Stoiximan Super League

Δικός της ο Μαρκόφσκι

Παίκτης της Κέρκυρας είναι και… με τη βούλα πλέον ο Μάρκο Μαρκόφσκι. Ο 29χρονος επιθετικός υπέγραψε το απόγευμα της Πέμπτης (7/8) διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Φαίακες.

Καθυστέρησε λίγες ημέρες, αλλά τέλος καλό όλα καλά στην υπόθεση Μάρκο Μαρκόφσκι για την Κέρκυρα, με τον Σέρβο επιθετικό να υπογράφει την Πέμπτη (7/8) συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας δύο ετών με τους Φαίακες.

Να θυμίσουμε πως ο 29χρονος φορ ήταν ο «εκλεκτός» του Μιχάλη Γρηγορίου για την ενίσχυση της γραμμής "κρούσης" του συλλόγου, καθώς, εκτός των άλλων, ο Μαρκόφσκι έχει σημαντική εμπειρία από τα ελληνικά γήπεδα, αγωνιζόμενος σε Καλλιθέα, Δόξα Δράμας και SKODA Ξάνθη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

inner

«Η ΠΑΕ Κέρκυρα ανακοινώνει με ικανοποίηση την έναρξη της συνεργασίας της με τον Σέρβο ποδοσφαιριστή, MARKO MARKOVSKI, τον οποίο και καλωσορίζει. Ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών.

Ο Markovski γεννήθηκε στις 26/5/1986 στο Βελιγράδι και ξεκίνησε την καριέρα απ’ του απ’ τα τμήματα υποδομής της Ζέμουν. Το 2004, στα 18 του, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, ανεβαίνοντας στην πρώτη ομάδα, με την οποία αγωνίστηκε για μία διετία, μετρώντας 13 γκολ σε 45 αγώνες Πρωταθλήματος.

Τις εξαιρετικές του εντυπώσεις, τις "εξαργύρωσε" διττά: Αφ’ ενός με την κλήση του στην εθνική ομάδα U-19 της χώρας του (συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό του 2005, στην Β. Ιρλανδία) κι αφ’ ετέρου με τη μεταγραφή του, με τετραετές, στην Παρτιζάν.

Εκεί δεν ευδοκίμησε: μόνο 5 ματς σε μισή σεζόν και σειρά δανεισμών σε άλλες ομάδες της Α’ Σερβίας (Μπόρατς, 9/1 και Μπανάτ, 6/1). Η έλευσή του, ωστόσο, το 2008 στην Ελλάδα, αποδείχτηκε καθοριστική.

Για μια πενταετία, ο Μαρκόφσκι θα καταθέσει διαπιστευτήρια ποιότητας και εκτελεστικής δεινότητας, αγωνιζόμενος, κατά σειρά, σε Καλλιθέα (2008-’09, 53/19), Δόξα Δράμας (2009-’11, 68/33) και Skoda Ξάνθη (2011-’13, 42/12). Με την τελευταία, στη Super League.

Αποτέλεσμα, ήταν το έντονο ενδιαφέρον της μολδαβικής, Σέριφ Τίρασπολ. Στην οποία και υπέγραψε για τρειάμιση χρόνια (Φεβρουάριος ’13). Συνολικά, μέχρι την πρόσφατη λύση της συνεργασίας τους, αγωνίστηκε σε 12 ματς με τους «Σερίφηδες», σημειώνοντας 6 γκολ. Μετρώντας, ενδιάμεσα, κι ένα τρίμηνο δανεισμό στην Μπνέι Σαχνίν του Ισραήλ
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x