Stoiximan Super League

«Οι νέοι άνθρωποι θα βγάλουν τον Πειραιά νικητή»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 για τα σχέδια του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη αλλά και τις μεταγραφές του Ολυμπιακού.

Τις σκέψεις και τα σχέδια του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» με επικεφαλής τον Γιάννη Μώραλη κατέθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρθηκε στις θέσεις στις οποίες οι ερυθρόλευκοι επιδιώκουν να κάνουν τις «καλές» μεταγραφικές κινήσεις τους ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

«Η μία θέση είναι ο σέντερ φορ, η άλλη στην επίθεση και η τρίτη στο κέντρο», ανέφερε –χαρακτηριστικά- ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον «αέρα» του NovaΣΠΟΡ FM 94.6 επιβεβαιώνοντας με τον πλέον επίσημο τρόπο τις θέσεις που θα ενισχυθεί η ομάδα και πρόσθεσε:

«Δεν θα μπω σε ονόματα, αλλά αυτές οι τρεις μεταγραφές θα είναι πολύ καλές, θα βοηθήσουν την ομάδα και ειδικά στο Champions League, όπου είναι όνειρό μας να ανέβουμε ακόμη ψηλότερα», τόνισε.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, για τις δημοτικές εκλογές τόνισε ότι τον προβληματίζει το ενδεχόμενο αποχής και κάλεσε τους νέους να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία:

«Δεν μου αρέσει η αποχή. Θέλω τα νέα παιδιά να πάνε να ψηφίσουν. Να συμμετέχουν σε ένα καλύτερο αύριο του Πειραιά. Αυτά τα παιδιά έχουν μπουχτίσει από υποσχέσεις και μεγάλα λόγια», τόνισε και πρόσθεσε:

«Πρέπει να πάνε να ψηφίσουν και να δουν ότι κάτι καινούριο γίνεται στην πόλη τους, ένα νέο μοντέλο διοίκησης χωρίς υποσχέσεις, αλλά με σχέδιο και πράξεις».

Ένας από τους κύριους στόχους του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους 94.6 είναι υπάρξουν οι νέοι αθλητικοί χώροι σε όλες τις περιοχές του Δήμου για να μπορούν αθληθούν οι νέοι…

«Είμαστε μια παρέα από ανθρώπους που έχουν προβληματιστεί έντονα με ό,τι έχει συμβεί στον Πειραιά τα τελευταία χρόνια και ειδικά με τον τομέα του αθλητισμού, με τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό και τα άλλα σωματεία», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και συνέχισε:

«Θέλουμε τα φυτώρια να έχουν εγκαταστάσεις και τα παιδιά να γίνονται αθλητές και καλύτεροι άνθρωποι. Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να πρωταγωνιστεί σε τόσα αθλήματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη και να μην έχει εγκαταστάσεις για να γυμνάζονται τα νέα παιδιά. Αυτός ο προβληματισμός μεγάλωνε μέρα με τη μέρα και για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, αλλά και τα άλλα σωματεία του Πειραιά», υποστήριξε και συνέχισε:

«Αυτή η αδιαφορία και άρνηση πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Δεν είναι δυνατό όλα αυτά τα ιστορικά σωματεία με τις τόσες διακρίσεις σε όλα αυτά τα σπορ να μην μπορούν να βρίσκουν χώρους για να γυμνάζονται τα παιδιά».

Τέλος, αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους σκοπεύει ο συνδυασμός «Πειραιάς Νικητής» με επικεφαλής τον Γιάννη Μώραλη, να εκμεταλλευτεί το λιμάνι του Πειραιά.

«Ο Πειραιάς είναι μια ευλογημένη πόλη, που έχει το λιμάνι, φυσικές ομορφιές κι ένα από τα ωραιότερα αρχαιολογικά μουσεία. Έρχονται εκατομμύρια τουρίστες και το μόνο που κάνουν είναι να πηγαίνουν κατευθείαν από τα πλοία στα πούλμαν για την Ακρόπολη, χωρίς να περπατήσουν ένα λεπτό τον Πειραιά», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Θα πρέπει με σωστή συνεργασία με τα πλοία να μαθαίνουν οι τουρίστες τον Πειραιά και όταν φτάνουν στο λιμάνι να υπάρχουν άνθρωποι που να τους υποδέχονται. Αν περπατήσουν έστω και μια ώρα στον Πειραιά θα αλλάξουν την τοπική οικονομία. Χρειάζονται άνθρωποι που έχουν δουλέψει στη ζωή τους, που ξέρουν από διοίκηση και διαχείριση».



Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρόεδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», Βαγγέλης Μαρινάκης στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τους Μπάμπη Χριστόγλου και Γιώργο Χελάκη.

Ερώτηση: Πόσες και πόσες φορές δεν σας έχουν ρωτήσει κύριε Πρόεδρε, γιατί να κατεβείτε στις εκλογές και γιατί ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη;

Απάντηση: Είμαστε μία παρέα από ανθρώπους, οι οποίοι έχουμε προβληματιστεί έντονα με το τι συμβαίνει στον Πειραιά τα τελευταία χρόνια. Και ειδικά στον αθλητισμό, με τα ερασιτεχνικά σωματεία, με τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Για τα παιδιά του Πειραιά. Κάτι το οποίο για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θέλουμε το φυτώριο στον Πειραιά να μπορεί να έχει εγκαταστάσεις και να δούμε αυτά τα παιδιά κάποια στιγμή να γίνονται καλύτεροι αθλητές, αλλά και καλύτεροι άνθρωποι. Και να μπορούν να πρωταγωνιστούν σε όλα τα σπορ.

Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει τόσα τμήματα, να πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και να μην υπάρχουν εγκαταστάσεις στον Πειραιά για να μπορούν τα παιδιά του Πειραιά να γυμνάζονται και να γίνονται καλύτεροι αθλητές. Αυτός είναι ένας μεγάλος προβληματισμός, ο οποίος μεγάλωνε μέρα με τη μέρα. Όχι μόνο από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, αλλά και από τα ερασιτεχνικά σωματεία του Πειραιά.

Ε: Από εκεί προκύπτει και μία μεγάλη διαμάχη του Ερασιτέχνη, αλλά και των υπόλοιπων ερασιτεχνικών σωματείων του Πειραιά, με την προηγούμενη δημοτική αρχή, αφού φαίνεται ότι κάτι δεν γίνεται σωστά…

Α: Όταν πηγαίνει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, ο Πρόεδρός του, το Διοικητικό Συμβούλιο και ζητούν χώρους οι οποίοι είναι αναξιοποίητοι, προκειμένου να τους φτιάξει, χωρίς κανένα κόστος για τον Δήμο. Να εγκατασταθούν διάφορα τμήματα του Ολυμπιακού, όπως το πινγκ πονγκ, το τάε κβον ντο, η πυγμαχία… Όλα αυτά τα τμήματα. Και λέμε, ακόμη, από τον Ολυμπιακό, πώς αν κάποια στιγμή τον χρειαστεί ο Δήμος αυτό τον χώρο, θα φύγουμε, χωρίς καμία υποχρέωση του Δήμου προς τον Ολυμπιακό. Και παρόλα αυτά, το μόνο που έχουμε εισπράξει είναι αδιαφορία. Έτσι έχει γίνει και με άλλα σωματεία. Στα Καμίνια, στην Αγιά Σοφιά, ακόμη και με τον Εθνικό. Μέχρι σήμερα το μόνο που έχουν εισπράξει είναι αδιαφορία και άρνηση! Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Δεν είναι δυνατόν όλα αυτά τα ιστορικά σωματεία, που έχουν τόσες διακρίσεις, στην κολύμβηση, στο πόλο, στην πυγμαχία, στο πινγκ πονγκ, στο βόλεϊ, σε όλα αυτά τα σπορ, να μην μπορούν να βρίσκουν χώρους για να γυμνάζονται τα παιδιά.

Ε: Υπάρχουν πράγματι χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν; Έχετε εντοπίσει τέτοιους χώρους, μέσα από το πρόγραμμα του Γιάννη Μώραλη;

Α: Ξέρετε τον τελευταίο μήνα έχουμε δουλέψει σκληρά, νύχτα-μέρα, επάνω στο πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα το οποίο δεν το φτιάξαμε για να χαϊδέψουμε τα αυτιά των Πειραιωτών. Το φτιάξαμε με γνώμονα ένα πράγμα: Το να μπορέσει άμεσα να υλοποιηθεί. Να είναι πρακτικό και να μπορεί να υλοποιηθεί! Υπάρχουν πάρα πολλοί χώροι. Σε κάθε γειτονιά του Πειραιά, που μπορούν με πολύ χαμηλό κόστος (ακόμη και τα σωματεία, οι σύλλογοι το αναλαμβάνουν αυτό το κόστος) να γίνουν αθλητικοί χώροι για τα παιδιά μας. είναι κάτι το οποίο όταν έχεις ανθρώπους που έχουν δουλέψει στον αθλητισμό και ξέρουν από αθλητικές εγκαταστάσεις, από διαχείριση, είναι κάτι το οποίο μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, μπορεί να προχωρήσει. Είναι ένα όνειρο ζωής για εμάς. Γιατί όπως σας είπα, από την πρώτη μέρα που ήρθα στον Ολυμπιακό, το όνειρό μου είναι να βλέπω μια ομάδα με πάρα πολλά Ελληνόπουλα. Τώρα αν τα περισσότερα από αυτά έρχονται από τον Πειραιά, είναι ακόμη καλύτερο!

Ε: Υπάρχουν και άλλα προβλήματα, όμως. Ένα μεγάλο λιμάνι, ένα παγκόσμιο λιμάνι, όπως ο Πειραιάς, δεν έχει αγώνες ιστιοπλοΐας. Ναυταθλητικές εγκαταστάσεις…

Α: Είναι κατάντια για τον Πειραιά, το να έχουν καταργήσει ακόμη και τη Ναυτική Εβδομάδα. Θα μπορούσαν να γίνονται από τους μεγαλύτερους ιστιοπλοϊκούς αγώνες στον κόσμο. Όλα αυτά θέλουν έναν σωστό προγραμματισμό. Δεν είναι έξοδο το να μπορέσεις να διοργανώσεις τέτοιους αγώνες. Πρέπει να ξέρεις τι να κάνεις, να σε γνωρίζουν στο εξωτερικό, να σε γνωρίζουν στην Ελλάδα, ότι μπορείς να το κάνεις. Με ένα σωστό πρόγραμμα, με σχέδιο και γνώση. Να πραγματοποιήσεις όλα αυτά τα ωραία πράγματα. Το κλίμα μας, οι θάλασσές μας, είναι ό,τι καλύτερο για ιστιοπλοϊκούς αγώνες. Και εμείς πάμε και καταργούμε τους αγώνες, καταργούμε τη Ναυτική Εβδομάδα στον Πειραιά.

Ε: Ήταν πολύ σημαντικό και ως έσοδο…

Α: Βέβαια! Πολύ σημαντικό για την αγορά του Πειραιά.

Ε: Μαραζώνει ο Πειραιάς και πράγματα που ήταν δικά του, κατοχυρωμένα χρόνια, έφυγαν και αυτά!

Α: Ο Πειραιάς είναι μία πόλη ευλογημένη. Μία πόλη που έχει το λιμάνι. Μία πόλη με φυσικές ομορφιές. Έχει ένα από τα ωραιότερα αρχαιολογικά μουσεία! Και δεν το γνωρίζουν ούτε καν οι Πειραιώτες! Τα έχουμε όλα αυτά εδώ! Έρχονται κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια και το μόνο που κάνουν είναι να μπουν σε ένα πούλμαν, σε ένα λεωφορείο και να πάνε να στην Ακρόπολη ή στην Πλάκα ή οπουδήποτε αλλού, να γυρίσουν πίσω και να μην περπατήσουν ούτε ένα λεπτό τον Πειραιά! Γιατί; Γιατί δεν ξέρουν τι είναι ο Πειραιάς!

Είναι πάρα πολύ εύκολο αυτοί οι άνθρωποι, πριν αν φτάσουν στον Πειραιά, με σωστά ντοκιμαντέρ μέσα στο πλοίο, με βιβλία, να μαθαίνουν τι είναι ο Πειραιάς. Να γίνεται μία σωστή συνεργασία με όλες αυτές τις εταιρείες, των οποίων τα βαπόρια έρχονται στον Πειραιά και να μπορούν οι επιβάτες, πριν φτάσουν, να γνωρίζουν για τον Πειραιά. Και όταν φτάσουν εδώ, ο περιβάλλοντας χώρος της υποδοχής να είναι όσο πιο αναβαθμισμένος γίνεται, όσο πιο ωραίος γίνεται. Να υπάρχουν άνθρωποι του Δήμου οι οποίοι θα μοιράζουν ένα ωραίο φυλλάδιο και άλλο ένα ωραίο βιβλίο για τον Πειραιά και να έχουν μια θερμή υποδοχή. Είμαι σίγουρος πως όταν γίνει αυτό το ξεκίνημα και αυτοί οι άνθρωποι περπατήσουν έστω και μία ώρα, δύο ώρες στον Πειραιά, θα αλλάξει η τοπική οικονομία. Είναι κάτι το οποίο, επαναλαμβάνω, δεν κοστίζει ακριβά. Απλώς χρειάζεται μεράκι. Χρειάζεται ανθρώπους οι οποίοι έχουν δουλέψει στη ζωή τους και οι οποίοι ξέρουν από διοίκηση, ξέρουν από διαχείριση, να το προχωρήσουν.

Ε: Λέτε, δηλαδή, πως ο Πειραιάς πρέπει να μετατραπεί σε λιμάνι με διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, με ποιότητα ζωής. Γνωρίζετε πολύ καλά πως το τελευταίο διάστημα για να πάει κανείς από το Πασαλιμάνι στο λιμάνι δυσκολεύεται…

Α: Αναφέρεστε φυσικά στις μονοδρομήσεις. Μονοδρομήσεις οι οποίες έγιναν δίχως σχέδιο, δίχως μελέτη! Αυτά όλα είναι απαράδεκτα. Ήταν ένα πυροτέχνημα, δύο μήνες πριν από τις εκλογές, χωρίς να έχει γίνει μία σωστή μελέτη! Ρωτήστε τους καταστηματάρχες. Ρωτήστε τα μαγαζιά. Να δείτε τι αγανάκτηση υπάρχει αυτή τη στιγμή, με αυτές τις μονοδρομήσεις. Καθώς επίσης και η κίνηση στο λιμάνι. Είναι κάποια πράγματα για τα οποία ο Δήμαρχος πρέπει να είναι υπεύθυνος! Δεν μπορείς, πριν τις εκλογές, μόνο και μόνο για να δείξεις ότι κάτι κάνεις, να καταστρέφεις καταστηματάρχες, μαγαζάτορες. Να υπάρχει ένα κομφούζιο στο λιμάνι του Πειραιά. Δεν γίνεται αυτό.

Ε: Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, ότι αυτό το οποίο εγώ αποκαλώ «σκιάχτρο», με το που μπαίνεις στο λιμάνι του Πειραιά και το βλέπεις, βασανίζει το μάτι. Αλλά πριν ρωτήσω τι θα κάνετε με αυτό, θέλω να ρωτήσω τι θα κάνετε με τα Δικαστήρια.

Α: Δύο πράγματα. Πρώτα να πάμε στον Πύργο. Ο Πύργος έχει τεράστια προβλήματα. Στατικά. Για να το επισκευάσεις και να το ανακαινίσεις αυτό το κτίσμα, τα ποσά είναι υπέρογκα. Είπαμε, λοιπόν, να το κατεδαφίσουμε. Να το κατεδαφίσουμε και στη θέση του να φτιάξουμε ένα νέο κτίριο. Με βάση τις υπάρχουσες καθημερινές ανάγκες. Να στεγάσει Υπηρεσίες του Δήμου, συλλόγους, σωματεία και θα μπορούν οι Πειραιώτες πρώτο να πηγαίνουν σε αυτό το κτίριο και να μην είναι στοιχειωμένο, αλλά χρήσιμο! Το άλλο στοιχειωμένο κτίριο, τώρα. Αυτό που βρίσκεται δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο της Ραλλείου. Τώρα που χτίζεται η Ράλλειος στην Πειραιώς, είπαμε να ανακαινίσουμε τα Δικαστήρια και να τα μεταφέρουμε εκεί, δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον Πειραιά τα Δικαστήρια να μείνουν στον Πειραιά. Ο Δήμος τα τελευταία τρία χρόνια δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα για να εμποδίσει τη μετακίνηση των Δικαστηρίων από τον Πειραιά για εμάς, αν δείτε το πρόγραμμα, αυτό είναι μέσα στα τρία πρώτα έργα που θέλουμε να κάνουμε τον Πειραιά.

Ε: Και είναι απόφαση των Δικηγόρων, με ένα ποσοστό ανώτερο του 99%, να παραμείνουν τα Δικαστήρια στον Πειραιά και να μην ξεσπιτωθούν. Ειδάλλως θα φύγουν από τον Πειραιά, αναγκαστικά και όλα τα δικηγορικά γραφεία. Έχουν φύγει ήδη πολλοί. Υπηρεσίες, γραφεία ναυτιλιακών εταιρειών, ιδιώτες… Αν φύγουν και οι δικηγόροι θα… παίζουμε μπάλα στην Κοραή εντέλει!

Α: Έχετε απόλυτο δίκιο! Και η αγορά κιόλας. Δεν πρέπει να φύγουν! Στο πρόγραμμά μας αυτό είναι από τα πρώτα τρία έργα τα οποία πρέπει να γίνουν στον Πειραιά! Και είμαι σίγουρος πως όταν υπάρχει βούληση, όταν υπάρχει πίστη, για αυτό που θέλουμε να κάνουμε, θα το πετύχουμε!

Ε: Κύριε Πρόεδρε είναι γνωστό ότι και στον Πειραιά, όπως και σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης στην καθημερινότητά τους. Τι μπορεί να κάνει γι’ αυτά ο Δήμος του Πειραιά;

Α: Αυτό που μπορεί να κάνει ο Δήμος δεν είναι να αυξήσει τα συσσίτια, γιατί αυτό είναι κάτι που και ο Ολυμπιακός έχει μία τεράστια κοινωνική προσφορά σε αυτό, αλλά το θέμα είναι να μην υπάρχουν συσσίτια. Πώς δεν θα υπάρξουν συσσίτια; Όταν ο κόσμος έχει δουλειά, όταν ο κόσμος δεν έχει αυτό το οικονομικό πρόβλημα που έχει σήμερα. Αυτό για να γίνει, το λέμε και πάλι, όταν έχεις τόσα εκατομμύρια τουρίστες, αν αυτοί οι άνθρωποι μπορέσουν, έστω και για δύο ώρες, να περάσουν στον Πειραιά, πιστεύουμε ότι η τοπική οικονομία θα αλλάξει. Αυτό είναι το πρώτο. Δεύτερον: το λιμάνι. Το λιμάνι έχουμε πει ότι δεν πωλείται. Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να αξιοποιηθεί και να αξιοποιηθεί σε πολλούς ιδιώτες.

Ε: Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι όταν ξεκίνησε αυτός ο προεκλογικός αγώνας, όλη η κοινωνία, αλλά και τα μέσα και διάφοροι άλλοι έλεγαν ότι ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο κύριος Μαρινάκης, σιγά μην καίγεται για τον Πειραιά, για το λιμάνι καίγεται. Να το πουλήσει, να το κάνει, να το φάει, να το πιάσει, διάφορα τέτοια…

Α: Σας λέω, λοιπόν, ότι ο Βαγγέλης ο Μαρινάκης και η επιχείρησή του δεν έχουν καμία σχέση με το κράτος, με το ελληνικό δημόσιο, με το λιμάνι. Δεν υπάρχει, λοιπόν, κάτι το οποίο, ο Βαγγέλης ο Μαρινάκης ή οι επιχειρήσεις του να πάρουν απ’ το Δήμο του Πειραιά. Ότι θέλει να ναυλώσει ένα βαπόρι του σε υψηλότερο νούμερο, ούτε να επισκευάσει ένα πλοίο του στον Πειραιά φθηνότερα, ούτε να μας δώσει ένα πρωτάθλημα στην αγαπημένη μας ομάδα, όπως καταλαβαίνετε.

Άρα, λοιπόν, όταν έχεις γεννηθεί, έχεις ζήσει στον Πειραιά κι έχεις ένα πάθος για τον Πειραιά και 20 ώρες το 24ωρο βρίσκεσαι στον Πειραιά , είτε στην Ακτή Μιαούλη, είτε στο Καραϊσκάκη, είτε στην Πλατεία Αλεξάνδρας κι αυτή είναι η καθημερινότητά μου, αυτό που θέλω, λοιπόν, είναι να αφήσουμε κάτι πίσω για τον Πειραιά μας και θέλω να ξαναδώ όλους τους Πειραιώτες περήφανους, όπως μεγάλωσα».

Ε: Κύριε Πρόεδρε θα το ξέρετε ότι πριν από ορισμένα χρόνια Δήμαρχος Πειραιά εξελέγη ο Παναγιώτης Φασούλας με τον αέρα του Ολυμπιακού και μπορείτε βεβαίως να έχετε και γνώμη για την πορεία του και την προσφορά του στον Πειραιά, για την οποία δεν μιλούν με τα καλύτερα λόγια τώρα πλέον οι Πειραιώτες. Αυτό δημιουργεί μία επιφύλαξη στον κόσμο, γιατί σου λέει «πάλι, τι; Πάλι με τον αέρα του Ολυμπιακού, μήπως έχουμε μία νέα περίοδο Φασούλα;». Το συναντάτε, είναι το πρώτο μου ερώτημα, αυτό στις περιοδείες σας και πώς το αντιμετωπίζετε;

Α: Ο Γιάννης ο Μώραλης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει δουλέψει τα τελευταία 25 χρόνια στον Πειραιά για τον Ολυμπιακό και για τη δική του επιχείρηση, είναι ένας πετυχημένος επαγγελματίας ο οποίος είναι ένα τίμιο παιδί, τον γνωρίζουμε χρόνια, είναι επιτυχημένος σε αυτό που έχει κάνει, τεχνοκράτης και του έχουμε εμπιστοσύνη. Άρα, λοιπόν, είναι μία επιλογή νίκης, είναι μία επιλογή στην οποία έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος θα αφιερώσει τον χρόνο του για τον Πειραιά. Μαζί με τον Γιάννη Μώραλη υπάρχει μία πολύ δυναμική ομάδα που θα είμαστε δίπλα του, θα τον στηρίζουμε και θα προσπαθούμε για το καλύτερο. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αυτό, καταρχήν, ο κύριος Φασούλας δεν το είχε. Ο κύριος Φασούλας δεν είχε δουλέψει όπως έχει δουλέψει ο κύριος Μώραλης. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές, καθώς επίσης είχε να αντιμετωπίσει και διάφορα προβλήματα. Αυτό, όμως, δεν έχει καμία σχέση με τον Βαγγέλη τον Μαρινάκη, με τον Γιάννη τον Μώραλη και με την προσπάθεια που κάνουμε αυτή τη στιγμή στον Πειραιά.

Ε: Υπάρχουν ερωτήματα και από τον κόσμο κτλ, μεταφέρω κάποια από αυτά… Πού θα βρείτε τα χρήματα, γιατί ξέρετε ότι οι Δήμοι όλο αυτό το διάστημα, υπάρχουν εξαιρέσεις, βέβαια, που βρήκαν χρήματα… Έχετε κάποιο σχέδιο γι’ αυτό;

Α: Βέβαια έχουμε σχέδιο και το έχουμε μελετήσει. Πρώτον, είναι η σωστή διαχείριση που είναι πάρα πολύ σημαντική. Δεύτερον, υπάρχουν πάρα πολλά κονδύλια από το ΕΣΠΑ τα οποία δεν τα έχουν αντλήσει. Ο Πειραιάς έχει αντλήσει κάτω από το 8%, το οποίο είναι απαράδεκτο, να υπάρχουν λεφτά εκεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μην έχεις ένα σχέδιο, ένα πλάνο να τα αντλήσεις. Τρίτον, όταν ξεκινήσουμε έργο στον Πειραιά, σας πληροφορώ ότι υπάρχουν πάρα πολλοί ιδιώτες, πάρα πολλοί σύλλογοι που με δωρεές θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του Πειραιά. Αυτό που θέλουν να δουν αυτοί οι άνθρωποι είναι ότι πραγματικά κάτι γίνεται, ότι έχει ξεκινήσει ένα έργο, ότι βλέπουν ότι ό,τι λεφτά και να δώσουν, θα πιάσουν τόπο. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Άρα, λοιπόν, έχουμε τρεις πηγές οι οποίες μπορούν να μας φέρουν τα χρήματα και να κάνουμε αυτά τα έργα. Επίσης είναι η διαχείριση, δηλαδή το να φτιάξεις έναν περιβάλλοντα χώρο εκεί που φτάνουν οι τουρίστες, να έχεις φτιάξει ένα πολύ ωραίο ντοκιμαντέρ για τον Πειραιά και πέντε βιβλία για τον Πειραιά να τους ενημερώσεις για το τι μπορούν να δουν στον Πειραιά, αυτά όλα μπορείς να τα κάνεις με πάρα πολύ χαμηλό κόστος, αρκεί να έχεις τη γνώση να μπορείς να το κάνεις κι επίσης να έχεις την εμπειρία ότι αυτό που κάνεις και σωστό είναι, αλλά και θα δουλέψεις μέχρι να το πετύχεις. Σας λέω, λοιπόν, ότι εμείς και γνώση έχουμε και εμπειρία έχουμε και πρόγραμμα έχουμε και δεν φοβόμαστε τη δουλεία. Δουλεύουμε 20 ώρες το 24ωρο. Άρα, λοιπόν, θεωρούμε ότι σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, όλα αυτά μπορούν να γίνουν.

Ε: Ξεκινήσατε πίσω στις δημοσκοπήσεις και χθες και σήμερα βγαίνουν καινούργιες που φαίνεται ότι ο κύριος Μώραλης είναι είτε μαζί είτε προηγείται. Κάποιες τον θέλουν μαζί και κάποιες άλλες να προηγείται ο κύριος Μώραλης. Αυτό σας δίνει κάποια…

Α: Εγώ αυτό το έχω εισπράξει καθημερινά από τους Πειραιώτες. Μου έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση πώς ο Πειραιώτης και η Πειραιώτισσα έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και είναι κάτι το οποίο είναι συγκινητικό, κάτι το οποίο σου δίνει δύναμη, σου δίνει κουράγιο να προχωρήσεις και να κάνεις πράγματα γι’ αυτή την πόλη. Βλέπεις ότι οι Πειραιώτες θέλουν την αλλαγή, θέλουν να δουν κάτι, δεν πάει άλλο! Είναι πεπεισμένοι, αυτή η μιζέρια που βλέπεις γύρω σου… Γι’ αυτό, λοιπόν, βλέπετε ότι μέρα με την ημέρα, όλο και περισσότεροι αγκαλιάζουν αυτή την προσπάθεια. Γι’ αυτό είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος ότι στο τέλος της ημέρας, οι Πειραιώτες και οι Πειραιώτισσες θα αποφασίσουν για ένα καλύτερο αύριο, για έναν Πειραιά που θα τους κάνει περήφανους.

Ε: Σας έχουν κατηγορήσει το προηγούμενο διάστημα ότι πιθανότατα θέλετε να γίνεται νέος Μπερλουσκόνι της Ελλάδας. Υπάρχει αυτό;

Α: Σας είπα ότι ο Βαγγέλης ο Μαρινάκης δεν έχει καμία δουλειά με το ελληνικό Δημόσιο. Δεν έχει καμία δουλειά στην Ελλάδα. Η μόνη δουλειά στην Ελλάδα είναι ο Ολυμπιακός και ο Ολυμπιακός το μόνο που κάνει είναι να κοστίζει χρήματα καθώς επίσης και χρόνο, αλλά όταν αγαπάς μια ομάδα, όταν έχεις πάθος για μια ομάδα, αυτά όλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Αυτό που θέλουμε είναι ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο να μεγαλώνει, να αναβαθμίζεται, οι υποδομές μας για τις Ακαδημίες, για τις σχολές, αναβαθμίζονται και να βλέπουμε ότι αφήνουμε ένα έργο πίσω μας και να προχωρήσουμε ακόμα καλύτερα στην Ευρώπη. Άρα, λοιπόν, εγώ, ο Βαγγέλης ο Μαρινάκης, που γεννήθηκα στον Πειραιά, μεγάλωσα στον Πειραιά, δουλεύω στον Πειραιά, θέλω να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση για να αφήσουμε πέντε πράγματα πίσω μας για τα παιδιά του Πειραιά, αυτό είναι όλο.

Ε: Είπατε και χθες στον κύριο Χατζηνικολάου στη συνέντευξη για κάποια ονόματα, είπατε για τον Πουλίδο και τα λοιπά, έχουμε κάτι φρέσκο; Πρέπει να το ρωτήσω, Πρόεδρε, σήμερα υπάρχουν δημοσιεύματα που μιλάνε για Βραζιλιάνους κτλ…

Α: Εγώ αυτό που μπορώ να σας πω είναι το εξής: όπως είπα, είμαστε κοντά σε δύο Ελληνόπουλα, γιατί ξέρετε έχω ιδιαίτερη ευαισθησία με τους Έλληνες παίκτες, θέλω να βλέπω τον κόσμο του Ολυμπιακού και όσο περισσότερους παίκτες, Έλληνες παίκτες, στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού κι επίσης στην πρώτη ομάδα. Αυτό είναι το πρώτο. Δεύτερον, σας εξήγησα τι έχει γίνει με τον Πουλίδο και τρίτον, αυτή τη στιγμή, πιστεύουμε ότι τις επόμενες 10-15 ημέρες, μετά τον τελικό του Champions League, θα ξεκαθαρίσουν ορισμένα πράγματα, θα κινηθούμε σε τρεις πολύ καλές μεταγραφές. Η μία θέση, την ξέρετε, είναι ο σέντερ φορ, η δεύτερη θέση, πάλι την ξέρετε, είναι στην επίθεση και μία θέση στο κέντρο.

Ε: Αληθεύει για τον Ντιέγκο, Πρόεδρε; Στο κέντρο παίζει ένας παίκτης από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Πολλά γράφονται σήμερα γι’ αυτόν…

Εγώ δεν θέλω να μπω αυτή τη στιγμή σε ονόματα, αλλά σας λέω ότι αυτές οι τρεις μεταγραφές θα είναι πολύ καλές μεταγραφές, θα βοηθήσουν την ομάδα και αυτό που θέλουμε είναι αυτοί οι παίκτες να βοηθήσουν και την ομάδα στο Champions League. Αυτό είναι το όνειρό μας, θέλουμε να ανέβουμε ακόμα ψηλότερα. Είδατε φέτος ότι ο Ολυμπιακός είχε μία πολύ καλή πορεία, στις λεπτομέρειες δεν περάσαμε στο Μάντσεστερ. Πιστεύουμε του χρόνου να πάμε ακόμα καλύτερα.

Ε: Υπάρχει σήμερα (σ.σ. Παρασκευή 16 Μαΐου) μία μεγάλη κινητοποίηση στον Πειραιά, ίσως η τελευταία μεγάλη κινητοποίηση που γίνεται με τη συγκέντρωση που κάνετε στο Πασαλιμάνι, αν δεν κάνω λάθος;

Α: Στο Πασαλιμάνι, στις 19:00 θα είμαστε όλοι εκεί. Θα μιλήσει ο Γιάννης ο Μώραλης. Πιστεύουμε ότι πρέπει να είμαστε εκεί, να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι για τη νεολαία και όλους τους Πειραιώτες, αλλά ειδικά τη νεολαία, την Κυριακή να πάνε να ψηφίσουν.

Ε: Φοβάστε την αποχή;

Α: Δεν μου αρέσει η αποχή. Θέλω τα νέα παιδιά να πάνε να ψηφίσουν. Να συμμετέχουν σε ένα καλύτερο αύριο του Πειραιά.

Ε: Πολλά ακούγονται, γι’ αυτό σας ρωτάω…

Θέλουμε και τους καλούμε όλους τους Πειραιώτες να ψηφίσουν, αλλά ειδικά τα νέα παιδιά που έχουν μπουχτίσει από υποσχέσεις, από μεγάλα λόγια… Πρέπει να βάλουν ένα τέλος την Κυριακή, να πάνε να ψηφίσουν και να δουν ότι κάτι καινούργιο ξημερώνει στην πόλη τους, ένα καινούργιο μοντέλο διοίκησης, ένα μοντέλο διοίκησης χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς υποσχέσεις, με σκληρή δουλειά και έργα. Αυτό χρειάζεται ο κάθε Πειραιώτης και ειδικά τα νέα παιδιά που θέλουν να βρίσκουν δουλειά, θέλουν να υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις στον Πειραιά και πράσινο για να αθλούνται, για να γίνονται και καλύτεροι αθλητές, αλλά και καλύτεροι άνθρωποι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x