NBA

Μήνυμα Κλίπερς στον ρατσιστή ιδιοκτήτη τους

Οι παίκτες των Κλίπερς έκαναν ζέσταμα φορώντας ανάποδα τις φόρμες τους εκφράζοντας την οργή τους για τα ρατσιστικά σχόλια του ιδιοκτήτη της ομάδας. Καυστικά σχόλια από Μάτζικ και Τζόρνταν.

Έναν ξεχωριστό τρόπο για να εκφράσουν την οργή τους για τα ρατσιστικά σχόλια που έκανε ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Ντόναλντ Στέρλινγκ, βρήκαν οι παίκτες των Κλίπερς.

Δεν επέλεξαν το ακραίο μέτρο της αποχής, αλλά πριν τον αγώνα με τους Ουόριορς για τα play offs του ΝΒΑ εμφανίστηκαν για το ζέσταμα πετώντας επιδεικτικά στο παρκέ τις φόρμες τους και φορώντας ανάποδα τα ρούχα προθέρμανσης προκειμένου να μη φαίνεται το σήμα της ομάδας.

Η ενέργειά τους χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό των Ουόριορς, ενώ δεν έλειψαν και κάποια πλακάτ κατά του ιδιοκτήτη των Κλίπερς.

Υπενθυμίζεται πως ο 80χρονος άνδρας σε ηχογραφημένη συνομιλία με την 32χρονη σύντροφό του που ήρθε στην επιφάνεια την καλούσε να μην φωτογραφίζεται με μαύρους και πως δεν του αρέσει να έρχονται οπαδοί άλλου χρώματος στο γήπεδο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Μάτζικ Τζόνσον. «Δεν έχει θέση στο πρωτάθλημα ή την κοινωνία μας. Ο αθλητισμός φέρνει όλους τους ανθρώπους τόσο κοντά κι αυτό τον κάνει τόσο όμορφο», δήλωσε ο θρύλος του ΝΒΑ.

Μαζί του συμφώνησε και ο Μάικλ Τζόρνταν, που πλέον είναι ιδιοκτήτης των Μπόμπκατς. «Είμαι αηδιασμένος και εξοργισμένος με όσα είπε. Δεν χωρά τέτοιο μίσος στο ΝΒΑ ή οπουδήποτε αλλού. Δεν πρέπει να ανεχτούμε τέτοιες διακρίσεις», τόνισε.

Το ΝΒΑ ερευνά την υπόθεση, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και αναμένεται να του επιβάλει βαριά τιμωρία, ενδεχομένως και αποβολή του από τη λίγκα.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x