ένα νοκ-ντάουν για τον καθένα και νίκη του "Butterfly" (που ζυγίστηκε 3,5 κιλά παραπάνω, αλλά αγωνίστηκε με μεγαλύτερο γάντι) στον έξτρα γύρο.

Συνεχίζει ακάθεκτος

Άλλη μια απόδειξη της κυριαρχίας του στην κατηγορία των 80κ. κατέθεσε ο Αλέξανδρος Χατζηχρόνογλου. Ο "Professor" δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στον Γκερέκο, τον οποίο κέρδισε με διακοπή.

Με τη νίκη στις αποσκευές

Με τη νίκη στις αποσκευές του επιστρέφει στην Αθήνα και ο Δημήτρης Χιώτης (άλλαξε αντίπαλο λίγες μέρες πριν τη διοργάνωση) που επικράτησε του αξιόμαχου Βίκτωρα Τοσλούκο.

Πήρε τη ρεβάνς

Στον έξτρα γύρο κρίθηκε η ρεβάνς Παπαδόπουλος vs Μιχαλόπουλος, με τον Matador να δείχνει απαλλαγμένος από προβλήματα, σε πολύ καλή κατάσταση και να φτάνει σε μια νίκη ψυχολογίας.

Στο πυγμαχικό ζευγάρι των superfights ο Σύρος επιβλήθηκε του Ουζούνη, σε ματς που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε ανακηρυχθεί νικητής ο δεύτερος, ενώ στις MMA ο Πλασάρης "τέλειωσε" με εντυπωσιακό νοκ-άουτ τον αντίπαλό του (Χριστοδουλίδης).

Best Fighter;

Η παρ' ολίγον σύρραξη στο φινάλε οδήγησε τους διοργανωτές στην ...απότομη διακοπή του event, χωρίς την ανάδειξη του Best Fighter of the year. O τελικός νικητής θα ανακοινωθεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης.

Τα αποτελέσματα του Best Fighter:

1ο main event

Κ-1, 3x3', 64κ.

Θανάσης Καρούσος vs Σταύρος Εξακουστίδης
Νικητής: Καρούσος με απόφαση στον έξτρα γύρο

Superfight Boxing, 3x3', 71κ.

Αλέξης Σύρος vs Νεκτάριος Ουζούνης
Νικητής: Σύρος με απόφαση

2o main event

K-1, 3x3', 80κ.

Δημήτρης Χιώτης vs Βίκτωρας Tοσλούκο
Νικητής: Χιώτης με απόφαση

Superfight ΜΜΑ, 3x3', 77κ.

Πλασάρης vs Χριστοδουλίδης
Νικητής: Πλασάρης με νοκ άουτ στον 2ο γύρο

3ο main event

Κ-1, 3x3', 73κ.

Νίκος Παπαδημητρίου vs Μελέτης Κακουμπάβας
Νικητής: Kακουμπάβας με νοκ άουτ στον 1ο γύρο

Superfight kickboxing

K-1, 3x3', 70κ.

Γιάννης Μιχαλόπουλος vs Στέλιος Παπαδοπούλος
Νικητής: Μιχαλόπουλος με απόφαση στον έξτρα γύρο

4ο main event

K-1, 3x3', 80κ.
Αλέξανδρος Γκερέκος vs Αλέξανδρος Χατζηχρόνογλου
Νικητής: Χατζηχρόνογλου με ΤΚΟ στον 3ο γύρο

5o main event

Κ-1, 3x3', heavyweight

Γιάννης Στοφορίδης vs Αντώνης Τζώρος
Νικητής: Στοφορίδης με DQ

Στο περιθώριο του Best Fighter πραγματοποιήθηκαν οι ειδικές βραβεύσεις. Ο Μιχάλης Ζαμπίδης τιμήθηκε για την προσφορά του, αποχωρώντας παράλληλα με το ...αγαλματάκι για το βραβείο του δημοφιλέστερου αθλητή. Το αντίστοιχο βραβείο στις γυναίκες δόθηκε στην Μαρία Πανταζή.

Οι Fighters του Κώστα Αθανασόπουλου αναδείχθηκαν καλύτερη ομάδα. Ο Μιχάλης Αρναούτης απέσπασε το βραβείο καλύτερης διεθνούς διάκρισης, ως μια αναγνώριση για την σπουδαία επαγγελματική καριέρα του στο μποξ στις ΗΠΑ.

Βραβείο καλύτερου αγώνα: Καπώνης vs Μπιτάκος

Βραβείο καλύτερης ομάδας: Fighters Αθανασόπουλος

Βραβείο καλύτερης διοργάνωσης: The Battle

Βραβείο καλύτερης διεθνούς διάκρισης: Μιχάλης Αρναούτης

Bραβείο δημοφιλέστερης αθλήτριας: Μαρία Πανταζή

Βραβείο δημοφιλέστερου αθλητή: Μιχάλης Ζαμπίδης

Βραβείο καλύτερου νοκ άουτ: Μελέτης Κακουμπάβας vs Salah

Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x